Δημοτική αρχή: Νηνεμία πριν την "καταιγίδα"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 14:21

Δημοτική αρχή: Νηνεμία πριν την "καταιγίδα"

Ενωμένη εμφανίστηκε η Δημοτική Αρχή στο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του έτους 2014. Ο Παναγής Ρασσιάς, επέστρεψε στο έδρανο, εκ δεξιών του Δημάρχου και δήλωσε μεγαλοφώνως πως ουδέποτε εγκατέλειψε την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν το παρών και κάθονταν στα έδρανά τους, σαν καλά «σχολιαρόπαιδα», που έχουν πάρει το μάθημά τους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Βέβαια δεν είναι πολλές οι μέρες που έχουν περάσει και την ατμόσφαιρα διάλυσης που επικρατούσε στην Δημοτική Αρχή, με τον «ομηρικό» καβγά μεταξύ Σολωμού και Καμπίτση στην εκτελεστική επιτροπή, τους καβγάδες στην διαδημοτική και τις κόντρες με το Λιμενικό Ταμείο.

Περισσότερο το σκηνικό χθες μας θύμισε το... νηνεμία πριν την καταιγίδα . Άλλωστε, πρέπει να λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ώστε να «βγει» το δημοτικό συμβούλιο και μετά έχει ο θεός.

Kαι χθες πάντως, δεν έλειψαν οι εσωπαραταξιακοί καβγάδες, τα νεύρα  και οι εντάσεις, όπως ο άγριος καβγάς της Ελπίδας Κατσαϊτη με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη στα παρασκήνια για το «λευκό» της πρώτης στην πρόταση μομφής κατά του προέδρου που κατέθεσε ο Βασίλης Ρουχωτάς , αλλά και η «καυτή» τοποθέτηση του Δημήτρη Πυλαρινού στο θέμα του Τεχνικού Προγράμματος, που λίγο έλειψε να μην το ψηφίσει.