Δημοτικό Συμβούλιο: Σάμη ώρα μηδέν!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 12:53

Δημοτικό Συμβούλιο: Σάμη ώρα μηδέν!

Το σκηνικό το είχαμε ξαναδεί, μα όπως φαίνεται δεν ιδρώνει το αφτί της Δημοτικής Αρχής. Για άλλη μία φορά, λοιπόν, κάτοικοι του νησιού, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, για να εκφράζουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Τούτη τη φορά ήταν οι κάτοικοι της Σάμης που με αφορμή την παύση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη, τα «είπαν» για τα καλά στην Δημοτική Αρχή, ζητώντας παράλληλα να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο στη Σάμη, όπου θα συζητηθούν όχι μόνο τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, αλλά και της γενικότερης συρρίκνωσης της πόλης της.   Δυναμική παρουσία των κατοίκων της Σάμης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  

Από τη συζήτηση που κράτησε τρεις ώρες, ακούστηκαν τόσο οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής, όσο και των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, έκρουσαν για μία ακόμα φορά τον «κώδωνα του κινδύνου» προς την Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή , ζητώντας άμεσα να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να λυθούν.

«Στριμώχθηκε» ο Δήμαρχος

Από τις αντιδράσεις πάντως των κατοίκων που βρέθηκαν στο συμβούλιο φάνηκε πως ο δήμαρχος δεν έπεισε στα όσα είπε και για τις προθέσεις του να λυθεί γρήγορα το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με την Πάτρα και την Ιθάκη.

DSC 0604

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Δ. Αραβαντινός: «Έχετε τα τρία Αλφα... ατολμία, αβουλία και ανεπάρκεια»

«Έχετε τα τρία Αλφα... Ατολμία, αβουλία και Ανεπάρκεια» ήταν τα λόγια του δημοτικού Συμβούλου Διονύση Αραβαντινού προς τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τις προθέσεις της για επίλυση σημαντικών θεμάτων.

Ο Δήμαρχος εμφανώς «στριμωγμένος» από τις τοποθετήσεις, προσπαθούσε να ξεφύγει, αλλά δεν μπορούσε. Μέχρι που επιστράτευσε το «Κύριε Αραβαντινέ το ξέρουμε πως είσαι με τον κύριο Μιχαλάτο» προκαλώντας αναταραχές στην αίθουσα. Πάντως ο δήμαρχος παραδέχθηκε πως οι κάτοικοι της Σάμης είναι αδικημένοι και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, στα οποία όμως είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις.

Οι σύμβουλοι ομόφωνα ψήφισαν να γίνει εντός 30 ημερών συμβούλιο στη Σάμη για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκε πως το πλοίο του Στρίντζη που έχει πάρει τη γραμμή ενδεχομένως να ξεκινήσει νωρίτερα τα δρομολόγιά του (ίσως 15 Δεκεμβρίου) και όχι 1-1-2014, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ακούστε παρακάτω τις τοποθετήσεις

DSC 0616

Εισήγηση στο θέμα από τον κάτοικο της περιοχής Νικόλαο Αθανασάτο

DSC 0619

Τοποθέτηση Κατερίνας Κουταλά

DSC 0607

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τοποθέτηση Δημήτρη Φιοραβάντε

Τοποθέτηση Γιάννη Κουρούκλη

DSC 0627

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού

Απάντηση Δημάρχου σε Διονύση Αραβαντινό

DSC 0631

Τοποθέτηση Θεοτόκη Καβαλλιεράτου

DSC 0634

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή

Grigoratou

Τοποθέτηση κατοίκου Σάμης Αναστασίας Γρηγοράτου

Δευτερολογία Θεόφιλου Μιχαλάτου

Δευτερολογία Κατερίνας Κουταλά και πρόταση