Eπιστολή Σωτήρη Κουρή στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την στελέχωση του Ιατρικού Κέντρου Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 16:05

Eπιστολή Σωτήρη Κουρή στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την στελέχωση του Ιατρικού Κέντρου Ιθάκης

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κο Α. Γεωργιάδη έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Με την επιστολή αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά επιτακτικά την στελέχωση του Ιατρικού Κέντρου Ιθάκης και την βελτίωση των συνθηκών παροχής ιατρικής περίθαλψης στην Ιθάκη. Ακολουθεί η επιστολή: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Με αφορμή επιστολή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και σε συνέχεια σειράς εγγράφων διαβημάτων μας προς εσάς επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο εξαιρετικά βαρύνον πρόβλημα της Ιθάκης αναφορικά με την στελέχωση του ιατρικού κέντρου και γενικά της συνθήκες παροχής ιατρικής περίθαλψης στο νησί σε όλα τα στάδιά της.

Πλέον η κατάσταση αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Αφενός, το υφιστάμενο προσωπικό δεν απολαμβάνει καν τα βασικά δικαιώματά του όπως αυτό της αδείας που θα του επιτρέψει να μπορέσει να συνεχίσει αποτελεσματικά το ιδιαίτερα υπεύθυνο και ζωτικής σημασίας έργο του. Αφετέρου, παρόλη την διαρκή παρουσία -σχεδόν επί εικοσιτετραώρου βάσεως- όλων των εργαζομένων στην περιοχή που υπηρετούν σε καίριες θέσεις, όπως ο οδηγός ασθενοφόρου, δεν καθίσταται δυνατή η αποτελεσματική και με τα απαραίτητα μέτρα, διακομιδή και φροντίδα των ασθενών θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή τους.

Παράλληλα εκτίθενται το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο παρότι προσφέρει αγόγγυστα και με αυτοθυσία τις υπηρεσίες του, στους νοσούντες, κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογο, ενώπιον των δικαστικών αρχών, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την τήρηση όλων των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας των ασθενών

Το δεδομένο ζήτημα, το οποίο προστίθεται στην σωρεία άλλων θεμάτων περί της κατάστασης της υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά μας,-τα οποία και σας έχουμε μνημονεύσει πολλαπλά –συνιστά πλέον αιμορραγούσα πληγή για την Ιθάκη και οι συνέπειες δεν απέχουν πολύ από ένα ενδεχόμενο μοιραίο γεγονός. Παράλληλα εγείρει την δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων, δημιουργώντας αδιέξοδο και προκαλώντας το μένος των κατοίκων.

Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να επέμβετε άμεσα πλέον, για το θέμα αυτό, προβαίνοντας στις ενέργειες που σας επιβάλλει το ηθικό και υπηρεσιακό σας χρέος προς την περιοχή και τους πολίτες μας αλλά και η ευθύνη σας να προστατεύσετε την ζωή των συνανθρώπων μας.
Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.»

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ