Ολγα Αντωνάτου Βαλσάμου: "Eίναι καιρός να αλλάξουμε ρότα..."

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 08:22

Ολγα Αντωνάτου Βαλσάμου: "Eίναι καιρός να αλλάξουμε ρότα..."

«Κι μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί...» όπως λέει και το αντίστοιχο λαϊκό τραγούδι με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, που δηλώνει τι ακριβώς έγινε με την έλευση της Γερμανικής αντιπροσωπίας στον τόπο μας... Με ιδιαίτερη ευαισθησία δεχτήκαμε την αντιπροσωπία της Γερμανίας που ήρθε να τιμήσει τους σφαγιασθέντες Ιταλούς. Εκεί ξεκίνησαν όλα. Άντε τώρα να δούμε ποιος πραγματικά έχει δίκιο...  

Ο κ. Σωτήρης Κουρής ως Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, εκφράζει το λαϊκό συναίσθημα μέσα από την έννομη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων που το Βερολίνο σιωπά με το γνωστό Γερμανικό ύφος, όταν είναι ένοχο, και από την άλλη ο κ. Ευάγγελος Κεκκάτος ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού που εκπροσωπώντας επάξια τον πολιτισμό και τον τουρισμό στον τόπο μας, ενήργησε στη βάση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του νησιού μας.

Ο Ιταλός όπως και ο Γερμανός, ήρθαν στο νησί ως κατακτητές, οι Κεφαλλονίτες κάτω από το ζυγό του κατακτητή, τους αντιμετώπισαν σε εκείνες τις περιόδους, με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία όπως και όλος ο Ελληνικός λαός . Ο λαός αυτός, ο Ελληνικός λαός, ο Κεφαλλήνιος λαός, γνώρισε τα ¨ καλά¨ του φασισμού (Ιταλία) και του ναζισμού (Γερμανία), και τα αντιμετώπισε. Αλήθεια, που να ήξεραν ότι 70 χρόνια μετά, θα απασχολούσαν την Ελληνική κοινή γνώμη, φασιστοειδή ,υμνητές αυτών των ιστορικών εκτρωμάτων. Δεν μπορεί κάθε φορά ο ξένος παράγοντας να καταφέρνει πάντα να μας συγχύζει και να μας διαχωρίζει.

Για εμένα, οι δύο αυτοί σημαντικοί συμπολίτες μας, από τις θέσεις τους, έχουν δίκιο. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κουρή ο οποίος ως Έλληνας πολίτης και πολιτικός, διεκδικεί με τις ενέργειές του τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Αλλά και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τον Αντιδήμαρχο, κ.Κεκκάτο, ο οποίος δουλεύοντας τα ζητήματα πολιτισμού και τουρισμού τόσο καλά, υποδέχτηκε όπως έπρεπε τη Γερμανική αντιπροσωπία τηρώντας το πρωτόκολλο.

Αυτό που μας ενώνει θα πρέπει να είναι αυτές οι «πέτρες» και τα «χώματα» που είναι τόσο ιστορικά φορτωμένα ... όπως λέει και το ανάλογο τραγούδι. Και οι δύο ενδιαφέρονται, και έπραξαν όπως έπρεπε. Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Κεφαλονιά υπάρχει και διεκδικεί.

Ο Δήμαρχος πραγματικά με τις ενέργειές του δίνει στο νησί μέσω των έργων ανάπτυξης, τη πνοή που του πρέπει. Υπάρχουν έργα που έχουν γίνει, υπάρχουν έργα που προχωρούν και έργα που σχεδιάζονται στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Η μικροπολιτική του ¨ικανού¨ και ¨η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση¨, είναι συμπεριφορές έλλειψης πολιτικού ήθους, γνωστές οι συνέπειες αυτής της πολιτικής ασυνέπειας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, δεν θα πρέπει να δίνεται έμφαση στη διαφωνία Αντιπεριφέρειας και Αντιδημαρχίας πολιτισμού γιατί όλοι μαζί μπορούμε και καταφέρνουμε να έχουμε αυτήν την αποτελεσματικότητα. Και η Αντιπεριφέρεια στον τομέα ανάπτυξης και η Δημαρχία, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο, ενεργούν παράλληλα και για το καλό του τόπου. Αντέχουμε, διεκδικούμε και δείχνουμε αποτελεσματικοί όσο είμαστε ενωμένοι. Ας προβάλλουμε λοιπόν τι πετυχαίνουμε, τι διεκδικούμε, από του τι μας διαχωρίζει, ούτως ή άλλως ο παλαιοκομματικός λόγος είναι αναποτελεσματικός και ανατροφοδοτεί τους κακούς μας εαυτούς...

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σάμης,
Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κεφαλονιάς,
Αντωνάτου – Βαλσάμου Όλγα




00 inkefalonia general ad 300X250