Δημοτικό συμβούλιο: Επιτέλους λειτούργησε!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 12:25

Δημοτικό συμβούλιο: Επιτέλους λειτούργησε!

Κάναμε τον σταυρό μας, όταν μετά από έξι ώρες συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο (ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα), είχαν συζητηθεί και σε μεγάλο βαθμό περάσει όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης. Ναι, συζητήθηκαν 22 θέματα ημερήσιας διάταξης σε ένα και μόνο δημοτικό συμβούλιο (!), αριθμός απίστευτος, γι΄αυτά που μας είχε συνηθίσει στα δυόμιση χρόνια της λειτουργίας του. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Χωρίς πλατιάσματα, χωρίς άστοχες τοποθετήσεις, χωρίς εντάσεις, χωρίς αποχωρήσεις, χωρίς βραχυκυκλώματα. Το πιστεύετε; Εμείς δυσκολευτήκαμε...

Επιτέλους είδαμε ένα δημοτικό συμβούλιο σε ήρεμους τόνους, με ήρεμους συμβούλους, που επικεντρώθηκε στο να περάσουν κάποια σημαντικά ζητήματα για την Κεφαλονιά. Και αν για κάποιους το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχε μικρό «βαθμό δυσκολίας», καθώς δεν είχε βαριά πολιτικά θέματα, πλην όμως όλοι οι σύμβουλοι έδειξαν διάθεση για να περάσουν τα θέματα της ημερησίας.

Με πολλές απουσίες η δημοτική παράταξη

Βέβαια και πάλι η εικόνα της δημοτικής παράταξης στο συμβούλιο δεν ήταν καλή, καθώς εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά με πολλές απουσίες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου... έπεφταν και τηλέφωνα προς τους απουσιάζοντες συμβούλους για να εμφανιστούν στην συνεδρίαση.

Ως εκ τούτου δεν πέρασε και το θέμα «Αποδοχή παραχώρησης χρήσης ισογείου χώρου του διόροφου δημοσίου κτίσματος ΑΒΚ 18 εντός της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ληξουρίου έκτασης 225 τ.μ. για την δημιουργία ενυδρείου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΑPREH» που χρειαζόταν 27 ψήφους για να περάσει, αλλά τελικά συνέλεξε μόλις 23. Οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν το θέμα θεωρώντας ότι το «έργο είναι βιτρίνα».

Ακούστε παρακάτω τη συζήτηση για το ενυδρείο

Ενδιαφέρον είχαν και οι ερωτήσεις που τέθηκαν προς το δήμαρχο. Την αρχή έκανε ο Μάρκος Κοτσιλίνης με παράπονα συνεργείο αυτοκινήτων για το γεγονός ότι ο δήμος επιδιορθώνει τα αυτοκίνητα σε συγκεκριμένο συνεργείο.

Επίσης, τέθηκε και το θέμα του Γηροκομείο, αλλά και το θέμα της αποχέτευσης του Πόρου.

Ερωτήσεις τέθηκαν και από την Λαϊκή Συσπείρωση, που εστίασε στα ... καύσιμα που προμηθεύεται ο Δήμου από συγκεκριμένο πρατήριο.

Ακούστε παρακάτω το στάδιο των ερωτήσεων

Μπαίνει «το νερό στο αυλάκι» στη Λάσση

Προς τη λύση του οδηγείται το πολυσυζητημένο και χιλιοταλαιπωρημένο θέμα της Λάσσης το οποίο ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ως «Συμπληρωματική Υδραυλική μελέτη των ροών 4,5,6 & 7 στην περιοχή Β' κατοικίας «Λάσση» Δ.Ε. Αργοστολίου Δ. Κεφαλονιάς».
Το θέμα παραμένει ανοικτό εδώ και 30 χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως πλέον μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία.

Ακούστε παρακάτω το συγκεκριμένο θέμα

Εν συνεχεία συζητήθηκε και πέρασε παμψηφεί το θέμα «Έγκριση Τροποποίησης και αναπροσαρμογής του καταστατικού της Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Κέντρο

Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης» με τον διακριτικό τίτλο ΑΠΟΠΛΟΥΣ, κατά τις διατάξεις του Ν. 3966/2011 και έγκριση του ύψους της ετήσιας εισφοράς του Δήμου προς την εταιρεία».

Ακούστε παρακάτω το συγκεκριμένο θέμα

Εν συνεχεία συζητήθηκε το θέμα «Απευθείας μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Κεφαλλονιας».

Ακούστε παρακάτω τη συζήτηση

Εν συνεχεία συζητήθηκε το θέμα Αποδοχή απόφασης ένταξης και υλοποίησης της πράξης: Τεχνική υποστήριξη Δήμου Κεφαλλονιας στο πλαίσιο του Προγράμματος ΟΣΑΑ.

Ακούστε παρακάτω τη συζήτηση

Τέλος συζητήθηκε το θέμα «Αναμόρφωση προϋπολογισμού ΚΕΔΗΚΕ οικ. έτους 2013»

Ακούστε παρακάτω το θέμα

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0150

DSC 0969

DSC 0168

 




00 inkefalonia general ad 300X250