Επίσκεψη Πρέσβεων Ισραηλ και Σερβίας στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 10:16

Επίσκεψη Πρέσβεων Ισραηλ και Σερβίας στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Με εξαιρετική τιμή ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, υποδέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Πρέσβη του  Ιραήλ κ.Arye Mekel και τον Πρέσβη της Σερβίας κ. Dragan Zupanjevac.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20η Αυγούστου 2013, ο κ.Mekel και η σύζυγός του, συνοδευόμενοι από τους Α/Περιφερειάρχες κ.Σ.Κουρή και κ.Τζ.Γρουζή επισκέφτηκαν τον κ.Παρίση.

Ο κ.Δήμαρχος προσέφερε συμβολικά δώρα στους υψηλούς καλεσμένους και ακολούθησε Σύσκεψη, όπου ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος ενημέρωσε τον κ.Πρέσβη για τις επίσημες Ευχαριστίες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Δήμου Κεφαλονιάς προς το Κράτος του Ισραήλ και όλες τις άλλες Χώρες που συμπαραστάθηκαν στους Σεισμοπαθείς του 1953. Επίσης κατατέθηκε αίτημα στον κ.Πρέσβη όπως γίνει παρουσίαση της Κεφαλονιάς, μέσω του Ring Rise Network, ως το Νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου στην Βουλή του Ισραήλ , Knesset , στην Ιερουσαλήμ.

Την Τετάρτη, 21η Αυγούστου 2013, ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Dragan Zupanjevac         ,συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Δρ Β.Ρουχωτά, έγινε δεκτός από τον κ.Παρίση, ο οποίος του προσέφερε συμβολικά δώρα. Στη συνέχεια έγινε Σύσκεψη με την συμμετοχή του Α/Δημάρχου κ.Ε.Κεκάτου, με θέμα την περαιτέρω ανάπτυξη των Τουριστικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τον Λαό της Σερβίας.

Τέλος, ο κ.Δήμαρχος , στην Εκδήλωση Μνήμης που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», προσέφερε Τιμητικές Πλακέτες στους δύο  εκλεκτούς Πρέσβεις, ως ένδειξη τιμής, σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τις δύο Χώρες οι οποίες συμπαραστάθηκαν πρόθυμα και άμεσα στους Σεισμοπαθείς του 1953.




00 inkefalonia general ad 300X250