Η εκδήλωση μνήμης του δήμου για τους σεισμούς του 1953

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 11:42

Η εκδήλωση μνήμης του δήμου για τους σεισμούς του 1953

Εκδήλωση Μνήμης για την ιστορική Επέτειο των 60 χρόνων από τους Σεισμούς του 1953 οργάνωσε χθες το απόγευμα στο Θέατρο «Ο Κέφαλος» ο Δήμος Κεφαλονιάς. Στην εκδήλωση μίλησαν: -Ο Σταύρος Τραυλός με θέμα Σεισμοί και Ανοικοδόμηση με την προβολή Video των σεισμών του 1953.-«Η συμβολή της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών στους Σεισμούς του 1953» από τον πρόεδρο κ. Τ. Βαλλιανάτο.-«Η εκκλησία δίπλα στους σεισμοπαθείς « από τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ-«Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Σεισμποπαθείς» από τον Χαράλαμπο Μοσχόπουλο Αρχηγό Σώματος Εθελοντών.-«Σώμα Προσκόπων και Σεισμοπαθείς» από την Ισμήνη Κρεμύδα Αν. Περιφ. Έφορος Κεφαλληνίας και Αχαΐας.-Την εκδήλωση έκλεισε ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος ο οποίος μίλησε για την ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και παρουσίασε την φωτογραφική έκθεση των Σεισμών που επιμελήθηκαν ο κ. Ν. Μεσσάρης και η κ. Μ. Μαρκουτζά.  

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Ανουσάκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σαμούρης, ο πρώην υπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ενώ την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Σπυρίδων.

Εκτός από τον δήμαρχο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, ο Σπυρος Σαμούρης, από τους απόδημους η κ. Χιόνη, ο κ. Αλυσανδράτος από τον Σύλλογο της Νέας Υόρκης ΚΕΦΑΛΟΣ, ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος και ο Βίκτωρας Ρουχωτάς.