Βασίλης Ρουχωτάς: «Λίγη τσίπα είναι επιβεβλημένη»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 07:42

Βασίλης Ρουχωτάς: «Λίγη τσίπα είναι επιβεβλημένη»

Με δελτίο Tύπου το οποίο εκδόθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Α Παρίσης έκανε τον κόπο να μας πληροφορήσει ότι άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των όψεων του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Επίσης επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους Ληξουριώτες, αλλά και τους Κεφαλλονίτες γενικότερα, δηλώνοντας αυτολεξεί οτι "Πρόκειται για ένα έργο που μελέτησε και ξεκίνησε η Δημοτική του Αρχή" και ότι " τα τελευταία 30 χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του σχολίου"Μπορεί Δήμαρχε το σχολείο να είναι κοντά στην περιοχή που στο Ληξούρι αποκαλούμε "Φύκια," αλλά προφανώς δεν μπορείς να πουλήσεις "Φύκια για μεταξωτές κορδέλες" στο Ληξούρι γιατί σε έχουμε καταλάβει από πολύ νωρίς.  

Ούτε εσύ ξεκίνησες και πολύ περισσότερο δεν έχεις βάλει ούτε ένα πετραδάκι στη μελέτη επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.
Ιδού γιατί

• Η οικοδομική άδεια με την οποία εκτελείς το έργο έχει αριθ 63/2010 και εκδόθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας Ληξουρίου επί Νομαρχίας Διον. Γεωργάτου στις 22 Ιουλίου του 2010
• Μελετητές για τα αρχιτεκτονικά, στατικά, και ηλεκτρομηχανολογικά του κτιρίου στην άδεια αυτή, είναι η "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ε.Μ.Π" και όχι εσύ με τις υπηρεσίες σου όπως θέλεις να μας πείσεις.

• Επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου, σύμφωνα πάλι με την άδεια αριθ 63/2010, με την οποία εκτελείς το έργο, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσίων της τότε Νομαρχίας και νύν Αντιπεριφέρειας Ιονίων Νήσων και σαφώς υπάρχει θέμα τόσο με το τί εκτελείται, όσο και με το πως, και από ποιόν επιβλέπεται το έργο.
Επειδή επίσης σίγουρα δεν θυμάσαι, θα σου θυμίσω, ότι η ολοκληρωμένη μελέτη για την " ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΙ ΧΡΉΣΗ ΩΣ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤ. ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ", όπως είναι ο ακριβής τίτλος του έργου, εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2000 πάλι επί Νομαρχίας Γεωργάτου και την ίδια εποχή εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από την αρχιτεκτονική επιτροπή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Κεφαλονιάς.

Τον Νοέμβριο του 2002 ο υπογράφων ως εκλεγμένος ακόμη Δήμαρχος Παλικής, υπέβαλλε πρόταση στο Γ ΚΠΣ για την χρηματοδότηση του έργου η οποία και δεν εγκρίθηκε λόγω του υψηλού κόστους της επισκευής. Επίσης με φροντίδα μου το 2004 αρμόδιοι του ΟΣΚ επισκέφτηκαν το κτίριο με σκοπό την επισκευή του και την χρήση του απο τα ΤΕΙ αλλά και πάλι το υψηλό κόστος κατέστησε απαγορευτική την επισκευή εκ μέρους του ΟΣΚ.

Τέλος σου θυμίζω ότι την περίοδο 1996- 1997, μετά την ανακήρυξη του σχολείου ως διατηρητέου, ο τότε Δήμαρχος Ληξουρίου Σπύρος Κατσιβέλης και ο Νομάρχης Μάκης Μεταξάς φρόντισαν και επέτυχαν την ανάθεση της μελέτης καθώς και την χρηματοδότηση της για την αποκατάσταση του κτιρίου του σχολείου με την πολύτιμη βοήθεια του Η Μπεριάτου πράγμα που απετέλεσε και το ουσιαστικό κα απαραίτητο βήμα μέσω του οποίου κομπορρημονείς εσύ σήμερα ανερυθρίαστα.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι από το 1996 μέχρι σήμερα ο Νομάρχης κ Μ Μεταξάς με τον Δήμαρχο κ Σπ. Κατσιβέλη και τον καθηγητή κ Ηλία Μπεριάτο, ο Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, ο Δήμαρχος Β Ρουχωτάς, και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους δεν αναφέρω επειδή δεν γνωρίζω την ιδιαίτερη προσφορά εκάστου στην υπόθεση, όπως και η ερευνητική ομάδα του Ε.Μ.Π η οποία και εξεπόνησε την μελέτη του έργου, κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες διαχρονικά για την επίλυση του πραγματικά δύσκολου έργου της μελέτης και επισκευής του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι.

Τα ψεύδη λοιπόν, ότι μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία τριάντα χρόνια, ασχολήθηκε με την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι είχαν πολύ κοντά πόδια .
Κράτησαν από την Παρασκευή 26 Ιουλίου μέχρι σήμερα.!!!

Επίσης η καπηλεία των προσπαθειών όλων αυτών των ανθρώπων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία δεν προσέφερε το παραμικρό στην σύνταξη της μελέτης, χωρίς την ύπαρξη της οποίας καθώς και της οικοδομικής αδείας που εξέδωσε ο νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος και χάρις στην οποία αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα.

"Αιδώς Αργείοι" ή κατά τη λαϊκή έκφραση "λίγη τσίπα είναι επιβεβλημένη"!!!!!

Ληξούρι 30 Ιουλίου 2013

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κεφαλλονιάς




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ