Συνάντηση Τρεπεκλή - Κασσελάκη στην Κέρκυρα - Την ατζέντα των προβλημάτων των Ιονίων Νήσων ξεδίπλωσε στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α / Π.Σ. ο Περιφερειάρχης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 08:14

Συνάντηση Τρεπεκλή - Κασσελάκη στην Κέρκυρα - Την ατζέντα των προβλημάτων των Ιονίων Νήσων ξεδίπλωσε στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α / Π.Σ. ο Περιφερειάρχης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος επισκέπτεται την Κέρκυρα για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Μέγαρο των Παλαιών Δικαστηρίων, ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ., Αλέκος Αυλωνίτης, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του κόμματος και Αντιπεριφερειάρχες. Στη συνάντηση των κ.κ. Κασσελάκη και Τρεπεκλή συζητήθηκαν εν συντομία τα σοβαρά θέματα, που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η τουριστική ανάπτυξη, η φέρουσα ικανότητα των νησιών, το πρόβλημα της στέγασης, οι δημόσιες υποδομές, η στελέχωση των νοσοκομείων, η έλλειψη επιστημονικού και στελεχιακού προσωπικού, οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις, η γραφειοκρατία κ.α. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ. για την επίσκεψή του, υπογράμμισε τη διάθεση στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας - και - με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ., ενώ προχώρησε σε μια πλήρη αποτύπωση της πραγματικότητας και των προβλημάτων, που διαχρονικά ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στην αντιστρόφως ανάλογη συνεισφορά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο ΑΕΠ σε σχέση με όσα παίρνει πίσω από την κεντρική κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών στα Ιόνια Νησιά. Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον Οδικό άξονα Βορρά-Νότου, στο επί μέρους οδικό δίκτυο σε όλα τα νησιά και φυσικά στο θέμα της ύδρευσης / αποχέτευσης, το οποίο που ταλαιπωρεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο σύνολό της. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Τρεπεκλή στο πρόβλημα της ενδοπεριφερειακής διασύνδεσης, καθώς εκτός των άλλων επηρεάζεται η συνοχή της Περιφέρειας λόγω της μεγάλης δυσκολίας επικοινωνίας των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογράμμισε στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Π.Σ. το διαχρονικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που ακρίβεια, υψηλά ενοίκια και έλλειψη στέγασης αποτελούν μεγάλα εμπόδια για παραμονή γιατρών και εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια. Αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με τη στέγαση των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τον κ. Τρεπεκλή να τονίζει πως η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση δημιουργώντας υποδομές κατάλληλες για τη στέγαση όλου αυτού του ανθρώπινου δυναμικού.

Όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο παραμένει σε περίοπτη θέση στην ατζέντα με τα προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που είχε γίνει στο παρελθόν και προέβλεπε κατασκευή Ολοκληρωμένης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κέρκυρα μέσω ΣΔΙΤ, αλλά δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα εδώ και σχεδόν μία δεκαετία πλέον η τοπική κοινωνία να ταλαιπωρείται, ενώ παράλληλα να υπάρχει πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των Δήμων για τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Περιφέρειας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεπεκλής, λάθη της Αυτοδιοίκησης των περασμένων ετών δημιούργησαν αυτό το αδιέξοδο στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς η αλήθεια είναι ότι σε κεντρικό επίπεδο υπήρξε στο παρελθόν στήριξη και χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις, όπως εκείνη της περιόδου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής, τέλος, ευχήθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να απολαύσει την κερκυραϊκή φιλοξενία κατά την παραμονή του στο νησί φέτος το Πάσχα λέγοντάς του πως αμέσως μετά την εορταστική περίοδο η Περιφερειακή Αρχή έχει μπροστά της πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα, για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά στους πολίτες των Ιονίων Νήσων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250