Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων: Διαδικτυακή παρουσίαση του Explore Ionian Islands στους φορείς τουρισμού και πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 14:15

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων: Διαδικτυακή παρουσίαση του Explore Ionian Islands στους φορείς τουρισμού και πολιτισμού

ΠΕΔΙΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΔ-ΙΝ με θέμα την παρουσίαση της εφαρμογής ξενάγησης των Ιονίων Νήσων “Explore Ionian Islands” με την συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων από φορείς τουρισμού και πολιτισμού των Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρόεδρου του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ και Δήμαρχου Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του Προγράμματος CULTURALION και της εφαρμογής Explore Ionian Islands, από τον υπεύθυνο υλοποίησης του έργου Αθανάσιο Πετούση, και την υπεύθυνη διαχείρισης της εφαρμογής Λαμπρινή Κούρτη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής της ΠΕΔ-ΙΝ Ανδρέας Ζαπάντης, ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις που διατυπώθηκαν και στα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Η Εφαρμογή Explore Ionian Islands ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης CULTURALION, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και υλοποιήθηκε από την ΠΕΔ-ΙΝ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.

Πρόσφατα η εφαρμογή διακρίθηκε, λαμβάνοντας το βραβείο “Καλύτερων Πρακτικών στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά 2023 - Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης” στα Best Practices AWARDS on Cultural Heritage 2023, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς EuroMed Conference, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.


Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι η εφαρμογή αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την προώθηση και προβολή των Ιονίων Νήσων καθως είναι πολύ καλά δομημένη και πλούσια σε υλικό και περιεχόμενο..

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ και Δήμαρχο Ζακύνθου, η δέσμευση της ΠΕΔ-ΙΝ να συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού των Ιονίων Νήσων, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές παρουσιάσεις της εφαρμογής σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Μείνετε συντονισμένοι ακολουθώντας τις ενημερώσεις για την Εφαρμογή “Explore Ionian Islands” στα Social Media του Έργου:

Από το Γραφείο Τύπου

PEDIN1pedin2pedin3pedin4


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250