Επερώτηση ΑΝΑΣΑ: Η προστασία της πανίδας γύρω από τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και η Fraport.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 18:12

Επερώτηση ΑΝΑΣΑ: Η προστασία της πανίδας γύρω από τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και η Fraport.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Μετά την επαίσχυντη παράδοση της λειτουργίας των 14 αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, στην Fraport, παράδοση που επιτρέπει την καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου από Γερμανούς και ημετέρους, τώρα η ελληνική κυβέρνηση «ξεβρ…νεται» παραδίδοντας χωρίς συστολή και την πανίδα των περί τα αεροδρόμια περιοχών!

Με απόφαση του ΥΠΕΝ που εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά το αίτημα της Fraport (12/1/2024 η αίτηση, 5/2/2024 η έγκριση) ανατέθηκε στην Fraport, με την δικαιολογία της ασφάλειας των πτήσεων, ο περιορισμός της πανίδας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την δια πυροβολισμού θανάτωση, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται «ανώδυνη επιλεκτική θανάτωση».

(από δημοσίευμα νησιώτικης ιστοσελίδας):

Στα…όπλα κατ’ εξαίρεση

Σύμφωνα με την απόφαση, σε περίπτωση που οι άλλες μέθοδοι για τον έλεγχο της άγριας πανίδας δεν είναι άμεσα αποτελεσματικές, η χρήση των κυνηγετικών όπλων για ανώδυνη επιλεκτική θανάτωση θα εφαρμοστεί για τα παρακάτω αεροδρόμια και είδη:

  • Στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης: Ασημόγλαρος, Πρασινοκέφαλη πάπια, Σταχτοτσικνιάς, Πετροτουρλίδα, Κοινό περιστέρι και Καμπίσια πέρδικα.
  • Στον αερολιμένα Καβάλας: Ασημόγλαρος.
  • Στον αερολιμένα Κέρκυρας: Ασημόγλαρος, Πρασινοκέφαλη πάπια, Φασιανός (εκτροφείου), Σταχτοτσικνιάς και Κοινό περιστέρι.

Στην δε Κεφαλονιά θα κινδυνεύσει το γεράκι που επί αιώνες βρίσκεται στην γύρω περιοχή, απαραίτητο για την αλυσίδα της ζωής.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Περιφερειάρχης:

  • Ζητήθηκε η γνώμη σας, ή έστω των υπηρεσιών της ΠΙΝ, για την μεθόδευση αυτή και την ουσία της απόφασης του ΥΠΕΝ;
  • Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να αποκλειστεί η τυχόν αυθαιρεσία της Fraport που υποστηρίζεται από το γράμμα και το πνεύμα της απόφασης του ΥΠΕΝ;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Αλέξανδρος Μιχαλάς

Διονύσιος Γιακουμέλος


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250