Βασίλης Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5: “Η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη δεν δικαιούται καμία περίοδο χάριτος”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 18:17

Βασίλης Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5: “Η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη δεν δικαιούται καμία περίοδο χάριτος”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  π. Δήμαρχος Παλλικής και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστεροσκοπείου «ΕΥΔΟΞΟΣ» Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στα όσα ανήρτησε σε σχέση με την αποκατάσταση της πλατείας Πεσόντων στο Ληξούρι: «Όσοι παρακολουθούν τα γραφόμενα μου θα διαπιστώσουν την αλήθεια των αναγραφομένων , διότι πραγματικά πρόκειται περί καρναβαλιού. Δεν είναι κακό να είναι και λίγο αστείο, βέβαια είναι επώδυνο  και επικίνδυνο για τις τσέπες μας. Ο κ. Δήμαρχος Ληξουρίου, επεχείρησε τώρα- από καιρό ήταν προγραμματισμένο-,να αναβαθμίσει τις πλατείες της πόλης. Η επισκευή της πλατείας των Πεσόντων περιελάμβανε την αφαίρεση των υφιστάμενων πλακών και την τοποθέτηση νέων. Η αφαίρεση έγινε χωρίς λογική και σχέδιο τραβηχτά και ανισόπεδα και τοποθετήθηκαν καινούργιες. Η πλατεία έγινε το 1985 επί Μάκη θεοτοκάτου με επίβλεψη δική μου και ήταν μια καλή πλατεία για την εποχή της. Οι πλάκες που μπήκαν σήμερα ουδεμία σχέση έχουν με τις υφιστάμενες με στοκάρισμα έντονου ροζ και δίπλα είναι μία νεκρής φύσης μουντή φάση λόγω της 40κονταετίας που έχει περάσει από την κατασκευή. Αν το πάρεις σοβαρά αυτό το πράγμα, πρέπει να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο ως Δημοτική Αρχή, όμως  επειδή αυτοί δεν σκέφτονται όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων το έβαλα στα πλαίσια του καρναβαλιού για να γελάσουμε λίγο.

Το 2020 στο 1ο  τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου, στο εναλλακτικό πρόγραμμα που προτείναμε εμείς και το ψήφισε και η παράταξη του Διονύση Αραβαντινού, η πρόταση μας περιελάμβανε και την πλήρη ανακατασκευή και της πλατείας Πεσόντων, με προϋπολογισμό 300 χιλιάδων ευρώ, μια πρόταση τεχνικά σωστή και σύγχρονη. Ο κ Δήμαρχος έκανε καρναβάλια σαν τα σαράντα κύματα του Πόρτου που πάνε κι έρχονται».

Ο κ Ρουχωτάς αναφέρθηκε επίσης στην ασφαλτόστρωση του δρόμου πλησίον της πλατείας Πεσόντων προς την παραλιακή οδό η οποία παρουσιάζει προβλήματα με «καθίσματα» σε διάφορα σημεία που καταλήγουν επικίνδυνα.

 Τόνισε δε : «Η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη δεν δικαιούται να έχει καμία περίοδο χάριτος , γιατί  ο Δήμαρχος είναι παρών στα δημοτικά πράγματα του Ληξουρίου από το 2017 ως υπεύθυνος της περιοχής στην φοβερή δημαρχεία Παρίση, η οποία κατέστρεψε το Ληξούρι και την Κεφαλονιά κατ επέκταση. Μην βαυκαλίζονται όσοι μένουν στο Αργοστόλι ότι έκανε έργα στο Αργοστόλι ο Παρίσης , έκανε μία πλατεία, η οποία αρχίζει σιγά σιγά και διαλύεται. Ένα έργο έκανε , το Εργοστάσιο αφαλάτωσης.

Ο κ Κατσιβέλης έκανε και 4 χρόνια Δήμαρχος από το 2019 έως το 2023 και τώρα συνεχίζει, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το ξέρω δεν ξέρω.

Παρά ταύτα άφησα μια περίοδο χάριτος, δεν είμαι εγώ αντιπολίτευση και κρίνω από γεγονότα. Από ανάπτυξη δεν έχει κάνει η Δημοτική Αρχή τίποτα , στο Αργοστόλι γίνεται οργασμός , στο Ληξούρι είμαστε σε μία κατάσταση νεκροφάνειας. Το ότι ξαναεκλέχθηκε είναι σημείο των καιρών, όμως αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε κανέναν που εκλέγεται να μην κάνει καλά την δουλειά του».

Έκανε επίσης αναφορά στην επισκευή  του Δημαρχείου Ληξουρίου χωρίς σχέδιο  και που μόνο η  στατική ενίσχυση του Δημαρχείου επιχειρείται ,  στο ότι μετά από 10 χρόνια δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί το Θέατρο , με μία λάθος δημοπράτηση να έχει προηγηθεί και με μία 3ετία να προστίθεται  για να αποκατασταθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων ( Άφησε αιχμές και για την π. Περιφερειάρχη κ Κράτσα για την διαχείριση των 2 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας Αττικής που τα μετέφερε για το θέατρο, με κίνδυνο να χαθούν λόγω χρονοτριβής).

Θίγοντας επίσης το θέμα της μεταφοράς των 2 τεχνικών του Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ» στο Ληξούρι ,χαρακτήρισε τραγικό το να μην μπορεί να συνεννοηθεί ο Δήμαρχος Ληξουρίου με τον Δήμαρχο Αργοστολίου για το ποιους υπαλλήλους θα πάρει παρά τις προβλέψεις του νόμου και άφησε αιχμές για τον ρόλο της αποκεντρωμένης Διοίκησης (αναλύοντας τα όσα προβλέπονταν σύμφωνα με τον νόμο για την διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ από την στιγμή της σύστασης ξανά των νέων Δήμων).

Κλείνοντας ο κ. Ρουχωτάς σημείωσε: «Τον ρόλο του καλού παιδιού τον έχει καπαρώσει ο κ Δήμαρχος, με το καλό παιδί όμως το Ληξούρι δεν πάει μπροστά και δεν μπορεί να υποδυθεί η αντιπολίτευση το καλό παιδί. Η αντιπολίτευση πρέπει να υποδυθεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης που ζητά την εφαρμογή του νόμου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250