Γιάννης Διγαλέτος - Σάμη: Έγκαιρη η προειδοποίηση για την έλλειψη υδροδότησης την ερχόμενη θερινή περίοδο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 15:35

Γιάννης Διγαλέτος - Σάμη: Έγκαιρη η προειδοποίηση για την έλλειψη υδροδότησης την ερχόμενη θερινή περίοδο

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 17ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2024 !

Τουλάχιστον έγκαιρη μπορεί να θεωρηθεί η πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», για τη συζήτηση λήψης μέτρων αντιμετώπισης ενδεχόμενης έλλειψης νερού, όπως όλα δείχνουν, κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο.

Τελικά,… σίγουρα  θετική αποτιμάται η διαδικασία της ανοιχτής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία με τη συμμετοχή μας οι δημότες - ισσες, να παρατηρήσουμε τα κάποια θετικά και κάποια αρνητικά δεδομένα που λειτουργούν στα πλαίσια του μεγάλου αυτού προβλήματος του δήμου μας.

Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να καταλήξουμε σε συμπεράσματα αλλά και παρατηρήσεις, στα οποία καλείται η δημοτική αρχή επιδραστικά λειτουργώντας να χαράξει νέο αποτύπωμα με την συναινετική παρουσία των δημοτών, την οποία θα πρέπει να επιδιώξει…

Συνοπτικά στέκομαι στα θετικά σημεία της συζήτησης,… όπως· Η πολύ ικανοποιητική καταγραφή των προβληματικών σημείων της υδροδότησης  και στις τρείς γεωγραφικές ενότητες του δήμου από τον εισηγητή·

Κατόπιν η πολύ σημαντική ,ποσοτικά, …συμμετοχή των δημοτών-ισσών ,..ιδιαιτέρως της Ερίσου,… αλλά και η ποιοτική στάση και τεκμηρίωση τους, που εκτίναξε τη δυναμική της διεκδίκησης των άμεσων λύσεων από πλευράς του δήμου, προς την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης του νησιού ΔΕΥΑΚ, προς την Π.Ι.Ν., αλλά και προς την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπούταν στην συνεδρίαση !

Και επίσης κομβικής σημασίας η καθολική συναίνεση στο αίτημα για αναγκαία άμεση μελλοντική αποκλειστική διαχείριση της ύδρευσης – άρδευσης του δήμου μας από δική του επιχείρηση. 

Όσο για τις αρνητικές διαπιστώσεις, επικεντρώθηκα στις παρακάτω ωστόσο θα μπορούσαν να σημειωθούν και άλλες που δεν αναφέρω επί του παρόντος λόγω μικρότερης σημασίας…

Πρώτη και σημαντικότερη … η αποδοχή αμφίπλευρα ,(δήμου – ΔΕΥΑΚ) ότι υστερούν οι προτάσεις μας σε ισχύ στο συμβούλιο της επιχείρησης και άρα δεν επιλέγονται σαν προτεραιότητες παρά την σημασία τους.

Αυτό συνέβαινε σε όλη την προηγούμενη διοικητική περίοδο και τείνει να ανατραπεί σε μία μόλις συνεδρίαση με τη δραστική παρουσία των δημοτών-ισσών,…. που δυστυχώς κάποιοι που έφεραν…. και φέρουν θέσεις ευθύνης απαξίωναν ενίοτε!!!  

Αρνητική επίσης διαπίστωση που κρύβει αρκετή ουσία του προβλήματος είναι ο ελλειπτικός έλεγχος της ποιότητας του νερού, που το καθιστά με βάση τα δεδομένα που παρουσίασαν κάτοικοι  επιβλαβές και επικίνδυνο στη χρήση του σε αρκετές περιοχές του δήμου !

Και βέβαια σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη που καλούμαστε να αναστρέψουμε,  ανασχετικό ρόλο σε θετικές εξελίξεις διαδραματίζει η αλαζονεία «κορυφαίων» στελεχών της διοίκησης,… που δυστυχώς συνεχίζουν συμπεριφορές που διδάχτηκαν και εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, απέναντι στους δημότες που δεν «έκαιγαν το λιβάνι τους» !

Ελπίζω , γνωρίζοντας καλά το νέο δήμαρχο, ότι θα φροντίσει να αποκαταστήσει την εικόνα της δημοτικής αρχής εγκαίρως, παρεμβαίνοντας και διορθώνοντας τέτοιες λειτουργίες,… καθώς για τον δήμο μας με τα τόσα προβλήματα αλλά και το σπουδαίο όραμα, η παρουσία σε θέσεις ευθύνης γραφικών στοιχείων θα δράσουν διαλυτικά,…. τη στιγμή που απαιτείται ευρεία συναίνεση !

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                           22/2/2024




00 inkefalonia general ad 300X250