Σπ. Σαμούρης: ‘’Καταφέρνουμε εκ των ενόντων και με πολύ αγώνα να κρατάμε τον Δήμο Αργοστολίου καθαρό’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 15:58

Σπ. Σαμούρης: ‘’Καταφέρνουμε εκ των ενόντων και με πολύ αγώνα να κρατάμε τον Δήμο Αργοστολίου καθαρό’’ (Inkefalonia 89,2)

Τι ανέφερε για το ζήτημα της υποστελέχωσης

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης για τον τομέα ευθύνης του και για θέματα που αφορούν στον Δήμο Αργοστολίου.

Ο κ Σαμούρης δίνοντας για μια ακόμα φορά το στίγμα της προσωπικής του πολύχρονης ενασχόλησης με τα κοινά του Δήμου Αργοστολίου που εκπορεύεται από αγάπη στο αντικείμενο του τομέα του και του ανελλιπούς ενδιαφέροντος του για τον Δήμο, στάθηκε στην υποστελέχωση του τομέα καθαριότητας που έρχεται το νέο πρόγραμμα του (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ)- πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης 34.000 ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω με έμφαση σε γυναίκες και άτομα άνω των 50 ετών να απαλύνει. Σημείωσε δε, ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων το οποίο χρονίζει, θα μπορούσε να λυθεί αν δινόταν η δυνατότητα στους Δήμους να προχωρούν σε προσλήψεις οι οποίες εκ των υστέρων θα ελέγχονταν για την διαφάνεια τους από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ με τόσο μεγάλη χρονοτριβή και με μετατάξεις εκ των υστέρων κάποιων διορισμένων: «Αυτή την στιγμή στην Διεύθυνση Καθαριότητας για βαψίματα σχολείων και κοινόχρηστων χώρων δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, θα ήμουν ευχαριστημένος εάν είχα δύο άτομα σε κάθε συνεργείο μου. Έχουμε στην ευθύνη μας εκτός από την πόλη του Αργοστολίου και τα χωριά και έχουμε 6-7 υπαλλήλους στον τομέα του πρασίνου και ενικά τα καταφέρνουμε εκ των ενόντων και με πολύ αγώνα. Γι αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε και αυτό να το σκεφτούν αυτοί που προεκλογικά τους προσέβαλαν με την μήνιν και τα βέλη τους».

Ο κ Σαμούρης, μετέφερε την εικόνα των εν εκτελέσει έργων και δη της παραλιακής από το άγαλμα Καββαδία έως το Λιμεναρχείο ενημερώνοντας ότι προβαίνουν σε δενδροφυτεύσεις στο σημείο, αλλά και ότι συνεχίζουν με αναπλάσεις πεζοδρομίων, καθαρισμούς και αποψιλώσεις χόρτων προετοιμαζόμενοι για την τουριστική περίοδο.

Τέλος σε σχέση με την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» για την για 2η συνεχόμενη χρονιά αναβολή των αγώνων στίβου «Βεργώτεια» λόγω καθυστέρησης αλλαγής του ταρτάν του γηπέδου Αργοστολίου από την πρώην Περιφερειακή Αρχή , υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός. Στάθηκε στην ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» στα 9 χρόνια της διαχείρισης του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς στις αθλητικές υποδομές του Δήμου και χαρακτήρισε το όψιμο ενδιαφέρον της ως εμπαιγμό.

Σε αντιστοίχιση δε του έργου που άφησε πίσω της η «Ισχυρή Κεφαλονιά» που το χαρακτήρισε ως οπισθοδρόμηση, παρέθεσε το έργο της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, που μελέτησε, ενέταξε, χρηματοδότησε και εκτελεί έργα, πιστοποιώντας ότι όσα υποσχέθηκε τα υλοποιεί καλύπτοντας τα κενά των προηγούμενων .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-691741057?si=d1df54b225f14db8880fc655275efd0a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250