‘’Κεραυνοί’’ Θεόφιλου: ‘’Με πολιτική παρέμβαση και παρασκηνιακά, έγινε ο,τι έγινε με τους υπαλλήλους της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 15:58

‘’Κεραυνοί’’ Θεόφιλου: ‘’Με πολιτική παρέμβαση και παρασκηνιακά, έγινε ο,τι έγινε με τους υπαλλήλους της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ’’ (Inkefalonia 89,2)

 Συνέντευξη Δημάρχου Αργοστολίου στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για την απόφαση του  Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου σχετικά με την κατάταξη και διανομή του προσωπικού της λυθείσας Διαδημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ) στους τρείς Δήμους της Κεφαλονιάς.

O Δήμαρχος Αργοστολίου εξήγησε πώς έχει ακριβώς το ζήτημα: 

«Το 2020 μετά από απόφαση των Δήμων να καταργηθεί ουσιαστικά η ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, είχε αποδεχτεί ο Δήμος Αργοστολίου την επιθυμία των υπαλλήλων της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ να ισχύσει και για αυτούς ότι ίσχυσε και με τους υπαλλήλους των Δήμων Κεφαλονιάς ,δηλαδή το να επιλέγουν οι ίδιοι που θέλουν να πάνε. Το είχαμε αποδεχτεί γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και αυτοί υπάλληλοι των Δήμων είναι και έπρεπε να γίνει σεβαστή η επιθυμία τους και να μην ξεχνάμε, ότι οι υπάλληλοι αυτοί ήταν πρώην υπάλληλοι του Δήμου Αργοστολίου που είχαν την διαχείριση του Θεάτρου και δεν είχαν καμία σχέση με το Ληξούρι κανείς δεν ήθελε να πάει στο Ληξούρι μόνο δύο που έμεναν στην Σάμη, πήγανε Σάμη .

Εμείς σταθεροί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορούσαμε να πάρουμε θέση και να επιλέξουμε πους θέλουμε και ποιους όχι και είχαμε πει ότι αν όλοι θέλουν να παραμείνουν στον Δήμο Αργοστολίου θα παρέμεναν. Στην πορεία μετά την τελευταία κατάργηση των Νομικών Προσώπων με απόφαση της Κυβέρνησης μέχρι 31 Ιανουαρίου, δηλώσαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι αφού επιθυμεί το Ληξούρι να εφαρμοσθούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, να έβγαζε απόφαση που να κατατάσσει τους υπαλλήλους σε ποιόν Δήμο θα πάνε.

Όταν ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Ληξουρίου είχε αποστείλει επιστολή που ανέφερε ότι ήθελαν τρία ονόματα, την Ερασμία Μουστάκη, τον Γεράσιμο Βαγγελάτο και τον Γρηγόρη Μαυρογιάννη ,που ουσιαστικά οι δύο είναι αυτοί που λειτουργούν το Θέατρο, στείλαμε έγγραφο αμέσως στην Αποκεντρωμένη και είπαμε ότι αν φύγουν αυτοί οι δύο υπάλληλοι από τον Δήμο Αργοστολίου θα κλείσει το Θέατρο.

Εκτός της επιστολής επικοινώνησα εγώ με την βοήθεια του Βουλευτή Παναγή Καππάτου με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον κ Κατσαρό και του είπαμε ότι πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί οι βασικές λειτουργίες του Δήμου Αργοστολίου θα επηρεαστούν από την απόφαση του και είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα πάνε όλα καλά.

Τελικά απ’ ό,τι μαθαίνουμε με πολιτική παρέμβαση παρασκηνιακά του Δημάρχου Ληξουρίου έγινε ό,τι έγινε.

Κάποιος ψηλά πολιτικά ιστάμενος κυβερνητικός παράγοντας δεν μπορεί να γνωρίζει το πρόβλημα το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί και τώρα είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε τις λειτουργίες του Θεάτρου, του κινηματογράφου, την κοπή της πίττας του Δήμου την Κυριακή , γιατί δεν έχουμε πλέον υπαλλήλους να λειτουργήσουν το ηχητικό κομμάτι και ο φωτισμός και να προσπαθήσουμε να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα».

Για το αν υπάρχει χρόνος για να ανασταλεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, ο κ Μιχαλάτος σημείωσε: «Θεωρώ ότι η απόφαση του Συντονιστή πηγαίνει προς το Εθνικό Τυπογραφείο να γίνει ΦΕΚ και να έχει αυτή η απόφαση εφαρμογή. Αυτή τη στιγμή όφειλα να πάρω μία απόφαση του οργάνου και θα ξανασυζητηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απ ότι μαθαίνω ο Δήμαρχος Ληξουρίου έχει επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους που θα πάνε εκεί και τους έχει πει ότι θα τους καλύψει οικονομικά με παραπάνω χρήματα οπότε να είναι υπέρ του οι υπάλληλοι, όμως δεν έχει τώρα νόημα αυτό να το συζητάμε».

Εν κατακλείδι για το θέμα αυτό που γεννάει και προβληματισμούς για την Αυτοδιοικητική αλληλεγγύη τοπικά, ο κ. Μιχαλάτος δήλωσε: «Θεωρούμε ότι αδικήθηκε ο Δήμος Αργοστολίου, θεωρώ ότι δεν δόθηκε η βαρύτητα στον Μητροπολιτικό Δήμο που λειτουργεί το Θέατρο που δεν είναι μόνο για τον Δήμο Αργοστολίου, το χρησιμοποιούν όλοι οι φορείς από όλους του Δήμους. Οι υπάλληλοι μέχρι την οριστικοποίηση της απόφασης με ΦΕΚ, αφού έχουν αποσπαστεί στον Δήμο Ληξουρίου αρνούνται να εργασθούν πλέον και διαμαρτυρόμενοι και δεν έχει νόημα για κάποιες μέρες να τους πιέσουμε να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.

Νομίζω ότι δεν μπορούμε να προσβάλλουμε τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης , θα το δούμε με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου , θα κάνουμε κάποιες ενέργειες και θεωρώ ότι με την πολιτική αυτή απόφαση πολιτικά και εμείς πρέπει να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας. Από κει και πέρα θα πρέπει ο Δήμος να λύσει ένα ακόμη πρόβλημα . Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα πρόβλημα που νομίζω ότι άδικα μπήκε και άδικα θα ταλαιπωρηθεί ο Δήμος και το νησί με την μη λειτουργία του Θεάτρου. Γενικά αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να κάνουμε προβλέψεις για το αν θα αλλάξει κάτι , δεν επικοινώνησα με κάποιον θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενημερώσουμε θεσμικά, τον κόσμο και μετά να επικοινωνήσω με τα αρμόδια όργανα».  

Τέλος Ο κ Μιχαλάτος ευρισκόμενος στην Κέρκυρα για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ που έκλεισε η διαδικασία την Τετάρτη και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε στις 3 παρατάξεις που διεκδίκησαν την εκλογή τους στην ΠΕΔΙΝ,ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ- και ΛΑΣΥ ευχόμενος να εκλεγούν οι 2 υποψήφιοι από την Κεφαλονιά .(Στο νέο 21μελές συμβούλιο στο οποίο εισέρχονται απευθείας οι έντεκα νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων καθώς και ακόμη δέκα οι οποίοι εξελέγησαν από την ψηφοφορία της Πέμπτης. Εκλέγεται ο κ. Σπύρος Σπαθής και για την ΚΕΔΕ εκλέγεται ο Ν. Βαλλιανάτος) Την επόμενη εβδομάδα θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-8-2-2024?si=782150d4423048208e62f8ee9954fa9f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250