Δ. Κωνσταντάτος: ‘’Στα προβλήματα της καθημερινότητας θα ανταπεξέλθουμε με επάρκεια’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 11:44

Δ. Κωνσταντάτος: ‘’Στα προβλήματα της καθημερινότητας θα ανταπεξέλθουμε με επάρκεια’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και θεμάτων αιγιαλού και παραλίας και αρμοδιότητες περιβάλλοντος και τοπικής ανάπτυξης 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας με μέριμνα και διαχείριση θεμάτων αιγιαλού και παραλίας και αρμοδιότητες περιβάλλοντος και τοπικής ανάπτυξης του Δήμου Αργοστολίου και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, Διονύσης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Κωνσταντάτος ως πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας 21ας, έκανε αναφορά στο σημαντικό έργο των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας αλλά και στην ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου Αργοστολίου και στην αγαστή συνεργασία τους με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας που αναγνωρίζεται ενίοτε από τον επικεφαλής της και προσφάτως από τον π. Διοικητή Πύραρχο Χρήστο Ζουναλή.

«Τώρα ξεκινά μια καινούργια συνεργασία με τον νέο Διοικητή τον κ Καραγεωργιάδη, με τον οποίο θα συναντηθούμε την τρίτη 6 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένο να συναντηθώ και με τις άλλες εθελοντικές ομάδες και είμαστε σίγουροι ότι στα προβλήματα της καθημερινότητας με την συνεργασία όλων θα ανταπεξέλθουμε με επάρκεια. Ήδη έχω συναντηθεί και με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και ως Δήμος, έχουμε ξεκινήσει με τον καθαρισμό δρόμων και δέντρων για να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι για τα πυροσβεστικά οχήματα. Με τις παραλίες ξεκινάμε με την υπεύθυνη γι αυτά τα θέματα για να δρομολογήσουμε τα πρέποντα..».

Για το σχέδιο νόμου Χατζηδάκη «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές», που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου με στόχο να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο, προκειμένου οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν τις διαδικασίες εκμίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας να εφαρμοστούν από την προσεχή θερινή τουριστική περίοδο, ο κ Κωνσταντάτος ανέφερε ότι είναι σε αναμονή έως ότου ψηφισθεί ,ότι οι πλειστηριασμοί έτσι κι αλλιώς γίνονται ηλεκτρονικά και ότι η καθαριότητα των παραλιών θα γίνει στον ανάλογο χρόνο.

Σημείωσε δε, ότι τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε παραλίες της νότιας Κεφαλονιάς (Λουρδάς- Τραπεζάκι κλπ) από τους έντονους ανέμους με την ανάληψη των καθηκόντων του, καλύφθηκαν σε μηδενικό χρόνο.

Για τα αδέσποτα ζώα σημείωσε ότι είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και θα πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος στο να περιοριστεί το πρόβλημα. Αναφέρθηκε στην υφιστάμενη νομοθεσία περί στειρώσεων ,εμβολιασμών και τσιπαρίσματος των ζώων και όσον αφορά το καταφύγιο αδέσποτων ζώων ενημέρωσε ότι θα λυθεί σύντομα το υφιστάμενο πρόβλημα με την χωροθέτηση του.

Τέλος για το Περιβάλλον και την Τοπική Ανάπτυξη που έχει επίσης ως αρμοδιότητες, δήλωσε ότι εν γένει οι τομείς ευθύνης του έχουν τον βαθμό δυσκολίας τους, όμως σε όλα πρέπει να υπάρχει προσπάθεια, και καλή συνεργασία για να δίνονται λύσεις στα προβλήματα. « Ο Δήμος έχει τις δομές και την οργάνωση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και πηγαίνουμε με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ανταποκριθούμε ανάλογα. Για ότι κάνεις, έχεις ευθύνες και πρέπει να είσαι υπεύθυνο άτομο για να ανταποκριθείς στις ανάγκες του κόσμου και ο κόσμος να δεχτεί ότι είναι προς όφελος του».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-5-2-2024?si=c098bcb8b2924d9eafa86d1377782075&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250