Ελ.Παπαναστασάτου: «Στόχος να σταθούμε αρωγοί στην ανάπτυξη επιχειρήσεων - Nα ενισχύσουμε τους δεσμούς της ομογένειας» (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 19:52

Ελ.Παπαναστασάτου: «Στόχος να σταθούμε αρωγοί στην ανάπτυξη επιχειρήσεων - Nα ενισχύσουμε τους δεσμούς της ομογένειας» (Inkefalonia 89,2)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η κ. Ελένη Παπαναστασάτου Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού για το χαρτοφυλάκιο το οποίο της ανατέθηκε.

Η κ Παπαναστασάτου ευχόμενη σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, σημείωσε την πολύ μεγάλη τιμή που εισέπραξε με την επιλογή της ως θεματική Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, έχοντας επίγνωση της βαρύτητας αυτών των τομέων.

«Έχοντας στο μυαλό μας ότι έχει προηγηθεί μία περίοδος βαθιάς ύφεσης, λόγω οικονομικής κρίσης και κορονοιού και οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο συνεχώς, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και να σταθούμε αρωγοί στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε ενεργά και συμβουλευτικά και οικονομικά κάθε καινοτόμα ιδέα , δράση και κάθε ατομική πρωτοβουλία που θα βελτιώσει την επιχειρηματικότητα. Το φάσμα της επιχειρηματικότητας είναι πάρα πολύ μεγάλο και αγγίζει πολλά επαγγέλματα και δραστηριότητες, στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία κλπ. Θα υπάρχουν συνεργασίες και με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με Ευρωπαικά προγράμματα και θα προσπαθήσουμε απο κει να προωθήσουμε ότι καλύτερο για τα νησιά μας».

Η κ Παπαναστασάτου ευρισκόμενη στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της βάση του στρατηγικού σχεδιασμού που απαιτεί ο τομέας της επιχειρηματικότητας, ξεκινά άμεσα την ενημέρωση της σε όλα τα νησιά από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην συνέχεια από τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Θα ακολουθήσει η συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες που έχουν παραπλήσια καθήκοντα.

Για τον τομέα του Απόδημου Ελληνισμού δήλωσε ότι χρειάζεται ευαίσθητη προσέγγιση σεβόμενη τον Απόδημο Ελληνισμό ως φάρο του πολιτισμού όπως τον χαρακτήρισε:

«θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξουμε τις δράσεις τους για την διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της ομογένειας και των οικογενειακών δεσμών που προάγουν τον Ελληνισμό».

Η κ Παπαναστασάτου τέλος ,έδωσε μεγάλη έμφαση στους συνεργάτες με τους οποίους θα συμπορευθεί , αλλά και στην καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την απόδοση των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων για όλα τα νησιά. Την περίοδο συγκρότησης και προγραμματισμού των τομέων που έχει αναλάβει την τοποθετεί στους 6 μήνες και δήλωσε αισιόδοξη για την απόδοση έργου στους τομείς ευθύνες της.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-15-1-2024?si=45c59d8accf74b15a71b9a69a26e258b&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250