Ο Σταύρος Τραυλός μέσω του COSMOS 96,5 κάνει απολογισμό του έργου του

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 14:27

Ο Σταύρος Τραυλός μέσω του COSMOS 96,5 κάνει απολογισμό του έργου του

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή  « Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο   και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  τέως Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Ο κ Τραυλός, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους , επιχείρησε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, προλέγοντας:

« Αισθάνομαι ικανοποιημένος για το ότι προσπαθήσαμε και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε , δεν αισθάνομαι ικανοποιημένος που δεν κάναμε αυτά που ονειρευτήκαμε όμως. Αν μας λέγανε ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτά που αντιμετωπίσαμε αυτή την 4ετία, την μεγαλύτερη θεομηνία τω τελευταίων  70 ετών, την μεγαλύτερη πανδημία της ανθρωπότητας  των τελευταίων 100 χρόνων, μπορεί να λέγαμε δεν θέλουμε να αναλάβουμε αυτή την 4ετία (2019-2023). Οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε αυτά που θέλαμε για τα νησιά μας, τρέχαμε πίσω από τις εξελίξεις , όμως παρ όλα αυτά θεωρώ ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και καταφέραμε και φέραμε τα χρήματα μέσα από την κρίση του «Ιανού» και του covid-19 στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη για να γίνουν τα μεγάλα έργα που απαιτούνται στα νησιά μας».

Όσον αφορά την συνεργασία του με την τ. Περιφερειάρχη Ρόδη-Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την χαρακτήρισε ως αγαστή κινούμενη στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού , ακόμα και σε «δύσκολες»  στιγμές  διαφωνιών και διεκδίκησης έργων και επίλυσης θεμάτων για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη:

« Η τ. Περιφερειάρχης άκουγε και συμβουλευόταν και εμάς τους Αντιπεριφερειάρχες και τους συνεργάτες της , όμως πάντα είχε την τελική επιλογή και τον τελευταίο λόγο. Ο καπετάνιος είναι ένας στο καράβι». 

Αναφερόμενος στα έργα όσον αφορά την σπουδαιότητα τους , χαρακτήρισε ως σημαντικότερο τον δρόμο Αργοστόλι-Πόρος στον οποίο η Περιφέρεια είχε κάνει κάποιες παρεμβάσεις και με την συνεργασία του Βουλευτή Παναγή Καππάτου το έργο επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με 55 εκατομμύρια.

Για την Ιθάκη δήλωσε υπερήφανος για το Οδυσσειακό Κέντρο που η σύμβαση του έργου υπεγράφη προ λίγων ημερών από την Περιφερειάρχη  και έδωσε εικόνα για το τι θα διαθέτει.

Εξέφρασε την λύπη του για το ότι δεν ξεκίνησαν τα έργα για τα 5 γήπεδα από το «Αντώνης Τρίτσης»- λάθη της Κέρκυρας- (θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες)  και ήταν ένας λόγος που τον αποθάρρυνε να ξανασυμμετέχει στις εκλογές.

Για την συνεργασία του με τους Δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης στα 4 χρόνια της θητείας του ανέφερε: « Θεωρώ ότι υπήρχε σχεδόν άριστη συνεργασία . Με τον Δήμο Αργοστολίου πέρα απο την συνεργασία που είχαμε στον «Ιανό» και τον  covid-19 , δώσαμε 4 εκατομμύρια ευρώ με προγραμματική σύμβαση και ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο που προβλέπει πχ τον περιφερειακό δρόμο του Αργοστολίου , παρεμβάσεις στον Λουρδά, στην Σκάλα και σε άλλα μέρη, δώσαμε 2,7 εκατομμύρια για τα γήπεδα απ τα οποία τα 700 χιλιάδες είναι για το ταρτάν του γηπέδου Αργοστολίου, το γήπεδο των Ομαλών και το γήπεδο των Φαρακλάτων. Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ  διάφορα μνημεία που ανήκουν στον Δήμο Αργοστολίου και στους άλλους Δήμους , κάναμε τα ανοιχτά γήπεδα 2 μπάσκετ και 2 τένις με δική μας χρηματοδότηση και γενικά είχαμε μία άριστη συνεργασία».

Για τον δρόμο Αγ. Ευφημίας- Σάμης και για κάποια άλλα έργα που δεν είχαν κάποια εξέλιξη  ανέλαβε τις ευθύνες που τους αναλογούν και ευχήθηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή να επικαιροποιήσει την υπάρχουσα μελέτη .

Γενικά όμως για το επαρχιακό δίκτυο τόνισε ότι έδωσαν πάρα πολύ καλές εξετάσεις, ήτοι, διαγράμμιση Φάλαρης, Αργοστόλι Πόρος,  το έργο Πλατιές-Σκάλα-Πόρος, 3 εκατομ. για βραχοπροστασία άμεσα, επαρχιακά δίκτυα στην Παλλική,  ασφαλτόστρωση στα Βλαχάτα.

Σημείωσε δε, ότι μία υποστελεχωμένη Περιφερειακή Ενότητα με ένα τεράστιο οδικό δίκτυο , είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

Για την απόφαση του να μην συμμετέχει στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 είπε:

«Είχα πει ότι κάποια έργα για μένα είναι κόκκινη γραμμή για να κατέβω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και να είχαν γίνει αυτά τα έργα θα είχα κατέβει , από τη στιγμή που πρέπει να σκεφτώ και την δουλειά μου και την οικογένεια μου. Η απόφαση μου ουσιαστικά προέκυψε από πολλούς παράγοντες, έβαλα στην ζυγαριά το γιατί να κατέβω στις εκλογές και ποια είναι τα αρνητικά και η ζυγαριά έγειρε στο να μην είμαι υποψήφιος, αλλά να βοηθήσω τον συνδυασμό μου με όλες μου τις δυνάμεις και το έκανα . Δεν σημαίνει ότι ο Τραυλός θα είναι για πάντα Αντιπεριφερειάρχης, θα μπορούσε να είναι ένα άλλο μέλος και να είναι και καλύτερο από τον Τραυλό. Εγώ έτσι το βλέπω και αργότερα ίσως ξαναασχοληθώ. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει πως θα εξελιχθεί η δουλειά μου, αν αποφασίσω να ξανασχοληθώ, μπορεί να είναι είτε στην τοπική  αυτοδιοίκηση, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250