Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Μπήκαν τα θεμέλια και τα μεγάλα έργα θα προχωρήσουν από δω και πέρα και στα χωριά και στην πόλη στο Αργοστόλι’’

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 14:11

Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Μπήκαν τα θεμέλια και τα μεγάλα έργα θα προχωρήσουν από δω και πέρα και στα χωριά και στην πόλη στο Αργοστόλι’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή , μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος για την ευδοκίμως τερματίσασα πρώτη θητεία του, επιχειρώντας έναν συνοπτικό απολογισμό.

« Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με αυτή την σύνθεση, έγινε με τηλεδιάσκεψη 20 Δεκεμβρίου με 7 θέματα στη ημερήσια διάταξη. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου θα ορκιστούμε για τη επόμενη 5ενταετία και 2 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Προέδρου, που θα την καλέσει ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σαμούρης».

Ο κ Βαλλιανάτος επιχειρώντας μία επισκόπηση της θητείας του, την χαρακτήρισε ως καλή θητεία στην οποία πέτυχε εκτός ελαχίστων περιπτώσεων την καλή συνεργασία όλων των παρατάξεων , με δημοκρατικές διαδικασίες υπέρ όλων. Εξέφρασε δε την ελπίδα η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεχιστεί και στην επόμενη θητεία.

Για το έργο της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου , ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου 2023 το δικαίωσαν και τώρα υλοποιούνται ήδη τα μεγάλα έργα στον Δήμο Αργοστολίου: « Το έργο που εκτελείται στην αγορά θα αλλάξει την όψη της και αμέσως μετά έρχεται η ανάπλαση της απέναντι πλευράς και θα μπουν κάποια στιγμή και παρκόμετρα. Ακολουθεί η Σιτεμπόρων η οποία θα αναβαθμιστεί και θα γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και εκτελείται ήδη το έργο από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης περάσαμε και την παράταση για το Μουσείο Σκλάβου και πιστεύω ότι σε 4-5 μήνες θα έχουν λήξει τα διαδικαστικά θέματα και την ίδια περίοδο του χρόνου θα έχει τελειώσει. Νομίζω ότι γενικά ο Δήμος και στα χωριά με τις πλατείες, την αγροτική οδοποιία και με δρόμους που θα προκηρυχθούν , προχωρά σε μεγάλα έργα γενικά. Με την σωστή εκτέλεση των έργων από τους εργολάβους και την καλή συνεργασία των επιχειρηματιών ,που συνεργάστηκαν άψογα στην αγορά τα έργα θα προχωρήσουν και συμφέρει όλους η ανάπλαση που γίνεται. Μπήκαν τα θεμέλια και τα μεγάλα έργα θα προχωρήσουν από δω και πέρα και στα χωριά και στο Αργοστόλι».

Κλείνοντας ο κ Βαλλιανάτος σημείωσε: «Ελπίζω το καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από 25 πλέον Δημοτικούς Συμβούλους και όχι 27, να είναι συνεργάσιμοι για το καλό του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς».

Τέλος δε παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο του Νοσοκομείου που θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο Αργοστολίου και εξήρε τον επαγγελματισμό του Διοικητή κ Δημήτρη Μαρτίνη και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/nkefalonia-892-21-12-2024?si=ae836b6fa587441c81e64307dd70a0ea&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250