Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέδωσε σύγχρονο εξοπλισμό στο Λιμενικό Σώμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 16:06

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέδωσε σύγχρονο εξοπλισμό στο Λιμενικό Σώμα

Στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος για την κάλυψη των αναγκών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσωνπαραδόθηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, ο σύγχρονος εξοπλισμός που αποτελείται από εναέρια και υποβρύχιαdrones και tablets για την επιχειρησιακή ετοιμότητα πολιτικής προστασίας σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Η παράδοση – παραλαβή έγινε παρουσία του Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχου Παύλου Τιφτικίδη και του Κεντρικού Λιμενάρχη Κέρκυρας Αντιπλοίαρχου Αναστάσιου Σχοινά.

Ο εξοπλισμός προέρχεται από το ευρωπαϊκό “Λαέρτης – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”, που είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας “Προστασία Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Ο εξοπλισμός αναλυτικά,  περιλαμβάνει:

  1. Εξήντα τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 15 τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  2. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – εναέρια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο εναέριο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  3. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – υποβρύχια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο υποβρύχιο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός παραχωρείται με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών των Σωμάτων Ασφαλείας, τη βελτίωση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες, την ανάληψη δράσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των Υπηρεσιών. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχος εξοπλισμός έχει παραδοθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ιονίων Νήσων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Περιφερειάρχης με την ευκαιρία παρουσίασε στους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος το νέο σκάφος με εξωλέμβια μηχανή μήκους 6 μ και τρέιλερ μεταφοράς για την μεταφορά 8 ατόμων προσωπικού για παρακολούθηση προστατευόμενων περιοχών, κατολισθήσεων και διαβρώσεων ακτών, στα πλαίσια πρόληψης καθώς και αντιμετώπισης και διαχείρισης έκτακτων αναγκών. Η προμήθειά του έγινε μέσω του προγράμματος AETHERALLIANCE FOR THE EFFECTIVE TRANSNATIONAL HANDLING OF ENVIRONMENTAL RESOURCES”, στα πλαίσια της Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg V-A Greece – Italy 2014-2020”, στο οποίο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε ως εταίρος.

Μέσα από το σύνολο των δράσεων προβλέπεται η δημιουργία μηχανισμών παρακολούθησης, πρόληψης αλλά και ενημέρωσης για τη μείωση των επιπτώσεων από μελλοντικά φαινόμενα και περιστατικά που μπορεί να απειλήσουν την ισορροπία των οικοσυστημάτων, αλλά και την ασφάλεια και δημόσια υγεία των πολιτών.




00 inkefalonia general ad 300X250