Κέρκυρα: Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 20:32

Κέρκυρα: Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (video)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής των Ιονίων Νήσων.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ παρόντες σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση για την Περιφέρεια Ι.Ν. και την αυτοδιοίκηση ήταν ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών, Βουλευτές των νησιών του Ιονίου, Δήμαρχοι της Κέρκυρας, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, πρόεδροι των Επιμελητηρίων και επιστημονικών Συλλόγων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγγενείς και φίλοι των περιφερειακών συμβούλων.

Η τελετή της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την παλαιά Φιλαρμονική η οποία σκόρπισε, χαρούμενες νότες στην αίθουσα, όπως το απαιτούσε το κλίμα άλλωστε.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

“Υπόσχομαι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για δημοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα”

“Συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ιστορικής ευθύνης να ηγείσαι και να διεκδικείς για αυτόν τον λαό. Είναι για μένα δέσμευση να υπηρετώ τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μου, εγώ και οι συνεργάτες μου. Όπως δεσμευτήκαμε, προεκλογικά, υπόσχομαι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για δημοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση της Περιφέρειας”, τόνισε στην πρώτη επίσημη ομιλία του, ο νέος Περιφερειάρχης Ι.Ν. Γιάννης Τρεπεκλής.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 20 203149

Οι δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη

Αρχικά, ο κ. Τρεπεκλής σημείωσε: “Τα Ιόνια Νησιά νίκησαν. Η ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη τοπική αυτοδιοίκηση νίκησε. Αυτή η μεγάλη νίκη, είναι όλων των νησιών μας και των συμπολιτών μας. Εσείς μας δώσατε τη δύναμη και από σήμερα, εγώ και οι συνεργάτες μου, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλο τον λαό των Ιονίων Νήσων. Υπογράψαμε συμφωνία τιμής μαζί με σας που μας επιλέξατε ως τη Νέα Περιφερειακή Αρχή. Η τελετή αυτή έχει ιδιαίτερα σημασία διότι δεν μεταφέρεται η εξουσία από μια παράταξη σε άλλη, αλλά την αποδίδουμε σε εσάς τους πολίτες και αυτό το γεγονός συντελείται στο εμβληματικό κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας, σύμβολο της ιστορικής ενότητας του Ιονίου χώρου. Με τις πρεσβείες της Παναγίας Φανερωμένης και του Αγίου Σπυρίδωνος, Γερασίμου και Διονυσίου, αποδέχομαι τη μέγιστη τιμή να εκπροσωπήσω επάξια αυτόν τον λαό, τον ευγενή λαό των Ιονίων Νήσων με οδηγό τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες. Συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ιστορικής ευθύνης να ηγείσαι και να διεκδικείς για αυτόν τον λαό. Είναι για μένα δέσμευση να υπηρετώ τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μου. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, υπόσχομαι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για δημοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση της Περιφέρειας”

Οι προτεραιότητες και η ομάδα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δυναμική της ομάδας του και τόνισε ότι για τη νέα περιφερειακή αρχή όλα τα νησιά είναι ισότιμα. Επίσης, έδωσε έμφαση στον διάλογο, τη συνεργασία και την υλοποίηση σημαντικών έργων για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Σταθερή επιδίωξη μας η δυναμική απάντηση στα προβλήματα, κινητοποιώντας όλο το στελεχικό δυναμικό της Περιφέρειας για να δώσουμε λύσεις. Για μας όλα τα νησιά είναι ισότιμα. Μοναδικές ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού. Θα εργαστούμε με εξωστρέφεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα είμαστε παντού παρόντες για να μεταβάλουμε τη νησιωτικότητα της Περιφέρειας σε μοχλό ανάπτυξης, δημιουργώντας ζωτικό χώρο ενότητας για κάθε νησί. Η παράταξη μας μια δυναμική και αξιόμαχη ομάδα δράσης αποτελείται από αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πλαισιώνεται από επιστήμονες, επαγγελματίες, ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου. Για μας η ανάπτυξη δεν αφήνει κανέναν πίσω. Κανείς δεν είναι εκτός, όλοι μαζί κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προχωράμε μπροστά. Δέσμευση είναι να διοικήσω με στρατηγικό σχεδιασμό με έμφαση στη συνοχή της Περιφέρειας και στην υλοποίηση έργων πνοής, σύγχρονων υποδομών και δυναμική ανάπτυξη με λογοδοσία και αίσθημα ευθύνης. Θα είμαι αμείλικτος και δεν θα επιτρέψω φαινόμενα αλαζονείας και ιδιοτέλειας κατά την άσκηση της εξουσίας. Προσωπικών στρατηγικών και περιφρόνηση στον πολίτη από όπου και αν προέρχονται. Είμαστε για να υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες με σκληρή δουλειά, ήθος και αξιοπρέπεια. Έχουμε πλήρη επίγνωση, ότι εξουσία χωρίς μέτρο, σύνεση και φρόνηση είναι κατάχρηση εξουσίας. Για αυτό είμαστε εδώ με αίσθημα ευθύνης, της ευθύνης που απορρέει από μια ισχυρή εντολή. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσουμε, χωρίς έπαρση με γνώμονα την προσφορά στους πολίτες. Από σήμερα η Περιφέρεια ανοίγει τις πόρτες στον λαό και τις ανάγκες του. Το Γραφείο του Περιφερειάρχη είναι ανοιχτό στους πολίτες. Όραμα μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια μας πρότυπο ανάπτυξης αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τόπος δημιουργίας και ανάπτυξης για όλους. Φιλοδοξούμε να ασκήσουμε μια αποτελεσματική αδέσμευτη, ανεξάρτητη Περιφερειακή Διοίκηση. Θα συνεργαστούμε δημιουργικά με όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και όλες τις παρατάξεις που το συγκροτούν”.

Πηγή: imerazante.gr 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ

{https://www.youtube.com/watch?v=TGC6SyYI8V0}




00 inkefalonia general ad 300X250