Παναγής Δρακουλόγκωνας: 2 χρόνια εκκρεμεί στο ΚΑΣ η έγκριση της μελέτης για τον εξωτερικό χώρο της Μελισσάνης (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 10:41

Παναγής Δρακουλόγκωνας: 2 χρόνια εκκρεμεί στο ΚΑΣ η έγκριση της μελέτης για τον εξωτερικό χώρο της Μελισσάνης (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο επερχόμενος Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Ο κ Δρακουλόγκωνας εν πρώτοις ενημέρωσε για την τελετή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής της οποία ηγείται, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σάμης και στην συνέχεια ξεδίπλωσε το όραμα του για τον Δήμο Σάμης για την επόμενη 5ενταετία.

«Είναι η πρώτη φορά που θα έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος και το όραμα μας το εξηγήσαμε προεκλογικά στους κατοίκους της περιοχής. Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα στους συνδημότες μας και σε όλους τους Κεφαλονίτες , γιατί η πρόοδος και ανάπτυξη της Σάμης συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη όλου του νησιού, είναι ότι θα εργαστούμε ακούγοντας περισσότερο και μιλώντας λιγότερο. Είναι προτιμότερο να εργάζεσαι περισσότερο και να ακούς, από το να μιλάς και  δεν είναι τυχαίο- για λόγους που είχαν να κάνουν με τον σεβασμό σε κάποιους συνδημότες μας  που έφυγαν από τη ζωή-, που  είμαστε η μόνη παράταξη που κέρδισε τις εκλογές, και που δεν έβγαλε ανακοίνωση σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον σεβασμό θα κινηθούμε, με εργατικότητα , διαφάνεια πλήρη, προσπαθώντας να αλλάξουμε τα πράγματα και στα χωριά μας και στο κέντρο».

Ο κ Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υφίστανται στον Δήμο Σάμης , εξήρε το έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ Μονιά που κατάφερε με την συνεργασία και των άλλων παρατάξεων να κρατήσει όρθιο τον Δήμο και τάχθηκε υπέρ  της συναίνεσης και των συνεργασιών, παρ όλο που η Δημοτική Αρχή έχει την πλειοψηφία.

Για τον δρόμο Καραβόμυλος-Σάμη  και για τα έργα που αφορούν την Περιφέρεια, η εκτίμηση του κ. Δρακουλόγκωνα είναι ότι θα υπάρξει πολύ καλή συνεργασία με την νέα Περιφερειακή Αρχή  και θα έχουν θετική εξέλιξη. Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα και τις λιμνοδεξαμενές, διευκρίνισε ότι ενέχονται πάρα πολλές παράμετροι και ιδιαίτερα υψηλά κόστη .

Ο κ Δρακουλόγκωνας έδωσε επίσης το στίγμα της καλής συνεργασίας με τους άλλους Δήμους στον τομέα του τουρισμού , αλλά και σε άλλους τομείς και έκανε εκτενή αναφορά στα σπήλαια της Μελισσάνης και της  Δρογκαράτης  και τα όσα αφορούν στην ασφάλεια και διαχείριση τους. Για τη μελέτη διαχείρισης του εξωτερικού χώρου της Μελισσάνης που η έγκριση της εκκρεμεί στο ΚΑΣ σχεδόν 2 χρόνια, το χαρακτήρισε απαράδεκτο και ενημέρωσε για τη πρόθεση του να επισκεφτεί  άμεσα την Αρμόδια Υπουργό για το θέμα αυτό.

Για το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Άσσο ανέφερε ότι υπάρχει κάποια δικαστική εμπλοκή και πιστεύει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι ευνοική.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250