Η Ρόδη Κράτσα για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 18:16

Η Ρόδη Κράτσα για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου Ληξουρίου

Η τοποθέτηση του νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού για το Ακτινολογικό Τμήμα του “Μαντζαβινάτειου”Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014 – 2020 μετά από ένταξη του έργου “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου “Μαντζαβινάτειο” στον άξονα προτεραιότητας “Ενίσχυση υποδομών Υγείας και Πρόνοιας Ιονίων Νήσων” την οποία υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στις 25 Ιανουαρίου 2021 (επισυνάπτεται η 5073741_ Aπόφαση Ένταξης με ΑΔΑ στην οποία περιλαμβάνονται και άλλα μηχανήματα εξοπλισμού).

“Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε την τοποθέτηση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού όπως το είχαμε σχεδιάσει και για το οποίο είχαμε εργαστεί από το 2020 με τον τότε Διοικητή κ. Δημήτρη Δημουλιό και το ΔΣ του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αποτελεί  ηχηρή πολιτική παράλειψη και διαδικαστικό παράπτωμα η μη αναφορά στο έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην πηγή χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ όπως και η μη πρόσκληση τόσο της Περιφέρειας όσο και της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων στην τελετή που πραγματοποιήθηκε” καταγγέλλει η Περιφερειάρχης.

 Η Περιφερειάρχης, ως Πρόεδρος παράλληλα της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020, ενημερώνει για την υποχρέωση που έχουν οι χρηματοδοτούμενοι φορείς από προγράμματα ευρωπαϊκών πόρων να αναδεικνύουν το γεγονός και τους συμμετέχοντες στις διαδικασίες.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις της προβολής της ευρωπαϊκής πολιτικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και η ενημέρωση για τους πόρους που διατίθενται από την φορολογία όλων των ευρωπαίων πολιτών για τις ανάγκες όλων των τοπικών κοινωνιών, γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών και της συζήτησης για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής. Απαραίτητο είναι να είμαστε συνεπείς στους εταίρους μας στα ευρωπαϊκά όργανα και τις διαδικασίες που απαιτούνται.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250