Συνάντηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 11:10

Συνάντηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή

Εθιμοτυπική συνάντηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος υποδέχθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην Ιόνιο Ακαδημία τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, αυτή της επίλυσης του προβλήματος της περιορισμένης αλλά και ακριβής στην νησιωτική περιοχή της Περιφέρειας φοιτητικής στέγης. Κατά την συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι για την αποφυγή της μείωσης του φοιτητικού πληθυσμού απαιτείται ένα συντονισμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Ιδρύματος ούτως ώστε να καταστεί εφικτό να γίνει άμεσα διαθέσιμος ένας ικανός αριθμός κλινών και δωματίων προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου. Προς τον σκοπό αυτό, υπήρξε η δέσμευση ότι θα διερευνηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα εναλλακτικές λύσεις αντίστοιχη με αυτήν που πρόσφατα εφαρμόστηκε τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, με την παρέμβαση του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, όσο και με την συμφωνία του Πανεπιστημίου με το Πετρίδειο κληροδότημα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν πρόσθετα θέματα όπως η υλοποίηση του κτιριολογικού προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου με την συνεργασία της Περιφέρειας στον τομέα της χρηματοδότησης δράσεων ωρίμανσής του (όπως λ.χ. η μελέτη για το νέο κτίριο του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι), αλλά και υλοποίησής του (άμεση εξεύρεση λύσης για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Μεγάρου Καποδίστρια, έργο το οποίο είναι έτοιμο εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου να δημοπρατηθεί).

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα έρευνας και καινοτομίας με τα δύο μέρη να δεσμεύονται να συζητήσουν εκ νέου για το θέμα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής αρχής.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος στην συνάντηση συνοδευόταν από εκλεγμένα στελέχη της παράταξής του και συνεργάτες του δήλωσε «Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τον κ. Πρύτανη αλλά και όλη την κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, πως εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις δράσεις του πανεπιστημίου μας που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές μας ώστε να συμβάλλουμε όσο είναι δυνατόν στην επίτευξη των στόχων του και στην υλοποίηση του προγράμματός του. Είναι αλήθεια πως η ακαδημαϊκή κοινότητα μας κάνει υπερήφανους όταν βλέπουμε διακρίσεις και σημαντικές επιτυχίες. Από τη δική μας πλευρά, λοιπόν, θα στηρίξουμε το πανεπιστήμιο σε ζητήματα χρηματοδοτήσεων, ενίσχυσης του κτιριακού προγράμματος και βέβαια με τη δημιουργία συνθηκών ευνοϊκής στέγασης για φοιτητές και προσωπικό.».

Με την σειρά του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «Οι δύο φορείς, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελούν θεσμούς οι οποίοι έχουν πολύ σημαντικές προοπτικές συνεργασίας και συνέργειας, με σημαντικό αντίκτυπο και αμφίδρομα οφέλη. Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια αποτελεί τον σημαντικότερο εταίρο του Πανεπιστημίου στην προσπάθειά του να υλοποιήσει ένα κτιριολογικό πρόγραμμα το οποίο όχι μόνο θα δώσει άμεσες λύσεις στην στέγαση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και στην ενίσχυση των υποδομών του, αλλά θα βοηθήσει και στην περαιτέρω ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Ιδρύματος, ακολουθώντας τις εθνικές απαιτήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης επιστημόνων και εκμεταλλευόμενο τις νέες δυνατότητες διεθνοποίησης που παρέχονται στο σύγχρονο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Παράλληλα, για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελεί δέσμευση η στήριξη της Περιφέρειας από την θέση του επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου, αλλά και η διάθεση τεχνογνωσίας και πόρων, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η σύνθεση και λειτουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος καινοτομίας εντός των γεωγραφικών ορίων των Ιόνιων Νησιών.»




00 inkefalonia general ad 300X250