Δήμος Αργοστολίου: Έπεσαν οι υπογραφές! Ξεκινάει μεγάλο έργο 4 εκ. ευρώ με παρεμβάσεις σε Αργοστόλι, Πόρο, Κεραμειές και Άγ. Νικόλαο!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 09:51

Δήμος Αργοστολίου: Έπεσαν οι υπογραφές! Ξεκινάει μεγάλο έργο 4 εκ. ευρώ με παρεμβάσεις σε Αργοστόλι, Πόρο, Κεραμειές και Άγ. Νικόλαο!

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Υπογράφηκε σήμερα, Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον κ. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της Εταιρείας “P & C DEVELOPMENT S.A.”, η Σύμβαση του Έργου με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ». Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4.009.475,63€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο αφορά τις εξής παρεμβάσεις:

  • Την δημιουργία Ζώνης Ήπιας Κυκλοφορίας εντός της πόλης του Αργοστολίου, με την ανάπλαση όλων των δρόμων που περιβάλλονται από τις οδούς Βύρωνος-Αντ. Τρίτση-Ανδρ. Χοϊδά-Λεωφ. Βεργωτή,
  • Tην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και του πάρκου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης»,
  • Την ανάπλαση της πλατείας έναντι της Δ/νσης Μεταφορών, με την δημιουργία Ανοιχτού Θεάτρου,
  • Την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του κοινοτικού καταστήματος στον Πόρο,
  • Την ανάπλαση της πλατείας στον Άγιο Νικόλαο,
  • Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στις Κεραμειές.

Ο Δήμος Αργοστολίου συνεχίζει την υλοποίηση σημαντικών έργων, τα οποία θα αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν τόσο την ποιότητα ζωής όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων του, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

d1d2d3d4d5d6


 




00 inkefalonia general ad 300X250