Κουρής στον COSMOS 96,5: Αυτοί που φεύγουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν, όχι αυτοί που έρχονται

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 10:54

Κουρής στον COSMOS 96,5: Αυτοί που φεύγουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν, όχι αυτοί που έρχονται

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επανεκλεγείς στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας με την παράταξη του επερχόμενου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, Σωτήρης Κουρής.

Ο κ Κουρής αρχικά αναφέρθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις ενστάσεις εκ μέρους του σε σχέση με προγραμματικές συμβάσεις έργων στην Κεφαλονιά για τα οποία δεν υπήρξε ενημέρωση ενώ επιβαλλόταν αυτό από ηθικής πλευράς στην μεταβατική περίοδο της λήξης της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής και ανέλυσε επαρκώς τα τεκταινόμενα, τονίζοντας: «Δεν ψήφισα, επιφυλάχθηκα γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση. Υπεύθυνος να ενημερώσει δεν είναι αυτός που έρχεται, αλλά αυτός που φεύγει. Δεν ψήφισα τις προγραμματικές για όλη την Περιφέρεια, εξ άλλου, σ ένα έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπαίνουν τέτοια θέματα. Θα έπρεπε να καλέσουν τον επικεφαλής της παράταξης, να πουν ότι θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα τα οποία έχουν σχέση με τις τροποποιήσεις . Δεν έγινε κάτι τέτοιο παρ’ όλο που έγινε μια τέτοια συνάντηση. Εγώ δεν μπορούσα να δεχτώ ούτε να δεσμευτώ σ ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που φεύγει, για θέματα τα οποία θα καλεστώ να διαχειριστώ στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Είμαστε σε ένα διάστημα που πρέπει να έχουμε σεβασμό στον επόμενο και στην λαϊκή εντολή, τον πολίτη, που τους είπε μέχρι εδώ. Κάθε προγραμματική σύμβαση εμείς θα την δούμε, δεν απορρίψαμε κάτι, όμως δεν θα μπορούσαμε να δεσμευτούμε. Όσον αφορά τους υπαλλήλους, 4 χρόνια και 4 μήνες έχουν περάσει και δεν ασχολήθηκαν καν μαζί τους. Εμείς προχωράμε με την λαϊκή εντολή και αυτή είναι έλεγχος και να ασχοληθούμε με τα έργα».

Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη συνάντηση των Περιφερειαρχών και του κ Τρεπεκλή με τον Πρωθυπουργό που σηματοδοτεί την συνεργασία με τη Κυβέρνηση για την υλοποίηση έργων και δεν παρέλειψε να σημειώσει το ανύπαρκτο έργο της νυν Περιφερειακής Αρχής Κράτσα. «Εμείς προχωρούμε και Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να αποδώσουμε κάποιο έργο».

Κ Κουρής αναφέρθηκε επίσης στα αγροτικά σεμινάρια – μαθήματα για διάφορα αγροτικά θέματα που διοργανώνει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ της οποίας τυγχάνει πρόεδρος( το πρώτο μάθημα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. για τους ελαιώνες στο ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο στα Τρωιανάτα, τέλος Νοεμβρίου για τους αμπελώνες και 18 Νοεμβρίου εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου).
Άξια λόγου υπήρξε και η αναφορά του για την καλλιέργεια της ελιάς στα Ιόνια Νησιά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Κουρής ενημέρωσε επίσης για τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για σεμινάρια για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και προσκάλεσε τους έχοντες επίσης εμπειρία στον τομέα αυτό , να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του θέματος.
Εξέφρασε επίσης την στήριξη του στην τράπεζα σπόρων των τοπικών ποικιλιών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κλείνοντας σημείωσε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή Τρεπεκλή θα πρέπει να δει το θέμα των υδροπλάνων , την διασύνδεση των νησιών μας και τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Κεφαλονιά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250