Άννα Ζαπάντη: ‘’Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαι η φωνή των παππούδων και των γιαγιάδων του Δημοτικού Γηροκομείου – Έχουμε καταφέρει να ζουν ανθρώπινα’’

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 15:01

Άννα Ζαπάντη: ‘’Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαι η φωνή των παππούδων και των γιαγιάδων του Δημοτικού Γηροκομείου – Έχουμε καταφέρει να ζουν ανθρώπινα’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό ''Δημοτική Συμπολιτεία'' με επικεφαλής τον νυν και επερχόμενο Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, Άννα Ζαπάντη.

Η κα Ζαπάντη κατ αρχάς ευχαρίστησε όλους όσους την τίμησαν με την ψήφο τους και δικαίωσαν το έργο που έχει αποδοθεί στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης τους και των προσδοκιών τους για τον Δήμο Αργοστολίου.

Επιθυμία της να συνεχίσει να προσφέρει στους τρόφιμους του Γηροκομείου με τους οποίους έχει ενσωματωθεί και σε καθημερινή βάση προγραμματίζει γι αυτούς δραστηριότητες που δεν τους αποσπούν από ήθη, έθιμα, συναναστροφές.

Όσον αφορά την ευθύνη που αναλαμβάνει από 1η Ιανουαρίου του 2024 ως Δημοτική Σύμβουλος, σημειώνει: «Ως Άννα Ζαπάντη προσπαθώ όπου πηγαίνω να πετύχω το κάθε τι με όλες μου τις δυνάμεις. Θεωρώ ότι θα πετύχω τον στόχο μου όπου ο Δήμαρχος επιλέξει να με τοποθετήσει. Εγώ θεωρώ ότι η θέση μου είναι στο Δημοτικό Γηροκομείο. Όταν δίνεις και παίρνεις αγάπη, παίρνεις δύναμη για να προσφέρεις περισσότερο. Έχω καταφέρει γι αυτούς τους ανθρώπους να ζούν ανθρώπινα».

Στο πλάνο της για το επόμενο διάστημα ως μείζον ζήτημα βρίσκεται η πρόσληψη των 17 εργαζόμενων που έχουν εγκριθεί, ωστόσο η χρονοβόρα διαδικασία του ΑΣΕΠ, ανακόπτει την εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου: «Είναι ένα θέμα που χρειάζεται πολιτική παρέμβαση, δεν χωρά καμία καθυστέρηση, γιατί θα φτάσουμε στην δυσάρεστη θέση να πούμε κλείνουμε το Γηροκομείο. Με την πρόσληψη του προσωπικού, θα δοθεί επίσης η δυνατότητα να δεχθούμε και άλλους ηλικιωμένους γιατί το Γηροκομείο έχει μεγάλες δυνατότητες. Εξήγησα στον ΑΣΕΠ ότι το Γηροκομείο έχει 80 άτομα και οι ήδη εργαζόμενοι έχουν υπερβεί τον εαυτό τους προς τιμήν τους. Θεωρώ ότι σύντομα θα πρέπει με τον Δήμαρχο να επισκεφθούμε τα αρμόδια Υπουργεία για να βρούμε λύσεις».

Όσον αφορά τα θέματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον , είναι η χρηματοδότηση του Γηροκομείου λόγω αύξησης του κόστους διαβίωσης των τροφίμων, η αξιοποίηση της περιουσίας του, λύσει για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Κλείνοντας η κ Ζαπάντη σημείωσε: «Πρέπει να σταθούμε όλοι αρωγοί στο Δημοτικό Γηροκομείο , εδώ δεν χωράνε μικροπολιτικές και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα είμαι τώρα, θα έχω μία φωνή για να διεκδικώ και να απαιτώ περισσότερα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Θα είμαι η φωνή τους και θεωρώ ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-1-11-2023?si=c18b861b54ff4f289b2300da4239b313&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}