Σπ. Σαμούρης: ‘’Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αργοστολίου είναι οι πρωτεργάτες της καθαριότητας και της ευταξίας της πόλης’’

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 17:18

Σπ. Σαμούρης: ‘’Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αργοστολίου είναι οι πρωτεργάτες της καθαριότητας και της ευταξίας της πόλης’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου και επανεκλεγείς πρώτος σε σταυρούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου Σπύρος Σαμούρης, για το εκλογικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τον ίδιο και την Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

« Αγαπώ αυτό που κάνω και από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου με το που επιβεβαιώθηκε η νίκη του συνδυασμού μας «Δημοτική Συμπολιτεία» ήμουν στο γραφείο μου. Για μένα ήταν μια εργάσιμη μέρα.

Εκείνο που με ικανοποιεί είναι ότι εκτιμάται το έργο μου και η προσπάθεια που κάνω. Αυτό είναι ένα κίνητρο για όσους αντιλαμβάνονται ποια είναι η αυτοδιοίκηση ,το τι πρέπει να κάνεις και ποιο αποτύπωμα πρέπει να αφήσεις στην καριέρα σου. Κάθε φορά οι ψήφοι που παίρνω είναι ένα επιπλέον φορτίο και μεγαλύτερη ευθύνη. Αν καταλάβω ότι δεν έχω την δυνατότητα να κάνω αυτά που θέλω , τότε θα φύγω.

Είναι δύσκολος ο τομέας ευθύνης μου και γι αυτό είμαι καθημερινά στον δρόμο από τις 5 τα χαράματα».

«Κατά την προεκλογική περίοδο εμείς κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και εγώ κυρίως, γιατί δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να κάνω δημοσιογραφία μέσω fb. Εγώ και οι εργαζόμενοι του Δήμου που είναι οι πρωτεργάτες της καθαριότητας και της ευταξίας της πόλης, κάναμε αυτό που έπρεπε και ήταν ντροπή για κάποιους που ένα-δύο μήνες πριν φωτογράφιζαν τις νύχτες κάδους και δέκα μέρες πριν τις εκλογές άρχισαν να τους εκθειάζουν για την προσπάθεια τους.

Εγώ αυτά δεν τα κάνω, ξέρω τι κάνω , όπως ξέρω τι κάνουν και οι εργαζόμενοι μου στον Δήμο.

Πολλές φορές τους γίνομαι δυσάρεστος , όμως τους λέω ότι πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα και εγώ ως Αντιδήμαρχος και η Δημοτική Αρχή και οι ίδιοι για την αξιοπρέπεια τους ως εργαζόμενοι και είμαι πάντα κοντά τους. Νομίζω ότι όσα εφαρμόζω έως τώρα τα εφαρμόζω αρκετά καλά».

«Το αίσθημα ευθύνης που φέρω είναι υψηλό γιατί ξέρω ότι υπάρχουν απαιτήσεις στη ζωή μας σήμερα και χωρίς δουλειά δεν αποκτάται τίποτα. Είμαι επιφορτισμένος μ αυτή την ευθύνη έναντι των πολιτών μας και προσπαθώ συνεχώς να επιτυγχάνω από τους πολίτες καθημερινά τον χαιρετισμό τους. Υπάρχουν και κάποιοι που με βρίζουν, όμως κατά τον αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη, χωρίς εχθρούς δεν υπάρχεις και είσαι ένα τίποτα.

Θεωρώ ότι αυτό που προσπαθώ τόσα χρόνια εκτιμάται και όταν θα φύγω από την αυτοδιοίκηση, θέλω να έχω αφήσει το αποτύπωμα μου.

Θα μπορούσα να ασχολούμαι και με τις άλλες μου αρμοδιότητες, όμως έχω επιλέξει τον δύσκολο δρόμο με τα δέντρα και τις πέτρες».

Τέλος με αφορμή την ανακατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του πεζοδρομίου στην Χαροκόπου στο Αργοστόλι, ο κ. Σαμούρης ανέφερε:

« Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων την έχω ξεκινήσει αρκετά πριν με τους υπαλλήλους του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι το Αργοστόλι θέλει μια ευρεία ανάπλαση πεζοδρομίων κλπ και τώρα με ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί, υπάρχουν κάποιες περιοχές που θα γίνουν αυτά. Την 4ετία που κλείνει εμείς έχουμε φτιάξει γύρω στα 5 χιλιόμετρα πεζοδρόμια , συν τις ράμπες αναπήρων. Εμείς τα έχουμε σε προτεραιότητα αυτά ,προσπαθούμε και είμαστε στις επάλξεις».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/2023-10-12-120000-recording-now?si=37c99053fdcf484cba1ad1e4af873bdf&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}