Π. Δρακουλόγκωνας: ‘’Όσο περισσότερο εργαστούμε και όσο λιγότερο μιλήσουμε, τόσο το καλύτερο για τον Δήμο Σάμης’’

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 10:57

Π. Δρακουλόγκωνας: ‘’Όσο περισσότερο εργαστούμε και όσο λιγότερο μιλήσουμε, τόσο το καλύτερο για τον Δήμο Σάμης’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ευθύνη που του προσδίδει η εκλογή του από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

«Είχαμε εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο μας και στο κομμάτι της κοινωνίας που μας στήριζε και γι αυτό είχαμε κάνει την πρόβλεψη της εκλογής μας από την πρώτη Κυριακή, χωρίς να ξεφεύγουμε από το μέτρο της ταπεινότητας που πρέπει πάντα να χαρακτηρίζει όλες τις ενέργειες μας.

Με την εκλογή μας ένιωσα την ευχάριστη έκπληξη της ανάληψης ευθύνης. Οι προσδοκίες της κοινωνίας της περιοχής προς εμάς είναι μεγάλες και πρέπει να ανταποκριθούμε σ αυτές τις προσδοκίες. Έχουμε δύο αυτιά και ένα στόμα, για να ακούμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο, οπότε όσο περισσότερο εργαστούμε και όσο λιγότερο μιλήσουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο.

Θα παραλάβουμε έναν Δήμο από τον εντιμότερο και εργατικότερο Δήμαρχο που έχει υπάρξει ποτέ, τον Μάκη Μονιά, έναν Δήμο νεοσύστατο (πριν 4 χρόνια), τον οποίο με υπερπροσπάθεια η παρούσα Δημοτική Αρχή προσπάθησε να στερεώσει στα πόδια του και το κατάφερε. Έχει τεράστια ζητήματα κυρίως με την υποστελέχωση του προσωπικού, αλλά μας δίνεται μία ευκαιρία να κάνουμε κάτι όμορφο και τα όμορφα πράγματα είναι πάντα δύσκολα» τονίζει ο κ. Δρακουλόγκωνας και συνεχίζει όσον αφορά τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.

«Οι προτεραιότητες μας είναι αυτονόητες, απόλυτος σεβασμός στην προστασία του περιβάλλοντος, δράσεις και έργα για την νεολαία, η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων Σάμης , Αγίας Ευφημίας και Φισκάρδου και σε θεσμικό επίπεδο η προσπάθεια τα τουριστικά αγκυροβόλια Σάμης και Φισκάρδου να περιέλθουν ουσιαστικά στην διαχείριση του Δήμου Σάμης. Πίεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και έμφαση στα θέματα υγείας , για τα οποία δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από το δάχτυλο μας ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, γιατί κάθε τι που απασχολεί τους δημότες μας απασχολεί και το Δήμο. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Για την συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιό του τονίζει:

«Είμαστε από τα μοναδικά ψηφοδέλτια πανελλαδικά, όπου οι γυναίκες υποψήφιοι ήταν περισσότερες από τους άντρες και θα υπάρχουν γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο τουλάχιστον από την δική μας παράταξη και φαντάζομαι και από την αντιπολίτευση. Το σχήμα της Δημοτικής Αρχής θα το συναποφασίσουμε, όπως συναποφασίσαμε και την συμμετοχή μας στις εκλογές και μ αυτό το σκεπτικό θα κινηθούμε μέχρι το τέλος. Όλοι οι συνοδοιπόροι που συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο είναι άξιοι για τα πάντα και είμαι πολύ υπερήφανος που μπορέσαμε και παρουσιάσαμε στην κοινωνία ένα ψηφοδέλτιο αυτού του επιπέδου. Από τη αντιπολίτευση όποιος θέλει να συνεργαστεί μπορεί να συνεργαστεί και χωρίς να καταλάβει κάποια θέση ( νέοι κανονισμοί σε σχέση με τους αντιδημάρχους) , ψηφίζοντας, προτείνοντας, συμμετέχοντας στις επιτροπές».

Ποιούς ευχαριστεί: 

«Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες, ψηφίσαντες και μη, τους συνεργάτες μας. Δεν έχω να ξεχωρίσω κάποιον. θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είναι υπερήφανοι και αγωνιζόμενοι, είμαστε κομμάτι αυτών των ανθρώπων και μ αυτούς θα συνεχίσουμε και θα πορευτούμε».

Για την ΑΝΑΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Κατά την προεκλογική περίοδο είχαμε ως πρόθεμα την παρουσία μας στην κοινωνία μισό αιώνα περίπου και ένα κομμάτι αυτής μας της παρουσίας ήταν και η παρουσία μας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από την συνολική μας κοινωνική παρουσία κρινόμαστε από την συμπεριφορά μας , από την δουλειά μας κλπ και μιλώ συνολικά για τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους μου.

Όσον αφορά την ΑΝΑΣΑ της οποία είμαι μέχρι και σήμερα μέλος και Περιφερειακός Σύμβουλος, η παράταξη μας δεν είχε ταύτιση με κανέναν περιφερειακό ψηφοδέλτιο όπως και με κανένα κόμμα και υπήρχαν συνοδοιπόροι στο ψηφοδέλτιο οι οποίοι προέρχονται από άλλους χώρους. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, είμαι μέλος της ΑΝΑΣΑ , ψήφισα την ΑΝΑΣΑ , στενοχωρήθηκα πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι ένα αποτέλεσμα άδικο για τα Ιόνια Νησιά συνολικά. Έχω πικρία μέσα μου γι αυτό, ήθελα να πάει μπροστά η παράταξη, όμως από κει και πέρα ως εν αναμονή Δήμαρχος, προφανέστατα , όποιος Περιφερειάρχης και αν εκλεγεί και Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακή Αρχή, είναι στις προθέσεις μας να συνεργαστούμε με το πιο άψογο και καλύτερο τρόπο υπάρχει για το μέλλον του τόπου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/2023-10-10-120001-recording-now?si=5935edc97374433eaed73b515f52f2e7&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250