Λαϊκή Συσπείρωση: Να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία προς όφελος του λαού της Παλικής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 08:57

Λαϊκή Συσπείρωση: Να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία προς όφελος του λαού της Παλικής

Με αφορμή ερωτήματα συμπολιτισσών μας σχετικά με την μη απόδοση των ευεργετημάτων που δικαιούνται από το κληροδότημα Θεαγένη Τρομπέτα, τίθεται συνολικότερα το θέμα της διαχείρισης και της αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας, των ιδρυμάτων – κληροδοτημάτων του Δήμου Ληξουρίου.

Ως    Λαϊκή  Συσπείρωση  θεωρούμε  ότι  όλα  τα  τελευταία  χρόνια  με  την  πολιτική  ευθύνη  των Δημοτικών Αρχών προεξάρχουσας της σημερινής του κ.Κατσιβέλη,  έχει συστηματικά υποτιμηθεί  η Δημοτική  περιουσία,  αφού  όλα  σχεδόν  τα ιδρύματα-κληροδοτήματα και  περιουσίες  που  έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Ληξουρίου, βρίσκονται βαλτωμένα κάτω από καθεστώς διάφορων νομικών- δικαστικών και άλλων εκκρεμοτήτων που δεν επιτρέπουν εν τέλει την πλήρη αξιοποίησή τους.

Συγκεκριμένα:

-                    Το ίδρυμα Αδελφών Στυλιανού Τυπάλδου (ιστορικό εξαώροφο κτήριο στην Ακτή Τσελέπη στον Πειραιά) ακόμη περιμένει την επισκευή του από τον επενδυτή που το έχει μισθώσ ει προς εκμετάλλευση. Το ροκάνισμα του χρόνου με την απάθεια και της Δ. Αρχής, συμβάλλει, εκτός των άλλων, και στην παραπέρα υποβάθμιση των ήδη μικρών μισθωμάτων που έχουν συμφωνηθεί.

-                    Το κτήμα Τυπάλδου στο Ληξούρι, που ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ίδρυμα Τυπάλδου και στο Γηροκομείο,  περιμένει  αναιτιολόγητα  και  με  αποκλειστική  ευθύνη  της  Δημοτικής  Αρχής ,  την κατανομή του στους  δικαιούχους.  Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της αξιοποίησης αυτού του σημαντικού για την πόλη και το λαό του Δήμου μας οικοπέδου για δημιουργία πολιτιστικών και άλλων δημοτικών υποδομών που υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

-                    Η Δημοτική Αρχή περιμένει απαθής χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις σχετικά με το ξενοδοχείο  «Συκεών  Μπίτς»  στο  Ξυλόκαστρο,  που  είναι  χρόνια  τώρα  εγκλωβισμένο  σε  έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα προκειμένου ο Δήμος   να ανακτήσει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου (Μ.Κ.) όπως όριζε η Διαθήκη,   ύστερα από την μεθόδευση των κληρονόμων να την υποτιμήσουν αυξάνοντάς το μονομερώς.

-                    Η διαθήκη   Δ. Λιβιεράτου (800χιλ ευρώ) που προέβλεπε την ανέγερση νέας πτέρυγας στο Μαντζαβινάτειο   Νοσοκομείο   ακολουθεί   την   γενικότερη   θλιβερή      πορεία   της   συστηματικής κτηριακής υποβάθμισής του, αφού παραμένει ανεπισκεύαστο χρόνια τώρα με ευθύνη Δήμου – ΠΙΝ- Κυβέρνησης. Σύμφωνα με ομολογία της ίδιας της Δ. Αρχής «….γίνονται διαβουλεύσεις…» (αλήθεια από ποιον και που;) « …για την αξιοποίηση της διαθήκης  προς όφελος των πολιτών….»

                    Η διαθήκη Γ. Βουτσινά (τριάρι διαμέρισμα στην Κυψέλη), βρίσκεται και αυτή χρόνια τώρα στην διαδικασία της «….αποδοχής της…» προκειμένου να στεγάσει φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα. Το  ίδιο  ακριβώς  συμβαίνει  και  με  την  διαθήκη  της  Ελένης  Σταματελάτου  (οικόπεδο  στην  Νέα Μάκρη)

                    Το Λιβιεράτειο κληροδότημα στην Αγία Θέκλη όπου παλαιότερα στήριζε τους μαθητές και τους απόφοιτους του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης, τα τελευταία χρόνια έχει μηδενίσει την προσφορά του,  ενώ  μάταια  οι  κάτοικοι  της  Αγίας  Θέκλης  αναζητούν  τις  απαραίτητες  εξηγήσεις  από τους υπεύθυνους και φυσικά από την Δημοτική Αρχή που έπρεπε να είχε πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.

Η Λαϊκή συσπείρωση δεν θεωρεί απλή την ολιγωρία της Δ. Αρχής στην εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας. Η παραπάνω στάση της ουσιαστικά ενθαρρύνει την προσπάθεια διαφόρων συμφερόντων, σε βάρος του πραγματικού δικαιούχου αυτής της περιουσίας που είναι μόνο ο λαός της Παλικής και οι σύγχρονες ανάγκες του.

Καλούμε το λαό της Παλικής στις 8 Οκτώβρη να δώσει δύναμη στη δύναμή του επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το ψηφοδέλτιο που θέλει και μπορεί να συγκρουστεί με  τα  συμφέροντα που είναι  ενάντιά του, το  ψηφοδέλτιο που  στηρίζει τα συμφέροντα των πολλών.

ΛΗΞΟΥΡΙ 26.09.2023

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ στο ΔΗΜΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250