Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Οι πρωτιές που κατάφερε η ΠΙΝ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 19:30

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Οι πρωτιές που κατάφερε η ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περήφανες Πρωτιές που κατάφερε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Στα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλές επιτυχίες και κατακτήσεις για τα Ιόνια νησιά. Συγκεκριμένα πετύχαμε πολλές περήφανες πρωτιές για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ανάπτυξη

-  Πρώτη σε ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας. Τρίτη θέση σε συμβασιοποιημένα έργα.

-  Στην πρώτη ομάδα της Ευρώπης περιοχών με την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ. Δεύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα με +16%, μετά το Νότιο Αιγαίο με 17%. Ακολουθούν η Κρήτη με +12% και η Στερεά Ελλάδα με +10%.

Πολιτική Προστασία

-  Πρώτη σε εμβολιασμούς για τον κορονοϊό έναντι των υπολοίπων Περιφερειών – σε ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού με μία δόση και ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του εμβολιασμού.

-  Πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης στην Ιθάκη.

Τουρισμός

-  Πρώτη Περιφέρεια της χώρας που εκπονεί μελέτη για στρατηγική Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, μέσω του ΕΣΠΑ που σκοπό έχει να μελετηθούν τα εργαλεία, οι δράσεις, οι δομές και οι μεταρρυθμίσεις για ένα τουρισμό με μέλλον και ευκαιρίες.

-  Πρώτη φορά κατευθείαν πτήση από τη Μέση Ανατολή (Ντουμπάι) στην Κέρκυρα και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-  Ιστορικό Ρεκόρ στον Τουρισμό, ξεπερνώντας τα επίπεδα πριν το covid με το Υπουργείο Τουρισμού να αναγνωρίζει πως «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην καρδιά της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού».

Περιβάλλον

-  Πρώτη σε πρόοδο των ελληνικών Περιφερειών σε σχέση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESGs) του ΟΗΕ, αφού έχουν ήδη εκπληρώσει το 50% από τις απαιτήσεις για την βιωσιμότητα έως το 2030.

-  Πρώτο στην Ελλάδα φορητό, πλήρως ρομποτικού Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) για αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προσανατολισμένο στην ανάκτηση υλικών μικρής κλίμακας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματός Horizon.

Παραγωγές & Ionian Film Office

-  Πρώτη ταινία με όρους βιωσιμότητας («πράσινη» ταινία) στην Ελλάδα, το «The Eye», που γυρίστηκε στην Κέρκυρα.

-  Πρώτη ελληνική σειρά στο Netflix, το Maestro, που γυρίστηκε στους Παξούς και στην Κέρκυρα.

Πολιτισμός & Παράδοση

-  Για πρώτη φορά η Ναυμαχία της Ναυπάκτου –που έλαβε χώρο στο Ιόνιο πέλαγος– αναγνωρίζεται από το κράτος ως δημόσια εορτή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 




00 inkefalonia general ad 300X250