Μάκης Μεταξάς: "Αγαπημένε μου Δημήτρη..."

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 14:41

Μάκης Μεταξάς: "Αγαπημένε μου Δημήτρη..."

Αγαπημένε μου Δημήτρη,

Θα ξεκινήσω λίγο ανορθόδοξα μια δημόσια επιστολή που οφείλω από καιρό να στείλω σε σένα.

Θυμάμαι καλά πως πριν από μερικούς μήνες με βρήκες και μου εκμυστηρεύτηκες την πρόθεσή σου να διεκδικήσετε την Δημαρχία Ληξουρίου μαζί με μια ομάδα εξαίρετων συνεργατών σου.

Προφανώς και θα θυμάσαι τι σου απάντησα τότε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν θετικός και προσπάθησα να σε αποτρέψω ξέροντας από την δική μου πορεία το πόσο πολύ θα επιβαρυνθείς σε όλα τα επίπεδα.

Η απάντηση που μου έδωσες ήταν αφοπλιστική ως προς τους λόγους που σε υποχρέωναν να αναλάβεις το βάρος της ευθύνης που σου αναλογούσε για τον τόπο σου, τον πολιτισμό του, την νεολαία της Παλικής και τους ανθρώπους της που τόσο αγαπάς.

Λόγοι σεβασμού προς τους κατοίκους της Παλικής και τον ακηδεμόνευτο θεσμό της Αυτοδιοίκησης που καλείσαι να υπηρετήσεις με υποχρέωναν για όλο αυτό το διάστημα να παρακολουθώ διακριτικά την πορεία σας και τις θεσμικές διαδικασίες που προηγήθηκαν μέχρι την παρουσίαση του ψηφοδελτίου σας.

Τώρα που αυλαία άνοιξε μπορώ να μιλήσω δημοσίως για σένα και για την προσπάθεια των συμπολεμιστών σου να κερδίσετε την μάχη που αξίζει πραγματικά να δώσετε για την Παλική και την ιστορική της πορεία στον χώρο και τον χρόνο.

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να είστε ακούραστοι μαχητές, να βάζετε στόχους και να μην σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε σχεδιάζοντας το μέλλον σας γιατί έχετε καινοτόμες ιδέες, τα μέσα και τους κατάλληλους και ικανούς ανθρώπους της γνώσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς για να ξαναγίνει η Παλική εκείνος ο τόπος που ξεχώριζε κάποτε μέσα στο «κοινό των Κεφαλλήνων».

Αγαπημένε μου Δημήτρη η προσωπική σου πορεία και η προσφορά σου στον τόπο που παθολογικά αγαπάς είναι ορατή και παράδειγμα προς μίμηση.

Οραματίστηκες να έχετε μια όμορφη οικογένεια με την αγαπημένη σου Αναστασία και το κάνατε πράξη δίνοντας τα εφόδια της διάκρισης και της προσφοράς στα παιδιά σας. Η εκλογή της αγαπημένης μας Κατερίνας στην Βουλή των εφήβων εκπροσωπώντας τα νησιά μας και η συμμετοχή της μικρής μας Ελευθερίας στην ένδοξη μπάντα της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου τα λέει όλα.

Το όραμά σου, ήδη από μικρή ηλικία, να δεις τον κόλπο του Ληξουρίου –Αργοστολίου να αξιοποιηθεί πολλαπλά και να γίνεται χώρος για διεθνείς ναυταθλητικούς και ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε οδήγησαν μαζί με τους γονείς σου πρώτοι μεταξύ των πρώτων να επενδύσετε σε αυτό το όνειρο με κόστος δυσβάσταχτο.

Η αναγκαιότητα για εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών μας καταλυμάτων και η αναγκαία στροφή στην ποιοτική τους αναβάθμιση σε οδήγησαν και πάλι να πάρεις την ευθύνη που σου αναλογούσε και το Ληξούρι σήμερα να έχει αποκτήσει ένα ακόμη εξαιρετικό ξενοδοχείο μπουτίκ που τόσο είχε ανάγκη.

Την ίδια αναγκαιότητα είδες και στον τομέα της εστίασης για να έχει σήμερα το Ληξούρι αποκτήσει μια ακόμη ποιοτική παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα.

Κυρίως όμως είδαμε με την επιστημονική σου γνώση και την επαγγελματική σου επάρκεια σε θέματα που αφορούν το δομημένο περιβάλλον και όχι μόνο να συμβάλεις είτε κατά μόνας είτε σε συνεργασία με τους εξ ίσου άξιους συναδέλφους σου σε ιδέες, προτάσεις και μελέτες για την προβολή και την ανάδειξη όχι μόνο της πολυαγαπημένης σου Παλικής, αλλά και για το σύνολο του νησιού μας. Μια προσφορά ανεκτίμητη αν και σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη από όσους έχουν ή είχαν την θεσμική ευθύνη να αξιοποιήσουν.

Τα ανέφερα όλα αυτά γιατί εσύ έχεις δώσει τις αποδείξεις από την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή ότι μπορείς να κάνεις την διαφορά και αυτά που λες μπορείς να τα κάνεις πράξη. Οι πολίτες της Παλικής έχουν τώρα την μεγάλη ευκαιρία με την ψήφο τους να σας δώσουν την δυνατότητα να υλοποιήσετε τα όνειρα τα δικά τους και τα δικά σας και κυρίως να κάνετε τους νέους να αισθάνονται ξανά νέοι σε έναν τόπο που σας χρειάζεται τώρα όσο ποτέ.

Αγαπημένε μου Δημήτρη παραφράζοντας τους στίχους του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ θέλω να σου πω πως εάν η μισή μου καρδιά βρίσκεται στους Πρόννους, η άλλη μισή στην Παλική βρίσκεται. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις τούς λόγους.

Εύχομαι ειλικρινά οι κάτοικοι της Παλικής να σε τιμήσουν, να σας τιμήσουν όλους σας επιλέγοντας να στηρίξουν τον συνδυασμό «Πάλης ξεκίνημα» γιατί πραγματικά το αξίζετε.

Με όλη μου την αγάπη και τον σεβασμό σε εσένα και στους πολίτες της Παλικής

Ο θείος σου

Μάκης Μεταξάς




00 inkefalonia general ad 300X250