ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ: Απάντηση Σταύρου Σπαθή σε δημοσιεύματα - ''Έχουν στόχο προσωπικά εμένα''

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 09:27

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ: Απάντηση Σταύρου Σπαθή σε δημοσιεύματα - ''Έχουν στόχο προσωπικά εμένα''

Παρακολουθώντας τις τοπικές ιστοσελίδες για μία ακόμη φορά βρίσκομαι στη θέση να χρειάζεται να απαντήσω σε δημοσιεύματα, που είναι σαφές πλέον ότι έχουν στόχο προσωπικά εμένα. Ωστόσο, απευθυνόμενος και αυτή τη φορά, με την ειλικρίνεια που με διακρίνει, προς τους συντοπίτες μου, θα αναφερθώ στα πραγματικά γεγονότα που αφορούν στο θέμα της υπηρεσίας, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.

Η πανδημία του COVID-19 υπήρξε καταστροφική για όλους τους τομείς της οικονομίας και όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξε αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων καταναλωτών και επιχειρήσεων. Η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ κατανοώντας αυτές τις δυσκολίες και σεβόμενη τον κοινωφελή της χαρακτήρα, αποφάσισε να δείξει ανοχή και να μην προβεί σε διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών, ώστε να μη στερηθούν μεταξύ άλλων οι καταναλωτές το κοινωνικό αγαθό του νερού.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους τον τελευταίο χρόνο επηρέασε ιδιαίτερα το σύνολο των ΔΕΥΑ καθώς λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ δεν επέρριψε το αυξημένο ενεργειακό αυτό κόστος στις πλάτες των καταναλωτών (όπως θα μπορούσε να έχει κάνει), αλλά προτίμησε να ακολουθήσει την πρακτική που ακολούθησαν και άλλες ΔΕΥΑ και να αναζητήσουμε συνολικά, ως ΄Ενωση ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τρόπους αντιμετώπισης του κοινού οικονομικού προβλήματος που μας απασχολεί.

Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε από την ΕΔΕΥΑ σχετικά με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αν. Υπ. Εσωτερικών κ. Λιβάνιου και του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ κ. Μαρινάκη, αναφορικά με το θέμα του ενεργειακού κόστους των ΔΕΥΑ, σε συνέχεια ανάλογων συναντήσεων και ενημερώσεων σχετικά με το θέμα, που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια. Στην τελευταία αυτή συνάντηση, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών για την επίλυση του άνωθεν προβλήματος.

Ωστόσο, η ΔΕΗ απέστειλε εξώδικα σε όλες τις ΔΕΥΑ και τους αντίστοιχους Δήμους. Μετά από αυτή την ενέργεια, η ΕΔΕΥΑ συλλέγει στοιχεία και συντονίζει τις ενέργειες που θα απαιτηθούν από τα μέλη της.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ προκειμένου να ενημερωθούμε σχετικά με τους διαθέσιμες επιλογές αντιμετώπισης του θέματος.

Ο Πρόεδρος ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250