Κουρής: Η ΠΙΝ ήταν ανίκανη να διαχειριστεί το δρόμο Αργοστολίου - Πόρου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 10:32

Κουρής: Η ΠΙΝ ήταν ανίκανη να διαχειριστεί το δρόμο Αργοστολίου  - Πόρου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος με την Παράταξη «Ιόνια Εποχή» και Επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή  για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Σωτήρης Κουρής.

Ο κ Κουρής αναφέρθηκε:

Στις παραιτήσεις Αντιπεριφερειαρχών της κ Κράτσα και δη του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ Ιωάννου που τόλμησε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Κουρής, να επιβάλλει πρόστιμα στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων  με Πρόεδρο την Αντιπεριφερειάρχη κ Κράτσα για την μη τήρηση των περιβαλλοντολογικών όρων και που με μεγάλες προσπάθειες δημιούργησε το Υδατικό Διαμέρισμα Ιονίων Νήσων, ενώ πριν κάθε νησί ανήκε σε άλλη περιοχή εκτός Επτανήσων. « Ο κ Ιωάννου δεν άντεξε κι αυτός στην πίεση της υπόλοιπης απραξίας της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα και σηκώθηκε κι έφυγε. Οι παραιτήσεις των Αντιπεριφερειαρχών έχουν να κάνουν με το ανύπαρκτο έργο της κ Κράτσα . Στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει ούτε μεγάλο, ούτε μικρό έργο».

Στο ψηφοδέλτιο της κ Κράτσα στην Κεφαλονιά : « Υπάρχουν καινούργιοι υποψήφιοι άλλοι από την Κεφαλονιά, άλλοι εκτός Κεφαλονιάς, είναι σεβαστή η απόφαση τους , ας ενημερωθούν όμως για το τι έπραξε η κ Κράτσα στην 4ετία και να βγούν να το πουν στον κόσμο».

Στο από 21 Αυγούστου δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε σχετικά με την μη υλοποίηση έργων στην Αγία Ευφημία από την Περιφερειακή Αρχή και σημείωσε ότι τα προβλήματα στην Αγία Ευφημία τα τόνιζε από την Αρχή –πριν την παραίτηση του: « Ο κ Κουρής ήταν στην πρώτη γραμμή, είπε αυτά τα οποία έπρεπε να γίνουν , τους χαιρέτησε και πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, γιατί δεν τους άντεχε άλλο. Αυτή  τη δεσποτεία που είχε δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς δεν τα άντεχε  ο κ. Κουρής, που ήταν απομονωμένος σε ένα δωματιάκι.

 Αν όμως κατονομάσω τι έχει γίνει μέχρι τώρα σε μελέτες που δεν έπρεπε να γίνουν κλπ ,θα σοκαριστούν κάποιοι».

Στην απόρριψη 1183 επιχειρήσεων από τις επιδοτήσεις για τον «Ιανό» : «βγήκε χθες η απόφαση για απόρριψη 1183 επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις για τον «Ιανό». Κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει αυτές τι επιχειρήσεις, για να μην πάνε στράφι τα λεφτά δεν λειτουργεί έτσι, 14 εκατομμύρια χαθήκανε. Δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί τους και δεν φταίνε οι 3μελέις επιτροπές από τους υπαλλήλους , φταίνε οι προϊστάμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση. Ο επικεφαλής φταίει που δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Δύο φορές ήρθε ο κ Τριαντόπουλος, την πρώτη φορά τον κάλεσα εγώ και ενημέρωσε πως γίνεται η όλη διαδικασία και δεν έγινε τίποτα. Ήρθε πάλι ο κ Τριαντόπουλος και έφερε και τα στελέχη του Επιμελητηρίου της Καρδίτσας που είχαν διαχειριστεί παρόμοιες υποθέσεις να τους καθοδηγήσουν και δεν έγινε τίποτα. Προσπαθούσαν να αναλύσουν το θέμα, χωρίς να μπορούν να το λύσουν. Η ανικανότητα τους είναι πασιφανής.Ο Κουρής στους σεισμούς  του 2014 έκανε ειδικό πρόγραμμα από την ΠΕΑΑ και χρηματοδότησε 400 επιχειρήσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι από τη στιγμή που βγάζουμε ένα πρόγραμμα, να δώσουμε τα χρήματα στον κόσμο για να ανταπεξέλθει. Οι πολιτικοί πρέπει να έχουν θάρρος και να υποστηρίζουν τους πολίτες ».

Στον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα του Ιανού μετά από 3 χρόνια με μελέτες ανολοκλήρωτες, ενώ οι υποδομές της Κεφαλονιάς είναι εγκαταλελειμμένες.» «Δεν δούλεψε κανένας από το πρωί ως το βράδυ από την Περιφερειακή Αρχή αυτή και ούτε καν πρόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό παρουσίασαν. Μόνο ο δικός μου υπάρχει. Ο δρόμος Αργοστολίου –Πόρου ήταν επιβεβλημένα να φύγει από την Περιφέρεια γιατί στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί αυτό το έργο. Χρηματοδοτείται και θα εκτελεστεί από την Κυβέρνηση. Το πιασε ο Βουλευτής και μπράβο του και το προχώρησε μέσω του Υπουργείου».

Στην τριμελή επιτροπή που σύστησε ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη του στην Κεφαλονιά τον Αύγουστο του 2022: «Η επιτροπή είδε την ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής και προσπάθησε να την πείσει να δώσει τα χρήματα του «Ιανού» για να μην χαθούν από την Κεφαλονιά στους Δήμους. Οι λεκάνες τα ρέματα και το τι συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες στην Αγία Ευφημία  και να γίνει μετά ο αγωγός, δεν έγιναν. Δεν υπάρχει ούτε ασφάλεια στου δρόμους της Αγίας Ευφημίας, αλλά δεν ενδιαφέρονται, ενδιαφέρονται μόνο για τις δουλίτσες τους και τίποτε άλλο».

Στο χρίσμα της ΝΔ στην κ. Κράτσα: « Κάποια στιγμή απέσυρε την στήριξη του στην κ Κράτσα  ο Πρωθυπουργός  και της επέβαλλε να παραιτηθεί , γιατί Αντιπεριφερειάρχες του περιβάλλοντος της ζητούσαν από περιφερειακούς συμβούλους να τους ψηφίσουν για Περιφερειάρχες , άρα επιβεβαιώνεται αυτή η είδηση. Από κει και πέρα αφού δεν βρήκαν αντικαταστάτη κάποιος την επέβαλε πάλι. Η κ Κράτσα ας αναλάβει τις ευθύνες της για την χαμένη 4ετία της που είναι δεδομένη».

Τέλος ο κ Κουρής σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου, γιατί κινδυνεύει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εάν δεν γίνονται έργα να πάψει να υφίσταται αυτόνομη. (ανέφερε έργα που έχουν μείνει στάσιμα με κλειδωμένες χρηματοδοτήσεις από τις προηγούμενες περιόδους).

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.  




00 inkefalonia general ad 300X250