Βασίλης Ρουχωτάς στον Inkefalonia 89,2: ''Συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές για να αναδείξω και να βελτιώσω τα λάθη της κας Κράτσα''

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 14:37

Βασίλης Ρουχωτάς στον Inkefalonia 89,2: ''Συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές για να αναδείξω και να βελτιώσω τα λάθη της κας Κράτσα''

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης  “ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ”  στον Δήμο Ληξουρίου και υποψήφιος με την Παράταξη «Ιόνια Εποχή» και Επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή  για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Βασίλης Ρουχωτάς.

Ο κ. Ρουχωτάς εν πρώτοις δήλωσε την στήριξη του στον Υποψήφιο Δήμαρχο για το Ληξούρι Δημήτρη Μεσσάρη , υπενθυμίζοντας την πρόθεση του από το 2019 να μην είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Ληξουρίου : « Εκ του αποτελέσματος θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου ( απαρίθμησε τις αστοχίες της νυν Δημοτικής Αρχής με το Δημαρχείο Ληξουρίου, το θέατρο, τις πλατείες κλπ)

Αιτιολόγησε την απόφαση του να εμπλακεί στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου απαριθμώντας μεθοδεύσεις από την πλευρά της κ. Κράτσα τις οποίες χαρακτήρισε άθλιες : « Μέσα στα χρήματα που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής μετά τους σεισμούς του 2014 , είναι ονοματισμένα 2 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν οι πλατείες του Ληξουρίου που το έχει αδήριτη ανάγκη η πόλη να τις αναμορφώσει. Τα 5 εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής τα διαχειρίζεται η Περιφέρεια από το 2019 και επειδή δεν είχε κάνει τίποτα για να μελετήσει τις πλατείες ως όφειλε και αν δεν μπορούσε ,ας έκανε μία προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο , που τώρα το κάνει κατά κόρον. Εμείς είχαμε προτείνει να γίνει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας , της παραλίας και την συνένωση τους και της πλατείας των Πεσόντων. Αφού έφτασε σε αδιέξοδο, η κ Κράτσα και ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός που όφειλε να της πει, ας το να το πάρα πάνω μου, τα έδωσε για να φτιάξουμε το Θέατρο. Από του χρόνου που οι ανάγκες θα αυξηθούν και υπάρχουν και άλλα μέρη να καλυφθούν , η Κυβέρνηση θα έχει λεφτά για να μας δώσει για τις πλατείες; Είναι καιρός να σηκωθούν και να φύγουν. Για τα υπόλοιπα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, στο Μαντζαβινάτειο διαλύθηκε η εργολαβία, το Σχολείο της Αγίας Θέκλης δεν έχει τελειώσει, το ΕΠΑΛ δεν έχει αρχίσει ».

Ο κ Ρουχωτάς, αναφέρθηκε επίσης στην γέφυρα του Χειμωνικού που έχει βαλτώσει από το 2020 , στην τελευταία εξαγγελία της κ Κράτσα για τα έργα στον Δήμο Σάμης ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ που τα χαρακτήρισε έργα του «ΘΑ» και ανέλυσε το γιατί, στην διαχείριση του ΦΟΣΔΑ.

«Ένας από τους λόγους που συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Τρεπεκλή, είναι να αναδείξω και στο μέτρο του δυνατού να βελτιώσω τα λάθη της κ. Κράτσα. Από την διαχείριση που γίνεται στον ΦΟΣΔΑ, δεν ανέχομαι να κατασπαταλείται το δημόσιο χρήμα όταν η κοινωνία πένεται. Όταν η κοινωνία πένεται, κανένας από μας που έχουμε μια διαχείριση στην Αυτοδιοίκηση , δεν δικαιούται να μην σέβεται και την τελευταία δεκάρα. Γι αυτό θα είμαι απέναντι στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή , διότι και απέτυχε και δεν διαχειρίστηκε καλά τα λεφτά που της εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός μέσω της παρούσας Κυβέρνησης. Τα περί γραφειοκρατίας είναι προφάσεις εν αμαρτίες, θέλουνε ασυδοσία η νόμους. Κατ εμέ, έκανε την ασύδοτη απ ευθείας ανάθεση –την πρόσκληση για διαπραγμάτευση από το 2020 και θα τελειώσει κατά τα άλλα το 2024».

Ο κ. Ρουχωτάς έκανε αναφορά στις εταιρείες που αναλαμβάνουν μελέτες τις οποίες χαρακτήρισε «μαγαζιά» και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με αυτές απαράδεκτη.

Τέλος σημείωσε, ότι εάν εκλεγεί η παράταξη «Ιόνια Εποχή», θα προσπαθήσουν να μην είναι τόσο αναποτελεσματικοί και να λένε λιγότερα και σημείωσε: «Θεωρώ ότι η κ. Κράτσα θα έπρεπε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό και να πάει στην OYNESCO . Εκτιμώ ότι ο Γιάννης Τρεπεκλής ως τεχνοκράτης-μηχανικός-και επιτυχημένος Δήμαρχος , κάτι καλύτερο θα το κάνει . Όσον αφορά την Κεφαλονιά έχουμε ένα καλό ψηφοδέλτιο και υποθέτω ότι όλοι μπορούμε να βάλουμε πλάτη και να επιτύχουμε εάν εκλεγούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν δεν εκλεγούμε δεν έχουμε το περιθώριο να βοηθήσουμε με λόγο και έργο την προσπάθεια της όποιας περιφερειακής Αρχής. Ο Γιάννης Τρεπεκλής υπόσχεται κάτι καλύτερο και ελπίζω για την Κεφαλονιά να τα καταφέρουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/falonia-892-17-8-2023?si=5db196bd159f4036b08d3a29edbce487&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250