Τρεπεκλής στον COSMOS 96,5: “Η κ. Κράτσα δεν ζει στα Ιόνια , ζει στην Αθήνα"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 12:51

Τρεπεκλής στον COSMOS 96,5: “Η κ. Κράτσα δεν ζει στα Ιόνια , ζει στην Αθήνα"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τον  δημοσιογράφο  Δημήτρη Αλοίζο,  φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επικεφαλής του συνδυασμού  «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ» Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο κ Γιάννης Τρεπεκλής θήτευσε ως δήμαρχος  στην Κέρκυρα δύο φορές, στον κεντρικό και στον ενιαίο δήμο και στον Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης ως επικεφαλής παράταξης και  βρίσκεται αυτή τη στιγμή ως μείζων αντιπολίτευση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κέρκυρας και φέρει μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση.

 Ο κ Τρεπεκλής για τα περί «αντάρτη» της ΝΔ, δήλωσε ότι στην αυτοδιοίκηση κατέβαινε πάντα ως ανεξάρτητος υποψήφιος αν και ανήκει στην ΝΔ και είναι μέλος δραστήριο  επί χρόνια συμμετέχοντας σε τοπικές επιτροπές του κόμματος ( εξήγησε με λεπτομέρειες την δράση του στη ΝΔ).

 « Όταν μιλάμε για Αυτοδιοίκηση βάζω τα γυαλιά που βλέπουν τον πολίτη και δεν ξέρω αν η κ Κράτσα έχει κάποιο μέτρο και μετράει ποιος είναι πολύ Νεοδημοκράτης και  ποιος λιγότερο. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μιλάμε για κομματικές οργανώσεις , αλλά για τον τόπο μας , την ανάπτυξη των νησιών μας , για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ζυμωνόμαστε από την κοινωνία και εμείς ζητάμε την στήριξη από τους ανθρώπους που είμαστε καθημερινά μαζί  και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα.  Η κ. Κράτσα δεν ζει στα Ιόνια , ζει στην Αθήνα και καλά κάνει, άρα δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε εμάς που ζούμε εδώ και αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα».

Ο κ Τρεπεκλής επίσης αναφέρθηκε:

Στην απόφαση του να διεκδικήσει την Περιφέρεια: «  Το αποφάσισα ζώντας τα προβλήματα, των δημάρχων που διατυπώνονταν στην ΠΕΔΙΝ βλέποντας ότι δεν υπήρχε ο ανάλογος βηματισμός  με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα προβλήματα, τις χρηματοδοτήσεις που παρέλαβε  η νυν Περιφερειακή Αρχή να μην υλοποιούνται, και μια αναποτελεσματικότητα  γενικότερα».

Σ αυτό το σημείο, ανέλυσε κατά τομέα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνοντας έμφαση  στο οδικό δίκτυο των νησιών και δη της Κεφαλονιάς ,στην αργόσυρτη διαδικασία λειτουργίας του ΦΟΣΔΑ, στην έλλειψη τουριστικής πολιτικής που δεν συμβαδίζει με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ιδιωτικές επενδύσεις, στην παραφωνία μεταξύ των μεγάλων χρηματοδοτήσεων της Κυβέρνησης προς την Αυτοδιοίκηση και την αδυναμία της Περιφέρειας να παράξει έργο και να τις  αξιοποιήσει .

Στην παράταξη «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ» : « Στην παράταξη μας έχουμε στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης , από υπηρεσίες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες , επιστήμονες, τεχνοκράτες , από τον πρωτογενή τομέα και νομίζω ότι είναι ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο , με το οποίο μπορούμε  την επόμενη μέρα να τα πάρουμε όλα από την αρχή και  να ανεβάσουμε το κύρος της Περιφέρειας  διότι έχει τραυματιστεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Περιφερειάρχης είναι αιρετός  και η δύναμη μας είναι ισχυρή. Μπορούμε μόνοι μας να οργανώσουμε έχοντας έναν στρατηγικό σχεδιασμό  και να ξέρουμε τι θα κάνουμε στην 5αετία. Αυτό τον σχεδιασμό που τον έχουν και οι μικρότεροι Δήμοι, δυστυχώς είναι τραγικό να είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό. Γι αυτούς που δηλώνουν ότι θα έχουμε πρόβλημα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου , να γνωρίζουν ότι θα έχουμε περισσότερους από το κανονικό και όσοι έρχονται μαζί μου, πιστεύουν σε μένα και εγώ πιστεύω σε εκείνους. Μαζί θα φτιάξουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ,υλοποιήσιμο και αποτελεσματικό».

Στην απόφαση του Πρωθυπουργού μετά την επίσκεψη του τον Αύγουστο του 2022 στην Κεφαλονιά να συσταθούν επιτροπές παρακολούθησης για την εκτέλεση των έργων στην περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς  πιστοποιώντας την αναποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα. « Είμαστε 10 χρόνια πίσω σε σχέση με άλλες περιφέρειες. Αντί να έχουμε λύσει προβλήματα, επειδή δεν  κάνανε αίτηση για να περάσουν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  για την επόμενη χρονιά ,σταματούν οι εργολάβοι τις πληρωμές .Αυτό σημαίνει αδιαφορία στην αποστολή σου.  Σήμερα δεν μπορείς να έχεις το τιμόνι της Περιφέρειας αν δεν έχει γνώση στην Αυτοδιοίκηση , η έστω αν δεν έχεις τεχνοκρατική προσέγγιση στα μεγάλα ζητήματα και το αυτί σου στην κοινωνία».

Τέλος αιτιολόγησε την απόφαση του Πρωθυπουργού να στηρίξει ξανά την κ Κράτσα ως εξής: « Δεν είναι εύκολο σε έναν εν ενεργεία Περιφερειάρχη ο Πρωθυπουργός να του ανοίξει την πόρτα. Πρέπει ο ίδιος να κάνει την αυτοαξιολόγηση του μαζί με τους συνεργάτες του και δεν παρακαλάς την Κυβέρνηση η τον αρχηγό ενός κόμματος για να πάρεις το χρίσμα. Τώρα το χρίσμα η κ Κράτσα πρέπει να το ζητήσει από την κοινωνία, τους πολίτες, την ξέρουμε, την είδαμε και αφού έχει υλοποιήσει το όραμα της, εδώ είμαστε και θα κριθούμε 8 Οκτωβρίου όλοι. Εκεί θα δούμε τα αποτελέσματα και θα δούμε αν η ίδια θα έπρεπε να διευκολύνει τον κ. Πρωθυπουργό και να πει σύμφωνα και με τα νούμερα της μη απορροφητικότητας μένω στην άκρη. Αν έκανε την δουλειά της καλά εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο να είμαστε παρών , αλλά αναγκαστήκαμε γιατί βλέπουμε ότι λιμνάζουν τα πάντα.  Εμείς έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο , ανεξαρτήτου κόμματος η φιλοδοξίας , θα επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο , θα καταγράψουμε τα προβλήματα και είμαστε εδώ με γνώση, συνέπεια και εργατικότητα για να δώσουμε την αποτελεσματικότητα ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250