Ο αντιπεριφεριάρχης Σωτήρης Κουρής για Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή: «Άτοπη και με σκοπιμότητα η επίθεσή του στον κ. Υπουργό»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 15:43

Ο αντιπεριφεριάρχης Σωτήρης Κουρής για Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή: «Άτοπη και με σκοπιμότητα η επίθεσή του στον κ. Υπουργό»

Με δεδομένη την πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Ζακύνθου κου Κοντονή για την προάσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το αξίωμα και το λειτούργημα που υπηρετεί έκαστος βουλευτής αφορά σε δράσεις και στοχεύσεις συλλογικής ωφελείας με γνώμονα την ανάπτυξη αλλά και την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Στην βάση αυτή, σεβόμαστε και κατανοούμε το αγαστό των προθέσεών του και αναγνωρίζουμε ότι οι παραινέσεις του, στηρίζονται στην δική του οπτική για τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής του, όμως επεμβαίνει σε θέματα τα οποία ξεπερνούν τα όρια του νομού του.

Τον πληροφορούμε όμως ότι, η αρμοδιότητα, η ευθύνη και ο στρατηγικός μας σχεδιασμός ως δημόσιοι λειτουργοί δεν μπορεί και δεν πρέπει να εστιάζεται και να περιορίζεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά οφείλει να διευρύνεται και συμπεριλαμβάνει το σύνολο των συμπολιτών μας και την ευδοκίμηση της περιοχής με προοπτική και διάρκεια. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την ωφέλεια των πολιτών μας.

Ειδικά για το ζήτημα της Ionian Ferries, το οποίο τέθηκε και σε σχετική δημόσια ανακοίνωση, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η μονοπωλιακή παρουσία της στα νησιά μας δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα και σωρεία παραπόνων από τους επιβάτες, γεγονός που εντεινόταν την τουριστική περίοδο αμαυρώνοντας την εικόνα των νησιών μας και προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις. Συγκεκριμένα υπήρξαν διαμαρτυρίες που αφορούσαν στην πλημμελή πραγματοποίηση των δρομολογίων, αναβολές, ακυρώσεις και γενικά έλλειψη συνέπειας και εγκυρότητας όχι μόνο στην τήρηση του προγράμματος της διακίνηση των πλοίων στις γραμμές που εξυπηρετούσαν αλλά ακόμη και στην πληροφόρηση. Για τις εν λόγω διαμαρτυρίες προσκομίσαμε τα σχετικά στοιχεία στην αρμόδια Εισαγγελέα.

Τα θέματα αυτά τέθηκαν αναλυτικά στο αρμόδιο ΣΑΣ στις 17-01-2013 από τους τοπικούς φορείς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης (Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης, και Δήμαρχο Κεφαλονιάς).

Η γενική δυσαρέσκεια δε, επιτάθηκε τελευταίως με την περικοπή του μεσημεριανού δρομολογίου προς την Ιθάκη που έπληξε σοβαρά την οικονομία της, επιβαρύνοντας με περαιτέρω δυσκολίες το νησί.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Ζακύνθου κο Κοντονή για το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας και τα Νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και την κατάθεση των απόψεών του. Θεωρούμε ωστόσο άτοπη και με σκοπιμότητα την επίθεσή του στον κ. Υπουργό.
Ο Υπουργός αποφάσισε με σύνεση συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, για την δρομολόγηση και άλλου F/B προς όφελος των Νησιών μας. Ως εκ τούτου, προτείνουμε στον κο Βουλευτή να αρκεστεί σε πολιτικές ευρείας ωφελείας, γεγονός που οφείλει να αποτελεί πρωταρχική του μέριμνα, εξ ορισμού της ιδιότητας του και για την ευδοκίμηση της Περιφέρειας μας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ