Δ.Μεσσάρης (Πάλλης Ξεκίνημα): ''Προτάσεις γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι βλέποντας το φυσικό μας περιβάλλον να καταστρέφεται''

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 09:11

Δ.Μεσσάρης (Πάλλης Ξεκίνημα): ''Προτάσεις γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι βλέποντας το φυσικό μας περιβάλλον να καταστρέφεται''

Δημήτρης Μεσσάρης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου με την παράταξη Πάλλης Ξεκίνημα 

Αγαπητοί συμπολίτες,

παρακολουθώντας με θλίψη τα τελευταία χρόνια όσα έχει υποστεί η πατρίδα μας από μεγάλες πυρκαγιές και μια σειρά από φυσικές καταστροφές, η πληγή γίνεται τραύμα όταν σε αυτό το έργο γινόμαστε θεατές της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού. Ως μια ομάδα ανθρώπων που διεκδικούν την ψήφο σας για τον Δήμο Ληξουρίου δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι βλέποντας το φυσικό μας περιβάλλον να καταστρέφεται και τους διοικούντες να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών και των αποφάσεων ο ένας στον άλλον.

Τα αίτια είναι πολλά και σίγουρα ανάγονται σε παγκόσμια κλίμακα. Ως μία μικρή κοινωνία όμως που είμαστε, οφείλουμε να κάνουμε τα μέγιστα για να προστατεύουμε τουλάχιστον ότι ανήκει στην δικό μας χώρο ευθύνης.

Πολλοί δήμοι ζητούν την επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας.Εμείς εδώ θεωρούμε λοιπόν ότι η συγκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να δημιουργηθεί αλλά με άλλο ρόλο και άλλο όνομα. Θεωρούμε πολύ σημαντική την συντήρηση και τον ανασχεδιασμό των αντιπυρικών ζωνών κάτι που ορθά έχει ειπωθεί και από άλλες παρατάξεις, πρέπει όμως ταυτόχρονα να εστιάσουμε στην πρόληψη και στον άμεσο εντοπισμό.

Μέσα από αυτήν την ανοιχτή επιστολή προτείνουμε σε όλους τους φορείς του κεντρικού κράτους αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειες και Δήμους, την Δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας η οποία θα μετονομαστεί σε Δημοτική Υπηρεσία Έρευνας Διάσωσης και Παρακολούθησης Περιβάλλοντος εξοπλισμένη με σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά σε όλους μας DRONES, και εξειδικευμένο προσωπικό τα οποία θα προσφέρουν συνεχή εποπτεία του χώρου ευθύνης τους, παρέχοντας υπηρεσίες άμεσου εντοπισμού και έγκαιρης παρέμβασης.

Πρέπει να γίνει πολλή και συστηματική εργασία αναφορικά με την συντήρηση και τον ανασχεδιασμό των ζωνών πυρασφάλειας κάτι το οποίο θα βοηθήσει την άμεση παρέμβαση.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει όλοι εμείς του Πάλλης Ξεκίνημα δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να ανταποκριθούμε έμπρακτα στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Από την Ομάδα του Πάλλης Ξεκίνημα




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250