Τουλάχιστον 200.000 ευρώ το όφελος από τη μη χρήση κρατικών οχημάτων από τα στελέχη του Δήμου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 09:45

Τουλάχιστον 200.000 ευρώ το όφελος από τη μη χρήση κρατικών οχημάτων από τα στελέχη του Δήμου Αργοστολίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και   Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος.

Ο κ. Βαλλιανάτος ξεκινώντας έκανε αναφορά στις λεκτικές αντιπαραθέσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί με επίκεντρο τον ίδιο: «  Εγώ απαντώ γι αυτό συμβαίνει  ότι συμβαίνει. Όταν στον Δήμο γίνεται κάτι καλό, κανείς δεν το αναφέρει, ενώ προβάλλουν όλα τα αρνητικά». Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων το οποίο ευπρεπίστηκε, το κολυμβητήριο που εκσυγχρονίστηκε μετά από 10-15 χρόνια, το γήπεδο Διλινάτων και τους άλλους αθλητικούς χώρους, τις ασφαλτοστρώσεις και τα άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη ,για τους οποίους δεν γίνεται καμία νύξη όπως ανέφερε, ενώ αντίθετα στοχεύουν σε όλα τα αντίθετα και τα αρνητικά όσοι αντιπολιτεύονται την Δημοτική Αρχή και λένε ότι ότι γίνεται ,γίνεται για τις εκλογές.« Τα έργα που έγιναν και γίνονται προγραμματίζονται 2-3 χρόνια και όχι λόγω εκλογών. Για να γίνει ένα έργο πρέπει να γίνει η μελέτη, να προγραμματισθεί, να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, να προκυρηχθεί, να το αναλάβει ο εργολάβος και αυτό απαιτεί τουλάχιστον μία 2ετία. Μέχρι το τέλος της θητείας μας πιστεύω ότι θα έχουν εκτελεστεί τα περισσότερα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά το 2019. Και για τη γεώτρηση στα Ομαλά που μπαίνει σε στάδιο λειτουργίας είχαν αντιρρήσεις».

Στην συνέχεια ο κ Βαλλιανάτος για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου έκανε ιδιαίτερη μνεία χωρίς να παραβλέψει το πρόβλημα του πάρκινγκ σημειώνοντας: «Το Αργοστόλι δεν είναι σχεδιασμένο από το 1953 για να σηκώσει την σημερινή κίνηση όμως θα βρεθούν χώροι. Έχουμε ζητήσει τον χώρο του παλαιού κτηρίου της Αστυνομίας, τμήμα του λιμανιού και ο προγραμματισμός είναι να μπούν παρκόμετρα σε όλη την παραλιακή και Θα πρέπει και ο κόσμος να μετακινείται χωρίς το όχημα του μέσα στην αγορά. Να υπάρχει συνεχής ροη αστικής συγκοινωνίας δεν γίνεται».

Για την τουριστική σεζόν  και στα όσα επιρρίπτουν στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου στάθηκε στην οικονομική κρίση που αντικατοπτρίζεται και στους τουρίστες οι οποίοι δαπανούν λιγότερα και στους επαγγελματίες που δικαίως διαμαρτύρονται από την στιγμή που η ακρίβεια δεν ελέγχεται στην πηγή της. « Τα όσα λένε (Παρίσης ) για την Τουριστική Επιτροπή, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διαφημίζει το νησί μας και το κάνει σωστά, γι αυτό άνοιξαν και άλλες γραμμές. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί, ότι οι ξένοι έχουν αρχίσει και στρέφονται και σε άλλες αγορές λόγω του ότι ανέβηκαν τα κόστη. Θα πρέπει να γίνει ένας νέος πανελλήνιος σχεδιασμός για τον τουρισμό, γιατί θα χάσουμε κόσμο. Η Αθήνα δουλεύει ολοχρονίς με τον τουρισμό και τα νησιά έχουν «κάτσει» .Η Κεφαλονιά έχει φέτος πολύ κόσμο, αλλά δεν βγαίνει, ψωνίζει από το Σούπερ Μάρκετ, νοικιάζει 2 μέρες αυτοκίνητο και την βγάζει στην παραλία, αυτή είναι η αλήθεια, για να μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο με το αν ήταν ο τάδε θα τα κανε καλύτερα κλπ. Τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται, πάνε όπου κονομάνε από τις εκδρομές. Το καράβι εισπράττει 3 χιλιάδες για ένα λεωφορείο, απ αυτά τα 250 παίρνει το λεωφορείο, 50 ο ξεναγός και τα υπόλοιπα το καράβι , γι αυτό έρχονται στην Κεφαλονιά για να λέμε τα πράγματα ως έχουν ».

Για τις εκλογές του Οκτωβρίου: «Τα ψηφοδέλτια κατατίθενται τέλος Αυγούστου, θα είναι 5μιση χρόνια η θητεία και πιθανολογώ ότι μπορεί να κατέβουν 4 η  5 συνδυασμοί, αλλά για να κάνεις έναν πλήρη συνδυασμό στον Δήμο Αργοστολίου  μαζί με τα χωριά, θέλεις 270 άτομα, εκ των οποίων το 40% πρέπει να είναι γυναίκες. Μπορείς να κατέβεις και με 75 το ελάχιστο, αλλά με 75 δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα. Ψηφίζουν στο Αργοστόλι 13 χιλιάδες και αν είναι 5 συνδυασμοί είναι 1300 άτομα , άρα το 10% του πληθυσμού θα είναι υποψήφιοι. Πόσοι θα κατέβουν, πόσοι θα συμπληρώσουν , δεν γνωρίζω. Για μας είναι δεδομένο , όπως και για το ΚΚΕ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και ο κόσμος θα κρίνει. Λογικά όταν έχεις 40 μέρες για να κλείσει το ψηφοδέλτιο, θα έπρεπε ήδη οι συνδυασμοί να είναι έτοιμοι, όλοι κάνουν διαπραγματεύσεις δεξιά και αριστερά τους. θεωρώ ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε κλίμα ηρεμίας χωρίς ακρότητες και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Η αντιπολίτευση χρειάζεται να κάνει τις επισημάνσεις της, είναι δικαίωμα της , αλλά επίσης θεωρώ ότι 5 πράγματα σωστά που έχουν γίνει  θα πρέπει να τα αποδεχόμαστε. Αυτό θα πρέπει να κάνει ένας λογικός άνθρωπος και βάση την κρίση του να ψηφίζει».

Ο κ Βαλλιανάτος έδωσε και ένα στίγμα της διαχείρισης του Δήμου αναφέροντας: «Κρατικό αυτοκίνητο δεν χρησιμοποίησε κανείς μας ούτε καν ο Δήμαρχος . Αυτό ωφέλησε τουλάχιστον 200 χιλιάδες τον Δήμο, ο Δήμαρχος για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα πληρώνει τα έξοδα από την τσέπη του. Ο Δήμος είναι γεγονός ότι χρειάζεται υπαλλήλους, όπως και η πολεοδομία , και το Γηροκομείο( ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του). Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πλέον οι οικονομικές καταστάσεις είναι δύσκολες και για τους Δήμους. Όσο για τις απ ευθείας αναθέσεις που μας κατηγορούν, είναι πολύ λιγότερες από όσες είχαν δώσει οι προηγούμενοι. Ορισμένες φορές όπως με τις επισκευές πεζοδρομίων χρειάζεται. Όσο για κάποια σημεία στις ασφαλτοστρώσεις που κάνουν κυματισμό, βάζουν τον κόσμο να διαμαρτύρεται, ενώ ξέρουν ότι οι αποχετεύσεις είναι πολύ πάνω  και δεν γινόταν κάτι άλλο. Θα διορθωθούν στην συνέχεια».

Για το έργο της ανάπλασης της παραλίας από το άγαλμα Καββαδία  έως το Λιμεναρχείο, έκανε πλήρη περιγραφή του έργου και για τον ΝΟΑ, επανέλαβε ότι θα φύγουν όλες οι εγκαταστάσεις εκτός του κτηρίου και θα βρεθεί χώρος για τα σκάφη. « Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε το έργο και ήταν γνώστες όλοι για το τι θα γίνει εκεί. Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που διαμαρτύρονται σήμερα , ενώ το έχουν ψηφίσει. Έχει υπογράψει ο εργολάβος και τώρα για δύο ψήφους, βγαίνουν και φωνάζουν και καταγγέλλουν ότι ο Δήμος πάει να πετάξει τον ΝΟΑ. Τίποτα δεν πετάει ο Δήμος, απλώς θα φύγουν οι παράγκες και τα τζάντζαλα. Και ανάρτηση έγινε και διαβούλευση, ψηφίσανε το έργο , υπέγραψε ο εργολάβος και μετά ,να μη γίνει .Παντελειός, Ανουσάκης, Παρίσης, μπορούσαν όταν η μελέτη μπήκε σε διαβούλευση και όταν ψηφίστηκε η μελέτη στο Δημοτικό συμβούλιο, να θέσουν τις αντιρρήσεις τους, τώρα γιατί αντιδρούν  από την στιγμή που έχει υπογράψει ο εργολάβος. Κάποιοι θέλουν τώρα να κάνουν τους Ροβινσώνες όμως γιατί δεν μιλούσαν τόσο καιρό για τα παιδιά. Ο Δήμος έχει βοηθήσει τους πάντες».

Για το έργο της Περιφέρειας δεν έκανε κανένα σχόλιο , ενδεχομένως να το επιχειρήσει όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες , όμως επισήμανε, ότι όσοι ασχολούνται με την Περιφέρεια, θα ήταν καλό να μην εμπλέκονται στα Δημοτικά. Τόνισε ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής και αυτό αποδείχτηκε σε επίπεδο Δήμου Αργοστολίου στην θητεία που εκπνέει και ότι η 5ενταετία η οποία επανέρχεται από τις επόμενες εκλογές, είναι σωστότερη από τη 4ετία.

Κλείνοντας ο κ Βαλλιανάτος  δήλωσε ότι και ως πρόεδρος στο Νομαρχιακό συμβούλιο , αλλά και ως πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου λειτούργησε και λειτουργεί άμισθος, ενώ όσοι καταφέρονται εναντίον του ωφελήθηκαν από την εμπλοκή τους με την τοπική Αυτοδιοίκηση και έκανε γνωστό, ότι θα είναι ξανά υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου : «Πιστεύω ότι λειτούργησα ένα Δημοτικό Συμβούλιο που σέβεται ο ένας συνάδελφος τον άλλον. Λειτούργησα μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια σεβόμενος όλους του συναδέλφους ανεξάρτητα το που ανήκει ο καθένας , πέρα από κάποιες στιγμές όξυνσης που αυτά συμβαίνουν και ελπίζω να σταματήσουν και θα είμαι ξανά υποψήφιος με το σημερινό μου ψηφοδέλτιο».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250