Όλη η αλήθεια για την ανάπλαση της παραλιακής και τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ (Θεόφιλος στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 11:36

Όλη η αλήθεια για την ανάπλαση της παραλιακής και τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ (Θεόφιλος στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος κατ’ αρχάς έκανε λόγο για την μεγάλη συμμετοχή  που παρατηρείται φέτος στα τοπικά πανηγύρια  ντόπιων και ξένων , κάτι που σηματοδοτεί την ανάγκη του κόσμου να συμβιώνει με τους συνανθρώπους του την τοπική παράδοση και στην συνέχεια αναφέρθηκε:

Στο έργο της Δημοτικής Αρχής: « Σε λίγο καιρό θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να επικοινωνήσει  στους δημότες  τα έργα που έχει καταφέρει να εντάξει και τα οποία δεν θα φανούν 8 Οκτωβρίου στις εκλογές, όμως  έχει καταφέρει πάρα πολλά τα οποία θα τα βλέπουν να υλοποιούνται το επόμενο χρονικό διάστημα.

 Ένα από αυτά είναι το παραλιακό μέτωπο από το άγαλμα Καββαδία έως το Λιμεναρχείο , που ουσιαστικά ολοκληρώνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Έχει γίνει η ανάπλαση από την γέφυρα μέχρι το Λιμεναρχείο, υπάρχει το τμήμα από το άγαλμα του Καββαδία μέχρι το Μαϊστράτο και απομένει το ενδιάμεσο τμήμα για να αποκτήσει συνέχεια και να είναι στην χρήση των επισκεπτών των κρουαζιεροπλοίων αλλά και των ντόπιων».

Στις  αντιδράσεις για τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ: Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με τις εκλογές , γιατί αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται το γνώριζαν το συγκεκριμένο έργο. Το έργο είναι λιμενικό, έχει περάσει από το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου , όμως λόγω του ότι στηρίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες το Λιμενικό Ταμείο έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και  όλοι είναι γνώστες. Το έργο αυτό μελετήθηκε , εγκρίθηκαν οι μελέτες , δόθηκαν οι αδειοδοτήσεις, χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, δημοπρατήθηκε, υπογράψαμε σύμβαση με τον εργολάβο και τώρα έρχονται και λένε ότι έχουν αντιρρήσεις. Είναι ένα έργο το οποίο ωριμάζει δύο χρόνια τώρα. Δεν επηρεάζει κάτι , απλά δίνει τον εξωτερικό χώρο του ΝΟΑ στην χρήση του κόσμου και το κτήριο παραμένει στον ΝΟΑ. Παρ όλα όσα δηλώνουν, δεν μπορούν να σταματήσουν το έργο (Ανουσάκης), ούτε η Δημοτική Αρχή είναι εναντίον του ΝΟΑ και των παιδιών του ΝΟΑ. Ο ΝΟΑ στηρίζεται, έχει και γραφεία στο κολυμβητήριο και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, για τα παιδιά του ΝΟΑ και όσο για το που θα πάει ο εξοπλισμός του Ομίλου, για όλα υπάρχουν λύσεις. Η εικόνα του σημείου εκείνου, δεν μας τιμά, θα φτιαχτεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, είναι ένα έργο 1μιση εκατομμυρίου ευρώ και νομίζω ότι πρέπει να πούμε ένα μπράβο στην Τεχνική Υπηρεσία και στον Δήμο που κατάφερε να βρει τα χρήματα και να φτιάξει αυτό το κομμάτι και να ενοποιήσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης».

Στο παλιό κτήριο της Αστυνομίας : «Έχει καταθέσει σχετικό αίτημα ο Δήμος στην ΕΤΑΔ ΑΕ  και είναι σημαντικό, γιατί είναι απαράδεκτη η εικόνα για την πόλη μας. Ο κ. Μπαλωμένος έδωσε εντολή να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία και να γίνει γρήγορα ένα ραντεβού για να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το ακίνητο».

Στην επίσκεψη του στην ΕΤΑΔ Α.Ε και στον προϊστάμενο κ. Μπαλωμένο για το θέμα του Πλατύ Γιαλού : « Το ραντεβού μας έγινε για την γρήγορη διαδικασία  για να δοθεί στον Δήμο η παραλία. Μετά τον Οκτώβριο θα κινήσω την διαδικασία για να κλείσει το θέμα της παραχώρησης και του χρόνου να ανοίξουμε την παραλία (οργάνωση) από την 1η Μαρτίου». 

Στην γεώτρηση στην Λάμπη στα Ομαλά: «θεωρώ ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και η γεώτρηση αυτή θα είναι στην χρήση της Κοινότητας Ομαλών . Λύνεται ένα πρόβλημα που είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους της περιοχής προεκλογικά  και δεν θα υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με την υδροδότηση της περιοχής».

Στους αρνητικούς ψιθύρους για την  τουριστική κίνηση της φετινής περιόδου: « Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, η Δημοτική Αρχή δεν βγήκε ούτε και πέρσι να πει ότι ήταν η καλύτερη χρονιά που υπήρξε ποτέ στην Κεφαλονιά επειδή είναι στο τιμόνι του Δήμου του Αργοστολίου ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Εμείς έχουμε βάλει στην Τουριστική Επιτροπή  24 άτομα που θεωρούμε ότι εκπροσωπούν όλους τους κλάδους , που είναι οι καλύτεροι και έχουν άποψη για να την στελεχώσουν και είναι μια επιτροπή που είναι επιλογή και δική μου και του Δημοτικού Συμβουλίου και σ αυτήν εκπροσωπούνται και οι δημοτικές παρατάξεις.  Αυτή η επιτροπή κάνει δουλειά, δουλεύει αθόρυβα, επιλέγει τους καλύτερους συνεργάτες , χτίζει την προβολή μας με όλα τα σύγχρονα μέσα , πηγαίνει στις εκθέσεις που θεωρεί ότι χρειάζεται να πάει και κάνει τα πάντα για να προβάλλει το νησί μας στο εξωτερικό. Εγώ αυτό που μπορώ και κάνω, είναι να στηρίξω και να χρηματοδοτήσω την επιτροπή αυτή με διπλάσια χρήματα που δαπανούσε παλιότερα ο Δήμος Κεφαλονιάς και ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει τα σπήλαια για να έχει τα έσοδα τα οποία υπήρχαν τότε. Εμείς κόβουμε άλλες δαπάνες και κάνουμε οικονομία σε άλλους τομείς για να χρηματοδοτήσουμε αυτή την προσπάθεια , όχι για να μας πουν μπράβο, αλλά γιατί το πιστεύουμε, γιατί εκτός από μέλη της Δημοτικής Αρχής, είμαστε και επαγγελματίες που ζούμε από τον τουρισμό στην Κεφαλονιά. Θέλουμε να πάει μπροστά ο τουρισμός, γιατί μας ενδιαφέρει και ο Δήμος και  οι δημότες  να είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να βάλουμε την Τουριστική Επιτροπή σε αντιπαράθεση με τις Δημοτικές παρατάξεις και όσοι το κάνουν  δείχνουν λάθος χαρακτηρολογία. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Επιτροπή  Τουρισμού, να την χρηματοδοτούμε και να πιστεύουμε ότι κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι κομμάτι κομμάτι, θα χτίζουμε την Κεφαλονιά  και θα την πηγαίνουμε στην τροχιά ανάπτυξης».

Στα συν της Παράταξης του στις ερχόμενες εκλογές και στην πλήρωση των υποσχέσεων του της προηγούμενης  προεκλογικής περιόδου: « Είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι 31/ 12ου να στηρίζουμε την λειτουργία του Δήμου και να δίνουμε τον αγώνα μας για την καθημερινότητα του πολίτη. Υπάρχουν πάρα πολλά έργα τα οποία έχουν γίνει η γίνονται αυτή τη στιγμή στα όρια του Δήμου μας. Το να έχουμε καταφέρει να έχουμε εντάξει τόσα εκατομμύρια σε έργα, δεν νομίζω ότι έχει προηγούμενο στον Δήμο Αργοστολίου και με καμία Δημοτική Αρχή. Αυτή τη στιγμή γίνεται ανάπλαση στην πόλη με 6 εκατομ. έχουμε την εργολαβία που αλλάζει τον αμίαντο στις Λαϊκές κατοικίες   και στην συνέχεια στην Λειβαθώ, έχουμε οδοποιίες σε εξέλιξη και πριν λίγες μέρες δημοπρατήσαμε άλλα 7 εκατομμύρια σε αναπλάσεις πάλι μέσα στην πόλη του Αργοστολίου και εκτός , στον Πόρο και  στις Κεραμειές. Συνεχίζουμε και κάνουμε μελέτες και προχωρούμε για να ολοκληρώσουμε όσα είχαμε υποσχεθεί  κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Έχουμε πετύχει πολλά και νομίζω ότι όταν έρθει η στιγμή της φετινής προεκλογικής περιόδου για τον Δήμο μας , θα βγούμε, θα κοιτάξουμε στα μάτια με ειλικρίνεια τους δημότες και θα πούμε ότι παλέψαμε και καταφέραμε πολλά και θέλουμε την δύναμη και την βοήθεια να συνεχίσουμε για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει για τον δήμο Αργοστολίου. Πιστεύω στον κόσμο, μέχρι τώρα μας στηρίζει και νομίζω ότι θα συνεχίσει να το κάνει  και θα είμαστε και η επόμενη Δημοτική Αρχή».

Στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου  της «Δημοτικής Συμπολιτείας» για τις εκλογές του Οκτωβρίου: « Η παράταξη μας είχε ψηφοδέλτιο το 2019 και τα μέλη του είναι ενεργά και είχαμε κατεβάσει υποψήφιους και στα χωριά τότε παρ όλο που δεν ήταν υποχρεωτικό και είχαμε πάρει τα περισσότερα Τοπικά Συμβούλια. Έχει ενισχυθεί η παράταξη μας και με καινούργια μέλη και στελέχη και από άλλες παρατάξεις και είμαστε νομίζω δυνατοί και έτοιμοι να διεκδικήσουμε ξανά την νέα Δημοτική περίοδο για τον Δήμο. Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία να πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε ψηφοδέλτιο και να ανακοινώνουμε έναν υποψήφιο κάθε μέρα, θα πάμε 31 /8ου που προβλέπει ο νόμος και θα καταθέσουμε το ψηφοδέλτιο μας στην κρίση των δημοτών. Όσον αφορά το πόσοι συνδυασμοί θα μπουν στην διαδικασία, προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολλοί συνδυασμοί, γιατί αυτό βοηθά τον κόσμο να δει περισσότερα προγράμματα προεκλογικά, να δει περισσότερα άτομα να διεκδικούν την ψήφο και έχει να κερδίσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο αν έχει πολλές παρατάξεις και πολυφωνία. Θεωρώ ότι όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα για την λειτουργία του Δήμου».

Στην συμβολή τω πολιτών στην εύρυθμη καθημερινότητα του Δήμου κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου : « Πιστεύω ότι όλοι οι Δημότες θα πρέπει να βοηθήσουμε κατά τον 1μιση μήνα ακόμα που θα δεχθεί πίεση  από τους επισκέπτες το νησί μας και ο Δήμος μας. Να βοηθήσουμε στην καθαριότητα , στην απόρριψη των σκουπιδιών γιατί είναι η καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας , να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις πολιτισμού το καλοκαίρι και να δείξουμε κατανόηση σε ότι μας καταπονεί για να περάσει η σεζόν και να έχουμε θετικό πρόσημο, αν και θα υπάρχει η γκρίνια. Να καταφέρουμε να έχουμε μια προεκλογική περίοδο η οποία είναι και μέσα στην σεζόν, με διάλογο και συνεργασία όλων μας για να μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες χωρίς ακρότητες και προβλήματα του παρελθόντος. Να στηρίζουμε γενικά τον Δήμο, γιατί είναι αυτός που μας ενώνει όλους και μας βοηθά να προχωρήσουμε».

Στην τουριστική σεζόν του 2023: «Είμαι αισιόδοξος και για το νησί μας και για τον Δήμο μας και πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερες αφίξεις από πέρυσι. Είναι σημαντικό ότι φτιάχνονται συνεχώς καταλύματα και νέα ξενοδοχεία., υπάρχουν πολλές αιτήσεις στην πολεοδομία μας που πρέπει να ενισχυθεί γιατί υπάρχει πρόβλημα για να προχωρήσουν οι άδειες. Στην πόλη όλα τα κτήρια ανακαινίζονται και δίνονται στον τουρισμό , οπότε χρειαζόμαστε περισσότερο κόσμο για να γεμίσουμε τα νέα κτήρια. Οι επισκέπτες μας από την Ευρώπη αντιμετωπίζουν και αυτοί την οικονομική κρίση, παρ όλα αυτά πιστεύω ότι το νησί μας θα πάει καλύτερα, γιατί είναι ένα πανέμορφο νησί και προσπαθούμε και εμείς να φτιάχνουμε τις υποδομές , οδοποιία, αναπλάσεις επάρκεια νερού, καθαριότητα και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά.  Δεν μπορούμε να περάσουμε Κέρκυρα και Ζάκυνθο που έχουν μπει στον τουρισμό πολλά χρόνια πρίν όμως δεν θέλουμε να συγκρινόμαστε με άλλες περιοχές, ούτε με το Άκτιο που καλύπτει από Ηγουμενίτσα μέχρι Λευκάδα, αλλά να συγκρινόμαστε μονάχα με τον εαυτό μας και με την προηγούμενη χρονιά και να κάνουμε προσπάθεια να γινόμαστε καλύτεροι και να τρέχουμε το δικό μας μοντέλο. Δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με άλλες περιοχές και να βρίσκουμε στοιχεία και να λέμε ότι είναι όλα μαύρα, γιατί δεν είναι. Αν ανατρέξουμε στα χρόνια πίσω, θα δούμε ότι κάθε χρόνο η Κεφαλονιά προχωρά ένα βήμα μπροστά και το τουριστικό μας προϊόν είναι από τα καλύτερα. Δεν έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, αλλά κατανοώ ότι είναι μια προεκλογική χρονιά και πρέπει να πουν κάτι  για μας και κακώς βέβαια γκρινιάζουν για τον τουρισμό».     

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250