Οδ. Γαλιατσάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Στόχος ο Πόρος να προσελκύσει κι άλλα Κρουαζιερόπλοια’’ – Το ζήτημα του Αγροτικού Γιατρού που λύθηκε και του Τάφου των Τζαννάτων που παραμένει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 09:23

Οδ. Γαλιατσάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Στόχος ο Πόρος να προσελκύσει κι άλλα Κρουαζιερόπλοια’’ – Το ζήτημα του Αγροτικού Γιατρού που λύθηκε και του Τάφου των Τζαννάτων που παραμένει

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα της περιοχής του:

Στην πρώτη ιστορικά προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στον Πόρο, την Κυριακή 2 Ιουλίου: «Είχαμε για πρώτη φορά κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πόρου και αυτό μας γέμισε πρωτίστως με αισιοδοξία για το μέλλον. Το καλωσορίσαμε με μουσική και τραγούδι και οι επιβάτες και οι υπεύθυνοι της κρουαζιέρας άφησαν να εννοηθεί σε μας ότι πέρασαν καλά και ότι θα επαναληφθεί. Οι περισσότεροι από τους 193 επιβαίνοντες περιηγήθηκαν στην Κεφαλονιά και αυτοί που έμειναν στον Πόρο κάτι είδαν. Σκοπός είναι να συνεχίσει ο Πόρος να προσελκύει και άλλα κρουαζιερόπλοια, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν κάποια έργα, όπως η δημιουργία χώρου αγκυροβολίου στο λιμάνι , καθώς και η υλοποίηση έργων ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα με το Τοπικό Συμβούλιο ,τους φορείς της περιοχής , την πολιτεία και τις τοπικές υπηρεσίες για να αξιοποιήσουμε τον Μυκηναϊκό Τάφο των Τζανάτων ( σ αυτό το σημείο ανέφερε τις ενέργειες που έχουν στην διάρκεια των 3μιση χρόνων).

Δεν αισθάνομαι όμορφα για το ότι δεν έχουμε φέρει ακόμα το επιθυμητό αποτέλεσμα . Αν ο Τάφος ήταν επισκέψιμος οι επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου θα διοχετεύοντας στην περιοχή μας. Οι επιχειρηματίες του Πόρου διαμαρτύρονται δικαίως γι αυτό το πράγμα. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι για να προχωρήσουν οι εργασίες στο μνημείο που είναι 2μιση χρόνια κλειστό πρέπει να γίνουν κάποιες τομές στην κορυφή του μνημείου, μήπως βρεθούν κάποια επιπλέον αρχαία και δεν βρίσκεται το προσωπικό με τα ανάλογα προσόντα».

 Ο κ Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης στο Τουριστικό περίπτερο του Πόρου που κατασκευάστηκε με την πρώτη ομαδική εκδρομή στην Κεφαλονιά στον Πόρο το 1962 με πρωτεργάτη τον Θεόδωρο Εξαδάκτυλο: « Η καθυστέρηση της αξιοποίησης του Εκθεσιακού Κέντρου του Πόρου, πρώην Τουριστικού Περιπτέρου , έγκειται και αυτή στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Κεφαλονιάς. Έχει μεγάλες φθορές , όμως για να πάρουμε άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα μας πάρει δύο χρόνια. Ο Πόρος ανήκει στην ζώνη Α, ήτοι αρχαιολογική, οπότε οτιδήποτε γίνεται θα πρέπει να δίνει την άδεια της η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Έχουμε ψηφίσει και προωθήσει τον επάνω όροφο του κτηρίου να τον κάνουμε μουσειακό χώρο τρισδιάστατης απεικόνισης των ιστορικών δεδομένων της περιοχής μας με επιστημονική τεκμηρίωση όλων των ευρημάτων , του τάφου των Τζανάτων, του Μυκηναϊκού κέντρου, του σπηλαίου της Δράκαινας που έχει ιστορική αξία 7.000 χρόνων κλπ και δεν μπορούμε 3μιση χρόνια τώρα να επισκευάσουμε το κτήριο για να προχωρήσουμε». 

Όσον αφορά την λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου του Πόρου ενημέρωσε ότι οι προσπάθειες που έγιναν απέδωσαν και ο Πόρος έχει δύο πλέον φορές την εβδομάδα γιατρό.

Σημείωσε επίσης και ότι τις ώρες αιχμής κατά την αποβίβαση των οχημάτων, υπάρχει μέριμνα να προπορεύονται τα μικρά οχήματα, έναντι των βαρέων οχημάτων και τόνισε την αναγκαιότητα της κατασκευής του δρόμου Αργοστολίου – Πόρου.

Κλείνοντας δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, εάν αυτό αποτελεί επιθυμία των κατοίκων και του  Δημάρχου Αργοστολίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-293625317}




00 inkefalonia general ad 300X250