Σαμούρης στον COSMOS 96,5: «Μας κατηγορούν για όλα. Ας μας πουν τι έκαναν στα 9 χρόνια θητείας τους»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 18:54

Σαμούρης στον COSMOS 96,5: «Μας κατηγορούν για όλα. Ας μας πουν τι έκαναν στα 9 χρόνια θητείας τους»

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης και μίλησε για τα έργα που εκτελούνται στο Αργοστόλι με σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Κυκλοφοριακή Μελέτη

«Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος περίμενε πολλά χρόνια για να γίνει αυτή η κυκλοφοριακή ρύθμιση. Χρειάζονται και περεταίρω ρυθμίσεις, αλλά αυτή ήταν μια καίρια παρέμβαση σε ένα οδικό δίκτυο που υπέφερε και υπέφερε και ο κόσμος. Νομίζω ότι η λύση βρέθηκε. Υπάρχουν και αυτοί που διαφωνούν γιατί δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, αρκεί οι διαφωνίες να είναι αιτιολογημένες. Οι περισσότεροι πάντως το αποδέχονται και το επικροτούν. Επίσης, δεν ισχύει αυτό που λένε ότι πλέον η κίνηση έχει συσσωρευτεί σε άλλα σημεία. Μήπως θα πρέπει οι πολίτες να μελετήσουν την κυκλοφοριακή ροή της πόλης και να επιλέγουν δρόμους όπου δεν πρόκειται να συναντήσουν μποτιλιάρισμα; Λύσεις πάντως υπάρχουν».

Κολυμβητήριο

«Στο κολυμβητήριο ήδη έγιναν και αγώνες και φιλοξενήθηκαν και ομάδες από άλλες περιοχές. Το κολυμβητήριο το παρακολουθούσα από την περίοδο που επισκευαζόταν και είναι πραγματικά ένα κόσμημα. Εύχομαι και το είπα και στους προπονητές, αυτοί που το χρησιμοποιούν να φροντίζουν για την συντήρησή του και να κρατάνε τον χώρο καθαρό σαν να είναι το σπίτι τους. Μετά την κατασκευή του είναι η πρώτη φορά που γίνεται  τέτοια επισκευή στο κολυμβητήριό μας και είναι ένα δώρο προς τα νέα παιδιά».

Αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρόμων

«Έχουν αρχίσει οι αναπλάσεις αλλά δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμα σε όλο τον Δήμο, γιατί αυτό το έργο αφορά και την πόλη και την περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 2 αναπλάσεις, οι οποίες είναι εκατομμυρίων. Με όλα αυτά τα λεφτά θα γίνουν πολλές αλλαγές στον Δήμο μας και το μέλλον μας ανήκει».

Ελλείψεις

«Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα, αλλά όλα γίνονται με πολύ μεγάλο κόπο. Έχουμε ελλείματα και ένα από αυτά είναι η λήξη των συμβάσεων των οκταμηνιτών στο τέλος του μήνα, δηλαδή μέσα στο Καλοκαίρι. Είναι ένα θέμα που το έχουμε επισημάνει και στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δεν έχει βρεθεί λύση και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Πάντως καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και αυτό νομίζω φαίνεται. Έχουμε αρχίσει να μοιράζουμε και ένα φυλλάδιο στους καταστηματάρχες, σχετικό με την καθαριότητα και θα μοιραστεί και σε σπίτια».

Για δημοσιεύματα που τους κατηγορούν

«Όλοι αυτοί που μας κατηγορούν τώρα, ας μας πουν τι παρεμβάσεις έκαναν όταν ήταν στα πράγματα για 9 χρόνια. Εμείς τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε αναπλάσεις, αλλάζουμε αμιαντοσωλήνες, οι ασφαλτοστρώσεις και θα γίνουν και άλλα… Όλα αυτά φαίνονται στην κοινωνία και κανένας δεν μπορεί να τα μηδενίσει. Μόνο αν κάποιος είναι κακοήθης δεν μπορεί να βλέπει τίποτα καλό.

Οι δημότες μας δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί παράγουμε έργο και θα παράγουμε ακόμα περισσότερο και θα φανεί στο μέλλον. Αλλά ξαναλέω, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάνουμε όλα σωστά αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Αυτοί που μας κατηγορούν ότι δεν κάνουμε τίποτα, απλά ενοχλούνται που γίνεται έργο».

Πλατύς γιαλός

«Μας κατηγορούν και για τον πλατύ γιαλό. Ο πλατύς ανήκε στο Υπουργείο Οικονομικών και ξαφνικά άρχισε να ανήκει στην ΕΤΑΔ. Εμείς από την στιγμή που έγινε αυτό έχουμε κάνει παρεμβάσεις και προφορικώς και γραπτώς και περιμένουμε. Όμως εμείς έχουμε έτοιμο τον πλατύ γιαλό και περιμένουμε απάντηση. Είναι μια εξέλιξη που δεν είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι περισσότερο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο πιστεύουν κάποιοι. Δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη».




00 inkefalonia general ad 300X250