O Σταύρος Τραυλός απαντά στην ΑΝΑΣΑ για τις φοιτητικές εστίες και το Θέατρο Ληξουρίου – Τι ανέφερε για τον δρόμο της Άσσου (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 19:57

O Σταύρος Τραυλός απαντά στην ΑΝΑΣΑ για τις φοιτητικές εστίες και το Θέατρο Ληξουρίου – Τι ανέφερε για τον δρόμο της Άσσου (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην δημοπράτηση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ - ΣΚΑΛΑ – ΠΟΡΟΣ», με προϋπολογισμό 2.000.000,00 € (με ΦΠΑ): «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το έργο, γιατί είναι μία τουριστική περιοχή η οποία έχει σοβαρό πρόβλημα στον δρόμο Σκάλας-Πόρου. Έχουμε εντάξει Πλατειές-Σκάλα-Πόρο όπου θα κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά ειδικά το τμήμα Ρατζακλί-Σκάλα και μέχρι τον Πόρο θα ασφαλτοστρωθεί. Έγινε η δημοπράτηση , 26 Μαίου άνοιξαν οι προσφορές και θα έχουμε ανάδοχο και είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας .Θα συνοδευτεί από κάποια τοιχία απαραίτητα με την αντίστοιχη διαγράμμιση και Οκτώβρη θα έχει τελειώσει το έργο. Η παράταξη του κ. Γαλιατσάτου δεν ψήφισε την μεταφορά των χρημάτων σ αυτό το έργο και αυτό πρέπει να καταγραφεί. Αν γίνει αυτό το έργο και ξεκινήσει και το Αργοστόλι-Πόρος μέσα στο έτος όπως εξήγγειλε και η Κυβέρνηση , πιστεύω ότι στην περιοχή δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο έργο».

Στην περιοχή Λιμένια: « Στα Λιμένια θα γίνει άλλο έργο , υπάρχει μεγάλο θέμα εκεί γιατί τι έδαφος υφέρπει , είναι μεγάλο έργο και θα χρειαστούν ειδική γεωλογική μελέτη και ειδικές κατασκευές».

Στην επερώτηση για το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήρη Κουρή για την Φοιτητική Εστία στην Κεφαλονιά: « Για την φοιτητική εστία εμείς έχουμε φέρει τεχνική έκθεση 40 σελίδων και θα τα εξηγήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε έναν χώρο με ένα Λύκειο που ανήκει στον Δήμο, ένα οικόπεδο που ανήκει στο Υπουργείο και την χρήση την έχει η Περιφέρεια και μέσα σ αυτό το χώρο υπάρχει μία χορωδία, ένα ΔΙΕΚ και ένα ΚΕΚ δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει και φοιτητική εστία. Δεν νομίζω ότι όλες αυτές οι χρήσεις μπορούν να συνυπάρχουν, πρέπει να καθαρίσει η χρήση, το ιδιοκτησιακό και αυτό ερχόμαστε να κάνουμε εμείς τώρα».

Στην επερώτηση της Α.Ν.Α.Σ.Α για το Θέατρο Ληξουρίου –που πήγαν οι 900.000 € με τις οποίες είχε χρηματοδοτηθεί μέσω ΠΔΕ από το 2019;'': « Για το Θέατρο Ληξουρίου ήταν 2.200.000 ευρώ ο προϋπολογισμός και αυτοί είχαν βάλλει 900.000ευρώ. Δεν έφταναν τα λεφτά για να γίνει το έργο, δεν είχαν μελέτη ώριμη, μόλις ωρίμασε η μελέτη που έκανε ο Δήμος Ληξουρίου μέσω της ΜΟΔ που πληρώνει το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, μεταφέραμε τα 2.000.000 από την δωρεά της Περιφέρειας Αττικής και βάζει και 200.000 ο Δήμος για να γίνει το Θέατρο «Μαρκάτο». Γιατί δεν το έκανε ο κ. Γαλιατσάτος, γιατί δεν το είχε προκηρύξει. Τα 900.000 ευρώ δεν πήγαν πουθενά, είναι πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και ξέρει ο κ Γαλιατσάτος ότι γίνονται μεταφορές, δεν χάθηκαν τα χρήματα αυτά, είχαν μπεί σε έναν κωδικό από τον κ. Γαλιατσάτο και το ερώτημα είναι γιατί δεν προχώρησε αφού ήταν έτοιμος για την δημοπράτηση του Θεάτρου και είναι από το 2014 έτσι».

Στην επερώτηση της Α.Ν.Α.Σ.Α γιατί ματαιώθηκαν τα Βεργώτεια: « Γιατί δεν είναι έτοιμο το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Αργοστολίου, το οποίο μπορεί να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβρη , Δεκέμβρη η Γενάρη, αλλά του χρόνου τα Βεργώτεια θα γίνουν. Όταν μας κάλεσε η Περιφερειάρχης για το τι θέλει ο καθένας για την Περιφέρεια του για το «Αντώνης Τρίτσης» που δικαιούμασταν 2,7 εκατομμύρια, εγώ είπα θέλω μόνο γήπεδα και δίνω λύσεις στο ταρτάν Αργοστολίου, στο Ληξούρι, στα Φαρακλάτα, στα Ομαλά και στην Ιθάκη. Ο κ Γαλιατσάτος γιατί δεν ενδιαφέρθηκε 4 χρόνια για το ταρτάν αφού τον ενδιέφεραν τόσο τα Βεργώτεια. Το ταρτάν έχει πολλά χρόνια πρόβλημα, να μας πουν τι έκαναν αυτοί για το ταρτάν. Καθυστερήσαμε, δεν έγιναν φέτος οι αγώνες ,αλλά αν δεν γινόταν με εμάς το ταρτάν, δεν θα ξαναγινόντουσαν τα Βεργώτεια. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τους τόνους του κ Γαλιατσάτου και του κ Τσίπρα, είμαστε χαμηλών τόνων και πιστεύω ότι σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο, καλό είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να λέμε αλήθειες. Οι μηδενισμοί ανήκουν σε άλλα κόμματα και σε άλλες φιλοσοφίες ,πιθανώς και στου κ. Γαλιατσάτου».

Στον δρόμο της Άσσου: « Προχωράμε στην μελέτη της διευθέτησης του ρέματος της Άσσου που θα δώσουμε οριστική λύση. Έχουν γίνει κάποιες λεκάνες ανάσχεσης μετά τον «Ιανό», έχουμε θέματα με το επαρχιακό δίκτυο της Άσσου και προχωράμε στις μελέτες για την οριστική αποκατάσταση. Υπάρχει ένα θέμα στον δρόμο που έχει υποχωρήσει και έχει δίκιο και ο Πρόεδρος και οι χωριανοί , όμως πρέπει να το εντάξει σε ένα από τα έργα που βγάζει τώρα το επαρχιακό δίκτυο, γιατί δεν γίνεται να γίνει αυτή η παρέμβαση χωρίς μελέτη. Χρειάζεται τοιχίο αρκετά μεγάλο».

Τέλος δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τα αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά όχι εφησυχασμένος.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250