Kατσιβέλης στον COSMOS 96,5: “Ανακατασκευή του Δημαρχείου μέσα σε 8 μήνες – To Καλοκαίρι η δημοπράτηση του Θεάτρου”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 13:57

Kατσιβέλης στον COSMOS 96,5: “Ανακατασκευή του Δημαρχείου μέσα σε 8 μήνες – To Καλοκαίρι η δημοπράτηση του Θεάτρου”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην ανακατασκευή του Δημαρχείου Ληξουρίου: « Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 7-8 μήνες. Θεού θέλοντος και λαού επιτρέποντος, θα είμαστε ξανά Δημοτική Αρχή για να το εγκαινιάσουμε. Σε κάθε περίπτωση κάθε έργο που γίνεται , γίνεται για τον τόπο και τους πολίτες. Η διοίκηση έχει συνέχεια και κάποιοι τα προετοιμάζουν, κάποιοι τα υλοποιούν και κάποιοι τα παραδίδουν στους επόμενους. Συμβαίνει και κάποιες φορές κάποια έργα να μην προχωρούν, γιατί μπορεί κάποια άλλη Δημοτική Αρχή να έχει άλλες προτεραιότητες».

Στην δυσκολία εκτέλεσης των έργων και στο πρόβλημα που προέκυψε με τις κατεδαφίσεις των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι: « Όπως έχει η κατάσταση σήμερα θα πρέπει συνεχώς να τρέχεις ένα έργο, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές διαδικασίες και οικονομικές δυσκολίες. Έχουμε ως παράδειγμα το έργο των κατεδαφίσεων των εργατικών κατοικιών , που απλήρωτος ο εργολάβος, έκανε διακοπή εργασιών , και ζήτησε στην συνέχεια να λυθεί η σύμβαση, όπως έγινε. Ζητήσαμε να αναλάβουμε εμείς ως Δήμος το έργο από τον Δήμο Αργοστολίου και περιμένουμε ενημέρωση από τις Τεχνικές υπηρεσίες για το σε ποιο σημείο είχαν φτάσει οι εργασίες, για να κάνουμε τις αντίστοιχες ενέργειες ως Δήμος και όχι σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Θα πρέπει να δούμε και πόσα χρήματα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν οι κατεδαφίσεις για να βρούμε χρηματοδότηση».

Στο θέατρο Ληξουρίου: « Για το θέατρο στις 29 Απριλίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο περνά η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο , στην συνέχεια θα το περάσουμε από το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο και στην συνέχεια ο φάκελος του έργου θα φύγει για τον έλεγχο νομιμότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Αθήνας . Πιστεύω ότι μέσα στον Ιούνιο θα το δημοπρατήσουμε».

Στα χρήματα της ασφάλειας Δημαρχείου και Θεάτρου: « Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στις μελέτες που έγιναν για τα δύο κτήρια και για τις δημοπρασίες των έργων , κάποια εξ αυτών μένουν στον κωδικό του Δήμου για ενδεχόμενες δαπάνες πχ εξοπλισμών».

Στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ληξουρίου: « Το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση τουλάχιστον στις τουριστικές περιοχές εν όψει της τουριστικής σεζόν , όμως γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις εκτός της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε εξέλιξη. Ετοιμάζουμε μία νέα δημοπράτηση – περιμένουμε την έγκριση διάθεσης πίστωσης από το Υπουργείο Ανάπτυξης –για να δημοπρατήσουμε άλλα 3μιση εκατομμύρια οδοποιία που περιλαμβάνει κεντρικούς επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους και είναι σε εξέλιξη και μία μελέτη για έργα οδικής ασφάλειας και οδοποιίας , επίσης 3μιση εκατομμύρια που θα τα πάμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ μέσω της ΟΧΕ. Συνεχώς δουλεύουμε επάνω στο κομμάτι του οδικού δικτύου, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Προ λίγων ημερών που είχαμε τηλεδιάσκεψη όλοι οι Δήμαρχοι των Επτανήσων με τον κ Πέτσα, μας είπε ότι με την νέα κυβέρνηση θα ανοίξει και νέο πρόγραμμα οδοποιίας για τους Δήμους, επομένως οι προοπτικές είναι καλές».

Στις παρεμβάσεις στην παραλία των Πετανών: « Στους Πετανούς φέτος οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το δίκτυο νερού στην περιοχή , στον δρόμο έχουν γίνει παρεμβάσεις και στο έργο που έρχεται έχουμε βάλει επίσης επισκευή και συντήρηση σε ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Γίνονται αυτή την στιγμή και οι ανάλογοι καθαρισμοί, ούτως ώστε την Πρωτομαγιά να είναι όλα έτοιμα στους Πετανούς».

Στις παρεμβάσεις σε πλατείες και πεζόδρομους στο Ληξούρι: «Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση 6 πλατειών και κεντρικών πεζόδρομων στο Ληξούρι ,με 1.300.000 και μέχρι το καλοκαίρι θα εκτελεστεί το έργο».

Στους σταθμούς ποδηλάτων στο Ληξούρι: « Θα προχωρήσουμε την άλλη εβδομάδα τις αποφάσεις για να προχωρήσουμε και εκεί. Μας πήγε λίγο πίσω το ότι προκηρύξαμε πολλά έργα( τα απαρίθμησε)».

Στα χωριά της Παλικής: «Κάποιες παρεμβάσεις προετοιμάζουμε και σχεδιάζουμε σε κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους. Ήδη ολοκληρώνονται κάποιοι και στην συνέχεια θα ασφαλτοστρώσουμε και το δρόμο προς Γέρο Γόμπο, που είναι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς με έναν φάρο από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου. Σκοπεύουμε να κάνουμε και φέτος εκεί εκδήλωση για την ημέρα των φάρων. Υπάρχουν επίσης κάποια επικίνδυνα σημεία , μας χρηματοδότησαν με 150.000 ευρώ και θα πάνε σε αποκαταστάσεις τοιχίων τα οποία τα είχε καταγράψει και ο Υπουργός κ. Τριαντόπουλος όταν μας είχε επισκεφθεί. Χρειάζονται βέβαια και άλλα χρήματα γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες και έχουμε κάνει τα ανάλογα αιτήματα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250