Σπ. Σαμούρης στον Inkefalonia 89,2 για το περιστατικό με τις νεκρές πάπιες στον Κούταβο: ''Κατευθυνόμενη αυτή η ιστορία - Η ανακοίνωση βγήκε συνειδητά για να πλήξει εμένα προσωπικά και τον Δήμο''

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 00:17

Σπ. Σαμούρης στον Inkefalonia 89,2 για το περιστατικό με τις νεκρές πάπιες στον Κούταβο: ''Κατευθυνόμενη αυτή η ιστορία - Η ανακοίνωση βγήκε συνειδητά για να πλήξει εμένα προσωπικά και τον Δήμο''

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης.

Ο κ Σαμούρης αρχικά έκανε αναφορά στον καθαρισμό του βυθού όπισθεν της Δημοτικής αγοράς στο λιμάνι Αργοστολίου, που αυτοβούλως επιχειρήθηκε από το τομέα καθαριότητας του Δήμου με την συνδρομή του Δημοτικού Συμβούλου Διονύση Πολλάτου και απαρίθμησε συνοπτικά το τι είχαν ήδη ανασύρει προς προβληματισμό όλων.

Για τα όσα ο κ. Ιωάννης Κοσμάτος δημοσιοποίησε επιρρίπτοντας ευθύνες στον στο Δήμο Αργοστολίου και στον ίδιο προσωπικά ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο για το δυσάρεστο γεγονός που συνέβη με τις πάπιες το Μεγάλο Σάββατο στον Κούταβο, ανέφερε: «Βιάστηκε ο κ Κοσμάτος να ανακοινώσει ότι ασυνείδητοι ή τουφέκισαν τις πάπιες ή τους έριξαν βαρελότα. Δεν περίμενε την γνωμάτευση της κτηνιάτρου. Κατ εμέ είναι από σκύλο ή από κουνάβι. Κατ αρχήν πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε , γιατί το διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι και θεωρώ ότι η ανακοίνωση βγήκε συνειδητά από την στιγμή που απευθύνει ευθέως βολές εναντίον εμού και του Δήμου. Προφανώς είναι κατευθυνόμενη αυτή η ιστορία. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ όμως όταν επαναλαμβάνονται οι σχετικές ανακοινώσεις , ήμουν υποχρεωμένος κάποια στιγμή να απαντήσω».

«Εμείς ως Δήμος με βάση τον νόμο έχουμε κάποιες συγκεκριμένες αρμοδιότητες και τα των πτηνών του Κουτάβου δεν εμπίπτουν στις δικές μας αρμοδιότητες. Παρ όλα αυτά ως Δήμος και εγώ προσωπικά, ήμουν αυτός που τοποθέτησε το δίχτυ πριν έναν χρόνο, άσχετα από το αν βοήθησε αρκετά, όπως επίσης τις πινακίδες προσοχής για την προστασία της πανίδας. Είναι άδικο να μας κατηγορεί κάποιος, όταν έχουμε βάλει το χέρι στην τσέπη και έχουμε απασχολήσει προσωπικό για την προστασία των πουλιών. Για το Άλσος του Κουτάβου είναι δική μας υποχρέωση να το καθαρίζουμε, όμως δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα για το οικοσύστημα του. Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες γι αυτό και Σύλλογοι. Δεν ζητάμε ως Δήμος να απεμπλακούμε, αλλά όχι να αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Ας συσπειρωθούν όλοι όσοι αγαπούν τα ζώα και εμείς θα είμαστε μαζί τους να βοηθήσουμε στην πράξη και όχι στην θεωρία».

«Η χερσαία ζώνη τελειώνει στο Mymarket από κει και πέρα εμπλέκεται το Ελληνικό Δημόσιο και εμείς μέσω του Ιδρύματος Βαλλιάνου έχουμε αναλάβει τον καθαρισμό του Άλσους. Όσον αφορά τα αδέσποτα μη παραγωγικά ζώα, εμείς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα, όμως ούτε εγώ ούτε ο Δήμος θα αρνηθούμε να συνεργαστούμε με ενεργούς φιλόζωους ανθρώπους να βοηθήσουμε στην προστασία τους. Δεν μπορεί όμως κάποιος να γράφει και να πυροβολεί τον Δήμο για κάτι που δεν είναι στις αρμοδιότητες του για να φτιάξει ένα προφίλ. Δεν είναι ούτε ειλικρινές, ούτε αληθές αυτό που επιχειρείται και δεν το δέχομαι».

Για την καθαριότητα και δενδροφύτευση στον Δήμο Αργοστολίου ο κ Σαμούρης ανέφερε: « Καλλωπίζουμε την πόλη μας, ασχολούμαστε και με το πιο απλό, φροντίζουμε αυτή την περίοδο την παραλία και θα συνεχίσουμε και με τις διαγραμμίσεις. Ότι είναι άσχημο στο μάτι, εμείς θα το κυνηγάμε, εγώ θέλω να δίνω εξετάσεις κάθε μέρα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/samouris-893?si=b033cdef31434ab08f204592c25e3155&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250