Τάσος Τζωρτζάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Τους στόχους που είχαμε βάλει τους τηρήσαμε κατά 90% - Μέσα στις δράσεις μας και η τουριστική ανάπτυξη του χωριού’’

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 13:20

Τάσος Τζωρτζάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Τους στόχους που είχαμε βάλει τους τηρήσαμε κατά 90% - Μέσα στις δράσεις μας και η τουριστική ανάπτυξη του χωριού’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, με αφορμή την εσπερίδα που έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Απριλίου στα Διλινάτα για τουριστική προβολή και ανάδειξη του ‘’Μεγάλου’’ χωριού».

«Το είχαμε προγραμματίσει από τις πρώτες μέρες της θητείας μας, όμως λόγω του κορονοιού το αναβάλαμε. Είμαστε ένα τοπικό συμβούλιο που η πλειοψηφία του κατεβαίνοντας με τον συνδυασμό «Ενωμένα Διλινάτα» στις εκλογές είχαμε βγάλει ένα πρόγραμμα , τους στόχους του οποίου θεωρώ ότι τους τηρήσαμε κατά 90% . Μέσα στις δράσεις που αναφέραμε ήταν και η τουριστική ανάπτυξη του χωριού».

«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι στηρίζαμε την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, αλλά είχαμε και το δικό μας πρόγραμμα. Αφού αναλάβαμε την τύχη της Κοινότητας, εγώ, ο Νίκος Φωής και ο Σπύρος ο Κουνάδης , είχαμε την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος μας. Σίγουρα δεν τα έχουμε κάνει όλα. Από το 1997 με τους Καποδιστριακούς Δήμους, οι Κοινότητες απογυμνώθηκαν απο αξίες και από την δυνατότητα της δικής τους διαχείρισης. Αυτή η Δημοτική Αρχή πέρα από ό,τι λέει ο νόμος, έδωσε τη δυνατότητα στις Κοινότητες να έχουν φωνή».

«Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι ο τουρισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας , είναι μία κυκλική οικονομία που όλα τα επαγγέλματα άμεσα η έμμεσα εμπλέκονται και λίγο πολύ από αυτόν βιοποριζόμαστε. Τα Διλινάτα είναι ένα αμιγώς κτηνοτροφικό χωριό ,σε πολύ καλή γεωγραφική θέση με ωραία θέα και καλό κλίμα το καλοκαίρι και κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να επενδύσουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν τουριστικά. Μετά την 10ετία του 1990 που υπήρχαν τα αγροτουριστικά φάνηκε ότι χωριό μπορεί να αναπτυχθεί».

«Σε αυτή την εκδήλωση θέλαμε να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο, γιατί απ αυτόν έχουν ανάγκη οι μικρές κοινωνίες, εμείς απλά είμαστε ένα γνωμοδοτικό όργανο. Από την στιγμή που αυτή η Δημοτική Αρχή μας έχει δώσει την δυνατότητα ενώ στο παρελθόν είχαμε απογοητευτεί και το θέλω μας γίνεται πράξη , αυτό μας ωθεί να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Από αυτή την εσπερίδα βγήκε η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και των κατοίκων και αυτά που πρέπει να υλοποιηθούν ακόμη στο χωριό (πινακίδες, πλατεία κλπ). Το χωριό με τον δρόμο της Φάλαρης έχει δυνατότητες ανάπτυξης, και ο σκοπός ο δικός μας είναι να μπορέσουμε να το διαφημίσουμε με μία δική μας ιστοσελίδα, που μόνο μέσα από κάποιο συλλογικό φορέα μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις οι οποίες είναι στο τραπέζι. Η μόνη πικρία που μου μένει από την εκδήλωση της Κυριακής, είναι ότι ενώ στείλαμε πρόσκληση σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους , για δεύτερη φορά δεν παραβρέθηκε κανείς, εκτός από την Δημοτική Αρχή και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου. Μπορεί να στηρίζω τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, αλλά την πρόσκληση την έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει και όλοι θα κριθούμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου».

« Εμείς κάνουμε πράγματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία του τόπου μας, όπως και το σήμα της παράταξης μας που με το βασιλικό διάταγμα του 1866 όταν τα Ιόνια Νησιά ενώθηκαν με την Ελλάδα και δημιουργήθηκαν οι Δήμοι, ήταν η πρώτη σφραγίδα του Δήμου Διλινιτών και όπως αναφέρεται το τόξο αυτό είναι αρχαίο νόμισμα που είχε βρεθεί στα πηγάδια της Λάμιας. Είμαστε ένα χωριό με μεγάλη διαχρονική ιστορία και έχουμε ξεκινήσει πρώτα με το δηλωτικό σήμα και σιγά σιγά να κάνουμε πράγματα».

«Θέλω να πιστεύω ότι τον Ιούνιο στο σχολείο που ανακατασκευάσαμε, το πιο παλιό στην Κεφαλονιά, θα μπορέσουμε να κάνουμε μια εκδήλωση τιμώντας έναν δάσκαλο που δίδασκε προπολεμικά στο χωριό μέχρι και μετά τους σεισμούς και είναι εν ζωή και κάποιους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προγραμματίζουμε και μία εκδήλωση για μετά το Πάσχα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-152206681?si=e62a2f7a099e4c628c848610a3417c05&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250