Κατσιβέλης στον COSMOS 96,5: Με την δημιουργία του Λιμενικού Σταθμού αποκαθίσταται η αδικία του 2014 – Τι αναφέρει για τα έργα στην Παλική

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:51

Κατσιβέλης στον COSMOS 96,5: Με την δημιουργία του Λιμενικού Σταθμού αποκαθίσταται η αδικία του 2014 – Τι αναφέρει για τα έργα στην Παλική

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ληξουρίου με αφορμή τα έργα που γίνονται στην Παλική αλλά και  τις επισκέψεις του σε Υπουργεία με σκοπό περαιτέρω χρηματοδοτήσεις και εντάξεις έργων σε προγράμματα.

Όπως τόνισε ένα έργο προτεραιότητας είναι το νηπιαγωγείο της Αγίας Θέκλης το οποίο όπως ανέφερε αγωνίζονται ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει βιασύνη λόγω των εκλογών.

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η είδηση ότι πλέον το Ληξούρι θα έχει και πάλι Λιμενικό Σταθμό και σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί μια αδικία του 2014. Αναφορικά με την εκβάθυνση του λιμανιού, επισήμανε ότι πρόκειται το έργο να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. «Ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η παρέμβαση στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά, το οποίο ασφαλτοστρώθηκε.

Αναφορικά με τις κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων κτιρίων ο Δήμαρχος σημείωσε ότι συνέβη αυτό που φοβόταν. «Υπήρχαν προβλήματα. Ο ανάδοχος είχε μείνει απλήρωτος σε κάποιους λογαριασμούς και έκανε αίτηση να διαλυθεί η σύμβαση, το δέχτηκε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου – ως καθολικός διάδοχος και Μητροπολιτικός Δήμος – με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν ακόμα ετοιμόρροπα τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν. Ως Δήμος θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες για  νέα χρηματοδότηση και διαγωνισμό για την κατεδάφιση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Κατσιβέλης αναφέρθηκε στην ένταση που υπάρχει προεκλογικά ανάμεσα στα κόμματα και ευχήθηκε ο πολιτικός αγώνας για τις εθνικές εκλογές να είναι πολιτισμένος και ήρεμος.

Ακούστε το ηχητικό




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250