Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 14:04

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Κεφαλονιά

   Τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Du Qiwen, με τετραμελή ομάδα ακολούθων του, υποδέχτηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εδραίωση της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Κίνας.

   Ο Κινέζος Πρέσβης υπογράμμισε πως η Κεφαλονιά είναι ονειρικός τουριστικός προορισμός, με τη φυσική της ομορφιά και τα ιστορικά της μνημεία.

Σωτήρης Κουρής: «Απαιτούνται γέφυρες συνεργασίας μέσω πολιτιστικών δράσεων»

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, επεσήμανε το γεγονός πως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης τόσο στον τουριστικό όσο και στον αγροτικό τομέα. Ο κ. Κουρής αναφέρθηκε, επίσης, στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Κίνα και υπογράμμισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν με επενδύσεις που θα γίνουν στις περιοχές των Ιονίων Νήσων.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης, στις δηλώσεις του, επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και στις γέφυρες συνεργασίας που απαιτούνται να γίνουν, μέσω πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

   Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ως επισφράγισμα της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών.