18,8 εκ. ευρώ "ρίχνει" ο Δήμος Αργοστολίου για αναπλάσεις , ασφαλτοστρώσεις και οδικό δίκτυο στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 23:00

18,8 εκ. ευρώ "ρίχνει" ο Δήμος Αργοστολίου για αναπλάσεις , ασφαλτοστρώσεις και οδικό δίκτυο στο Αργοστόλι

Το Αργοστόλι του αύριο ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου ρίχνοντας στην πόλη το ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 18,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν 6 ομάδες έργων τα οποία περιλαμβάνουν αναπλάσεις , ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση της κυκλοφορίας.

Από αυτά τα έργα , δυο έχουν ημερομηνίες έναρξης εντός του Μαρτίου , τρία είναι στο αρκετά προχωρημένο στάδιο της δημοπράτησης , ενώ ακόμη ένα είναι υπό αξιολόγηση.

Ας τα δούμε αναλυτικότερα…

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έναρξη της Ά φάσης ασφαλτόστρωσης σημαντικών δρόμων του Αργοστολίου (όπως για παράδειγμα από τα φανάρια που οδηγούν στη Δεβοσέτου έως τις λαϊκές κατοικίες καθώς και τον κάθετο της Δεβοσέτου αλλά και την Ερυθρού Σταυρού κ.α.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται ακόμη ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, αυτό της  έναρξης ανάπλασης 25 πεζοδρόμων και 14 πλατειών του Αργοστολίου.

Τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος του έργου είναι οι λαϊκές και εργατικές κατοικίες, οι πεζόδρομοι της περιοχής του Αγίου Ελευθερίου-Μητρόπολης και πέριξ της Βιβλιοθήκης, όπου θα αποτελέσουν και πρόταση της μαθητικής διαδρομής (οδός Γερ. Μαυρογιάννη), οι πεζόδρομοι της περιοχής του Μαϊστράτου και οι κάθετοι της οδού Χαροκόπου και τέλος η κεντρική αγορά του Αργοστολίου.

Προς δημοπράτηση είναι οι αναπλάσεις και η δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας και η  βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η ανάπλαση της παραλιακής από το άγαλμα του Καββαδία έως το λιμεναρχείο.

Τέλος , πολύ σημαντική είναι και η Β’ φάση ασφαλτοστρώσεων στο Αργοστόλι με προετοιμασία των μελετών από τους μηχανικούς του Δήμου και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, έργο το οποίο είναι  στη φάση της αξιολόγησης και πιθανότερα θα μετατεθεί αργότερα.

 Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ -πολλών- άλλων ασφαλτοστρώσεις στη Σουηδίας (από Λάσσης έως Βεργωτή)  μήκους 7.210 τ.μ. , στη Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση (από Μομφεράτου έως 21ης Μαίου ) κ.λπ (αναλυτικά εδώ)

Πολύ σύντομα λοιπόν θα δούμε δυο από τα παραπάνω έργα να πραγματοποιούνται , ενώ εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσουν σταδιακά και τα έργα που βρίσκονται προς δημοπράτηση.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έναρξη εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης  η οποία πριν από λίγες ημέρες πήρε ΦΕΚ και τυπικά μπορεί να εφαρμοστεί , αλλά και σε  συνδυασμό με τη δημιουργία του Μουσείου Σκλάβου θα αλλάξουν κατά πολύ την πόλη μας, αυξάνοντας παράλληλα την οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών και δίνοντας νέες δυνατότητες στους επισκέπτες.

Σε όλα τα παραπάνω καθοριστικής σημασίας ήταν το όραμα της δημοτικής Αρχής για το Αργοστόλι του αύριο, η μεγάλη προσπάθεια των μηχανικών του Δήμου που προετοίμασαν τις μελέτες αλλά και η συμβολή του Βουλευτή κ. Παναγή Καππάτου ο οποίος έδωσε και αυτός τη δική του μάχη για την εξασφάλιση των κονδυλίων.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να εκκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας και σύνταξης των μελετών από την πρώτη στιγμή της θητείας της και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα δούμε πιο γρήγορα έργα να υλοποιούνται, καθώς η γραφειοκρατία  καθυστέρησε σημαντικά τα προς εκτέλεση έργα.