Είναι γεγονός! Ξεκινά τη Δευτέρα 6/3 η ασφαλτόστρωση στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 13:51

Είναι γεγονός! Ξεκινά τη Δευτέρα 6/3 η ασφαλτόστρωση στο Αργοστόλι

Όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ανακοινώνεται και επίσημα η ασφαλτόστρωση δρόμων του Αργοστολίου, οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει τη σφραγίδα της σημερινής δημοτικής Αρχής και είχε δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό. 

Τα έργα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαρτίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης δυο μηνών και προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση.

Προσωρινή Διακοπή Κυκλοφορίας Οδών λόγω Έναρξης Εκτέλεσης Εργασιών στην πόλη του Αργοστολίου στα πλαίσια Υλοποίησης του Έργου: .ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ–ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ., Αναδόχου ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΠΥΡΑΤΟΥ Ε.Δ.Ε.

  • ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗ: Θα εκτελεστούν εργασίες με αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση στο τμήμα της οδού από Χ.Θ. 0+910 (συμβολή με οδό Δεβοσέτου - παιδική χαρά) έως την Χ.Θ. 1+540 (περιοχή Λαϊκών Κατοικιών).
  • ΟΔΟΣ ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ: Θα εκτελεστούν εργασίες με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού από Χ.Θ. 0+075 έως την Λεωφόρο Βεργωτή και με αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση στο τμήμα της οδού από την Λεωφόρο Βεργωτή έως την Χ.Θ. 0+405 (εκκλησία της Παναγίας της Σισσιώτισσας).
  • ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝ. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Θα εκτελεστούν εργασίες με αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση σε τμήμα της οδού από Χ.Θ. 0+000 έως την Χ.Θ. 0+380 καθώς και στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Αγνής Μεταξά
  • ΟΔΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ: Θα εκτελεστούν εργασίες με αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση σε όλο το τμήμα της οδού από την Χ.Θ. 0+000 έως την Χ.Θ. 0+700.
  • ΟΔΟΣ ΗΛΙΑ ΖΕΡΒΟΥ: Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά το ήμισυ του πλάτους και σε ολόκληρο το μήκος της οδού από την Χ.Θ. 0+000 έως την Χ.Θ. 0+300.
  • ΟΔΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (περιοχή Αγ. Ελευθερίου): Θα εκτελεστούν εργασίες με αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά το ήμισυ του πλάτους και σε ολόκληρο το μήκος της οδού από την χιλιομετρική θέση Χ.Θ. 0+000 έως την Χ.Θ. 0+390.
  • ΟΔΟΣ ΚΑΠΕΛΕΤΟΥ: Θα εκτελεστούν εργασίες με ολικό αποκλεισμό τηςκυκλοφορίας της οδού από την Χ.Θ. 0+000 έως την Χ.Θ. 0+0140.

Για την εκτέλεση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν θα γίνεται πλήρης ή ανάκατεύθυνση αποκλεισμός της κάθε οδού όπως περιγράφεται παραπάνω, με ευθύνη του αναδόχου, κατά τμήματα έτσι ώστε να φρεζάρεται, και να ασφαλτοστρώνεται το οδόστρωμα στο αποκλεισμένο τμήμα.

Με το πέρας των εργασιών ο αποκλεισμός θα προχωράει στο επόμενο τμήμα και θα δίδεται στην κυκλοφορία το κατασκευασμένο τμήμα.

Λόγω α) της ιδιαιτερότητας των διαδρομών (αστικός ιστός, αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος, σταθμευμένα αυτοκίνητα) και β) την αστάθεια των καιρικών συνθηκών θα υπάρχει επιπλέον γνωστοποίηση μία (1) ημέρα πριν τον αποκλεισμό κατά τμήματα στην Τροχαία

Αργοστολίου, με ευθύνη του αναδόχου, ώστε να συνδράμει στην εκτέλεση του έργου με την κατά δυνατόν ελαχιστοποίηση της όχλησης.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών εκτιμάται περίπου στο διάστημα των δύο (2) μηνών με έναρξη 06-3-2023 αναλόγως και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Επίσης κρίνεται  απαραίτητο η χορήγηση άδειας για την εκτέλεση εργασιών τις ώρες κοινής ησυχίας ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου και να δοθούν γρήγορα σε κυκλοφορία οι παραπάνω οδοί.